Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 24-25/6/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ & ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗΣ)

Σάββατο 24 Ιουνίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στη δυτική Ελλάδα και τη δυτική Μακεδονία οι οποίες θα διαλυθούν και θα επικρατήσει έντονη ηλιοφάνεια έως και τις προ μεσημβρινές ώρες. Σταδιακά η αστάθειας θα αυξηθεί πρώτα στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο και γρήγορα και στην υπόλοιπη Μακεδονία τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία τη δυτική Στερεά και ορεινά τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού εκτός πιθανώς από κάποια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας από κάποιες σποραδικές μπόρες θα συνεχιστούν κατά περιόδους. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Θεσσαλίας της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας μακριά από τη θάλασσα. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι πολύ μεγάλη για την Ήπειρο τη δυτική Στερεά και το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά τη νότια Κρήτη την ανατολική Ρόδο και από 21 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παραθαλάσσια πεδινά και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες σε ορεινά και πεδινά τμήματα του νομού Τρικάλων Καρδίτσας της περιοχής Ελασσόνας Τυρνάβου Λάρισας και Φαρσάλων στο νομό Λάρισας και ενδεχομένως σε ορεινά τμήματα του νομού Μαγνησίας. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά σε ορεινά και ημιορεινά κυρίως τμήματα του νομού Τρικάλων Καρδίτσας και της περιοχής Ελασσόνας στο νομό Λάρισας. Τα φαινόμενα αργά το βράδυ θα έχουν σταματήσει σε όλες τις περιοχές ενώ στο παραθαλάσσιο κομμάτι τα πεδινά της Μαγνησίας της περιοχής Αγιάς στο νομό Λάρισας και στις Σποράδες θα είναι ελάχιστα έως καθόλου. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι πολύ μεγάλη για τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα του νομού Τρικάλων Καρδίτσας και της περιοχής Ελασσόνας και Ζάρκου στη Λάρισα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης σποραδικών καταιγίδων πρώτα στα ορεινά και ημιορεινά στα δυτικά και βόρεια από την πόλη και προς το απόγευμα ενδεχομένως για λίγο και στην πόλη με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βορειοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ αρχικά στις Σποράδες ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα νοτιοανατολικοί στις πεδινές περιοχές με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 18 έως 32 με 34 βαθμούς Κελσίου και ειδικά γύρω από τη Λάρισα 35 ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++++++

Κυριακή 25 Ιουνίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά στην κεντρική Μακεδονία άστατος καιρός με λίγες σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί έως το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός αλλά τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και το εσωτερικό της Πελοποννήσου και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες μακριά από τη θάλασσα φαινόμενα τα οποία αργά το απόγευμα προς το βράδυ θα έχουν σταματήσει στις περισσότερες περιοχές εκτός πιθανώς από τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας όπου κατά περιόδους θα συνεχιστούν. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά σε αρκετές περιοχές ορεινές και ημιορεινές της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της Ηπείρου της βόρειας Στερεάς και των ορεινών της Πελοποννήσου. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι αρκετά μεγάλη για τις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της δυτικής Πελοποννήσου της Θεσσαλίας της βόρειας Στερεάς και της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί έως βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο τη Θεσσαλία τη Μακεδονία και ενδεχομένως (στη δυτική Μακεδονία πιο χαμηλά) ενώ στα υπόλοιπα πεδινά τμήματα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τη νότια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες πρώτα στα ορεινά και σταδιακά και στις πεδινές περιοχές μακριά από τη θάλασσα. Στις Σποράδες αναμένονται καθόλου φαινόμενα. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μεγάλη για το σύνολο της πεδιάδας μακριά από τη θάλασσα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα έντονη αστάθεια θα δώσει βροχές και παροδικές καταιγίδες που θα επηρεάσουν και την πόλη με βελτίωση αργά το απόγευμα προς το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί στα παραθαλάσσια 3 με 4 μποφόρ ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα ενισχυθούν λίγο και θα στραφούν και σε ανατολικούς 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά με εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 17 έως 28 με 30 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 21 έως 31.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *