Εκτίμηση βροχοπτώσεων/θερμοκρασιων για τις επόμενες δύο εβδομάδες (24/6-5/7/2023) ανά ημέρα.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες οσον αφορά τις βροχοπτώσεις αλλά και τη θερμοκρασία.

 

Σάββατο 24 Ιουνίου.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στο εσωτερικό της Μακεδονίας της Ηπείρου και σε κάποια ορεινά τμήματα της δυτικής Στερεάς της βόρειας Πελοποννήσου και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας. Θερμοκρασία από 15 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Κυριακή 25 Ιουνίου.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο τη Θεσσαλία τη δυτική και βόρεια Στερεά το εσωτερικό της Πελοποννήσου τη Μακεδονία και τη Θράκη τις θερμές ώρες της ημέρας. Ενδεχομένως ισχυρά τα φαινόμενα σε ορεινά και ημιορεινά κυρίως τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας της κεντρικής Μακεδονίας της δυτικής Μακεδονίας της βόρειας Θεσσαλίας και των ορεινών της Ηπείρου.Θερμοκρασία έως 30 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια 33 στα νοτιότερα.

 

Δευτέρα 26 Ιουνίου.

Τοπικές μπόρες τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ήπειρο τη Θεσσαλία τη δυτική και κεντρική Στερεά το εσωτερικό της Πελοποννήσου και κατά περίπτωση στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Ενδεχομένως ισχυρά τα φαινόμενα μόνο σε ορεινά τμήματα της κεντρικής και νότιας χώρας. Θερμοκρασία από 16 έως 29 με 32 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Τρίτη 27 Ιουνίου.

Πολύ λίγες μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά και ημιορεινά στο εσωτερικό της Πελοποννήσου. Θερμοκρασία από 14 έως 31 με 33 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Τετάρτη 28 Ιουνίου.

Δεν αναμένονται  αξιόλογα φαινόμενα. Θερμοκρασία από 14 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Πέμπτη 29 Ιουνίου.

Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα εκτός από κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας. Θερμοκρασία από 15 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Παρασκευή 30 Ιουνίου.  

Λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Ηπείρου και της Μακεδονίας τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασία από 16 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Σάββατο 1 Ιουλίου.

Πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Μακεδονίας. Θερμοκρασία από 16 έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Κυριακή 2 Ιουλίου.

Πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης. Θερμοκρασία από 16 έως 32 με 34 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Δευτέρα 3 Ιουλίου.

Πιθανότητα για κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Μακεδονίας. Θερμοκρασία από 16 έως 32 με 34 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Τρίτη 4 Ιουλίου.

Πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Μακεδονίας. Θερμοκρασία από 16 έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Τετάρτη 5 Ιουλίου.

Πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Θερμοκρασία από 17 έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Τριήμερο αστάθειας από το Σάββατο έως και τη Δευτέρα 26 Ιουνίου σε πολλά τμήματα της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας κυρίως μακριά από τα νησιά. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα όλες τις ημέρες με μικρή κάμψη για λίγες μέρες ενώ στη συνέχεια θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τους 33 βαθμούς κελσίου σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Η πιθανότητα καύσωνα αλλά και δροσερών αερίων μαζών είναι μηδαμινή. Θα βρισκόμαστε σταθερά σε θερμοκρασίες 1 με 3 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Για τις τρεις ημέρες των φαινομένων θα υπάρξει και αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας αν δω ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την ανάγνωση του παρόντος άρθρου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

One thought on “Εκτίμηση βροχοπτώσεων/θερμοκρασιων για τις επόμενες δύο εβδομάδες (24/6-5/7/2023) ανά ημέρα.

  1. Αντώνης says:

    Πάντα σε διαβάζουμε με ενδιαφέρον Βασίλη, βέβαια εσύ ξέρεις πόσοι…
    Ευχαριστούμε για την προσπάθεια αυτή, (της αποτύπωσης καιρικής τάσεως 15ημέρου)
    που είναι πολύ χρήσιμη για τις αγροτικές εργασίες, και όχι μόνο..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *