Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 21-23/6/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Ηπείρου της Μακεδονίας και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο και το Ιόνιο βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα 5 με 6.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και κυρίως στα κεντρικά και νότια και από 19 έως 28 με 31 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παραθαλάσσια νησιωτικά και πεδινά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βουνά των Τρικάλων της Καλαμπάκας της Καρδίτσας και της περιοχής Ελασσόνας στο νομό Λάρισας όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά Χασια και Όλυμπος και δεν αποκλείεται να σημειωθούν εκεί μόνο λίγες μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινα ενω το απόγευμα θα πνεει παντού ένα νοτιοανατολικό ρεύμα 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 17 έως 32 με 34 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Μαγνησίας και τις Σποράδες από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην Ήπειρο τη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη και τη δυτική Στερεά και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο τα ορεινότερα τμήματα της δυτικής Μακεδονίας τη δυτική και κεντρική Θεσσαλία την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και ορεινά τμήματα της δυτικής και κεντρικής Στερεάς κατά τόπους ισχυρές με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 6 μποφόρ κυρίως στα νοτιότερα τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και από 20 έως 30 με 32 στα υπόλοιπα παραθαλάσσια νησιώτικα και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας εκτός από την Ρόδο που θα αγγίξει τους 34.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις πρώτα στα βουνά των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας και θα εκδηλωθούν διάσπαρτες σύντομες καταιγίδες που θα επηρεάσουν για λίγη ώρα και πεδινά τμήματα γύρω από την Καλαμπάκα τα Τρίκαλα την Καρδίτσα την Παλαμά τη Λάρισα την Ελασσόνα τον Τύρναβο και τα Φάρσαλα με γρήγορη όμως βελτίωση νωρίς το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα Χάσια και τον Όλυμπο αρχικά ενώ στη συνέχεια θα επηρεαστούν και πεδινά τμήματα στην πόλη αλλά και την γύρω περιοχή προς το Ζάρκο τον Τύρναβο την Ελασσόνα και τα Φάρσαλα. Πολύ γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί νωρίς το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες αρχικά βόρειοι 2 με 3 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας νοτιοανατολικοί παντού 2 με 3 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου στη Μαγνησία από 17 έως 32 με 34 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του Νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 30.

++++++++++++++++

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σύντομες σποραδικές καταιγίδες μικρής διάρκειας στη δυτική Μακεδονία την Ήπειρο τα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της δυτικής Στερεάς της κεντρικής Στερεάς και της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. Ο καιρός από αργά το απόγευμα θα βελτιωθεί και σε αυτές τις περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στα κεντρικά και νότια και μεταβλητοί ασθενείς στα βόρεια του Αιγαιου και το Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 18 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νησιωτικά τμήματα από 20 έως 32 με 33 και παροδικά στην νότια Κρήτη και την Ρόδο 34 με 35.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες μικρής διάρκειας που πιθανόν να επηρεάσουν και κάποια τμήματα στα χαμηλά της Ελασσόνας και της Καλαμπάκας με βελτίωση αργά το απόγευμα παντού. Στη Μαγνησία τα παραθαλάσσια το μεγαλύτερο μέρος του νομού Λάρισας Καρδίτσας Τρικάλων και τις Σποράδες δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα Χασιά και τον Όλυμπο που δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και αργά το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ και στα θαλάσσια και τα πεδινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου στη Μαγνησία από 17 έως 34 με 35 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις φοράδες από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *