Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 28-30/6/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας της Θράκης της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου ενώ αργά το απόγευμα προς το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν σε όλες τις περιοχές εκτός από τμήματα της κεντρικής ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου πιθανόν να ενταθούν αργά το βράδυ. Μικρή πιθανότητα να επηρεαστούν και κάποια πεδινά τμήματα κυρίως στους νομούς Σερρών Δράμας Καβάλας Ξάνθης Ροδόπης και Έβρου. Τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι ισχυρά μόνο στα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και 3 με 4 στις υπόλοιπες περιοχές με στροφή στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο σε νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ από το μεσημέρι και μετά και εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 31 με 33 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την ανατολική Ρόδο και τη νότια Κρήτη 34 με 36 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα τμήματα από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά με μικρή πιθανότητα ανάπτυξης μεμονωμένων καταιγίδων στον Όλυμπο τα Χάσια και την Πίνδο τις θερμές ώρες της ημέρας με γρήγορη βελτίωση και σε αυτές τις περιοχές.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις αρχικά ασθενείς αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν παντού σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 2 με 4 μποφόρ με εξασθένηση αργά το βράδυ.

++++++++++++++

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023.

Προβλέπεται άστατος καιρός στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με σποραδικές βροχές και καταιγίδες έως και αργά το απόγευμα που ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος ο καιρός έως και τις μεσημεριανές ώρες όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα υπόλοιπα τμήματα της Μακεδονίας σε τμήματα της Θεσσαλίας μακριά από τη θάλασσα ορεινά και ημιορεινά κυρίως ημιορεινά και ορεινά της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της κεντρικής Στερεάς και ενδεχομένως στο εσωτερικό της Πελοποννήσου με γρήγορη βελτίωση αργά το απόγευμα προς το βράδυ. Επισημαίνεται ότι δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας εκτός ενδεχομένως από κάποια τμήματα των νόμων Ξάνθης Σερρών Δράμας και ορεινών της υπόλοιπης βόρειας Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και πιθανόν στα βόρεια το πρωί και 6 με εξασθένηση και από βορειοδυτικές δυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 με 30 βαθμούς Κελσίου στη δυτική και βόρεια χώρα ενώ στη Θεσσαλία την Στερεά την Πελοπόννησο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την ανατολική Ρόδο τη νότια Κρήτη έως 31 με 34 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με εκδήλωση λίγων σποραδικών καταιγίδων στα ορεινά του νομού Τρικάλων και στα βόρεια του νομού Λάρισας και σταδιακά στα υπόλοιπα ορεινά της περιφέρειας μακριά όμως από τη θάλασσα και ενδεχομένως για λίγο και σε κάποια παιδιά τμήματα της περιοχής Καλαμπάκας Τρικάλων Καρδίτσας Παλαμά Ζάρκου Ελασσόνας Τυρνάβου και Φαρσάλων με βελτίωση πριν από το βράδυ. Στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Μαγνησίας.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος  καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας και κάποιες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά του Τυρνάβου της Ελασσόνας του Ζάρκου και των Φαρσάλων και όχι στην πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και γρήγορα βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση με εξασθένηση αργά το βράδυ.

+++++++++++++

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες θα εκδηλωθουν βροχες σε τμηματα της Θεσσαλίας της Χαλκιδικής ,της δυτικής Μακεδονίας, της κεντρικής Στερεάς και ενδεχομένως στο εσωτερικό της Ηπείρου και από το μεσημέρι πιθανώς να επηρεάσουν και περισσότερα τμήματα της Πελοποννήσου της ανατολικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας με σταδιακή βελτίωση αργά το απόγευμα προς το βράδυ σε όλες τις περιοχές. Δεν αναμένονται ισχυρά φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα τμήματα βορειοδυτικοί δυτικοί 3-4 κυρίως τις μεσημεριανές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 με 33 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά την ανατολική Ρόδο τη νότια Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παραθαλάσσια νησιώτικα και ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές στο εσωτερικό της περιφέρειες μακριά από τη θάλασσα με σταδιακή βελτίωση αργά το απόγευμα. Στην περιοχή Σποράδων δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα πριν από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικής βροχής και γρήγορη βελτίωση  αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί 2 με 3 μποφόρ ενώ τις μεσημεριανές ώρες πρόσκαιρα στα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση με εξασθένηση παντού το βράδυ.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *