Εκτίμηση βροχοπτώσεων/θερμοκρασιων για τις επόμενες δύο εβδομάδες (28/6-10/7/2023) ανά ημέρα.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες ανά ημέρα οσον αφορά την πιθανότητα φαινομένων και τις θερμοκρασίες. Ανάλυση απο το πολλαπλό δείγμα του ευρωπαϊκού, αμερικανικού και καναδικού προγνωστικόυ μοντέλου και σας παρουσιάζουμε την πιθανή πορεία του καιρού.

 

Τετάρτη 28 Ιουνίου.

Πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στο εσωτερικό της Πελοποννήσου και τα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θερμοκρασία από 12 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρώτικα.

 

Πέμπτη 29 Ιουνίου.

Σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ακόμα και σε πεδινά τμήματα καθώς και σε Ηπειρο δυτική και βόρεια Θεσσαλία τμήματα τηςδυτικής Μακεδονίας και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς Ελλάδας. Πιθανώς ισχυρά τα φαινόμενα σε νομούς της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θερμοκρασία από 14 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας σε ορεινά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας της Ηπείρου της δυτικής Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Θερμοκρασίες από 14 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Σάββατο 1 Ιουλίου.

Πιθανότητα μόνο για μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά Μακεδονίας τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασίες από 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Κυριακή 2 Ιουλίου.

Σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας και ενδεχομένως σε πεδινά τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας καθώς και σε ορεινά κυρίως τμήματα της Ηπείρου τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασίες από 16 έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Δευτέρα 3 Ιουλίου.

Μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και ενδεχομένως σε κάποια βουνά της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασίες από 16 έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Τρίτη 4 Ιουλίου.

Πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Μακεδονίας τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασίες από 15 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Τετάρτη 5 Ιουλίου.

Πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Μακεδονίας τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασίες από 15 έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Πέμπτη 6 Ιουλίου.

Πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Μακεδονίας τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασίες από 15 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Παρασκευή 7 Ιουλίου.

Πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Μακεδονίας τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασία από 16 έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Σάββατο 8 Ιουλίου.

Πολύ μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας. Θερμοκρασία του 17 έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Κυριακή 9 Ιουλίου.

Πολύ μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας. Θερμοκρασία από 17 έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Δευτέρα 10 Ιουλίου.

Πολύ μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασία από 17 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Η αστάθεια αν και μειωμένη θα εμφανίζεται κάποιες μέρες και κυρίως στις 29 και 30 του Ιουνίου σε τμήματα της δυτικής και βόρειας χώρας. Στη συνέχεια φαίνεται ότι αυτή θα περιοριστεί κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας ενώ αντίθετα στα ανατολικά και νότια η θερμοκρασία θα ανέβει τις περισσότερες ημέρες πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Πρέπει να τονίσουμε ότι οι κανονικές θερμοκρασίες για τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου και τις πρώτες του Ιουλίου για τις πιο ζεστές περιοχές της χώρας μας κυμαίνονται κοντά στους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Βλέπουμε λοιπόν ότι οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι κατά 1-3 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Τέλος να πούμε ότι έγινε πολύς ντόρος για τις δροσιές του πρώτου μισού του Ιουνίου οι οποίες όμως με τις τελευταίες ζέστες και αυτές που θα συνεχιστούν πιθανόν να κατατάξουν τον Ιούνιο μόλις τελειώσεις σε έναν κανονικό θερμοκρασιακά μήνα και όχι σε έναν δροσερό.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

One thought on “Εκτίμηση βροχοπτώσεων/θερμοκρασιων για τις επόμενες δύο εβδομάδες (28/6-10/7/2023) ανά ημέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *