Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 18-20/6/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

 Κυριακή 18 Ιουνίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την κεντρική και ανατολική Στερεά την Εύβοια τα νησιά του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα θαλάσσια τμήματα και την Στερεά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά προς τις πρωινές ώρες θα ενταθούν στο κεντρικό Αιγαίο θα επηρεαστούν και τμήματα της Πελοποννήσου της Θράκης και πρόσκαιρα της ανατολικής Μακεδονίας και της Χαλκιδικής ενώ όσο πάμε προς το μεσημέρι ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα έντονα θα επικεντρωθούν σε τμήματα των Κυκλάδων της Εύβοιας της ανατολικής Αττικής νησιών του ανατολικού Αιγαίου και ως αργά το βράδυ θα έχουν εξασθενήσει και σε αυτές τις περιοχές και ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση σε ολα σχεδόν τα τμήματα της χώρας. Επισημαίνεται ότι λίγα φαινόμενα έως αργά το βράδυ δεν αποκλείεται να σημειώνονται κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά σε τμήματα που βλέπουν προς τα ανατολικά των νομών Τρικάλων Λάρισας Καρδίτσας Μαγνησίας Φθιώτιδας Βοιωτίας Ευβοίας Αττικής και ενδεχομένως και σε κάποια νησιά των βόρειων Κυκλάδων και του ανατολικού Αιγαίου. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι σχετικά μικρή και έγκειται κυρίως για τα νησιωτικά τμήματα των Σποράδων στα βόρεια των Κυκλάδων και νησιών του ανατολικού Αιγαίου τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και μετά και βορειοδυτικοι στις υπόλοιπες περιοχές 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια Ηπειρώτικα και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός με τοπικές βροχές κατά περιόδους στα πεδινά λίγο περισσότερες στα ορεινά και ημιορεινά των Τρικάλων της Καρδίτσας της περιοχής Φαρσάλων και της Μαγνησίας που βλέποιυν προς τα ανατολικά αλλά προς τις μεσημεριανές ώρες σταδιακά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν και ως αργά το βράδυθα έχουν σταματήσει σε όλες τις περιοχές. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά για λίγες ώρες σε κάποια τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας Μαγνησίας που βλέπουν προς τα ανατολικά τμήματα και τις Σποράδες.

Λάρισα: βροχές το πρωί και ως τις μεσημεριανές ώρες κατά περιόδους με βελτίωση στη συνέχεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στις Σποράδες βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση αλλά γρήγορα θα στραφούν παντού σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν ενώ στα πεδινά πρόσκαιρα θα ενισχυθούν στα 2 με 4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 19 έως 24.

++++++++++++++++

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023.

Προβλέπεται συννεφιά αρχικά στις Κυκλάδες τη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με σποραδικές βροχές και λίγες καταιγίδες αλλά ο καιρός γρήγορα γρήγορα θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σε αυτές τις περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα πελάγη 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα και μετά.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί από 10 έως 29 με 31 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και από 17 έως 25 με 27 στα υπόλοιπα νησιώτικα τμήματα και πρόσκαιρα στη νότια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο λίγο υψηλότερη.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το πρωί στις Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και πρόσκαιρα το μεσημέρι και στα πεδινά με σημαντική εξασθένηση.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 15 έως 28 με 30 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++++

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στον Έβρο και πιθανότητα για κάποιες σύντομες βροχές έως και το μεσημέρι και λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας τις θερμές ώρες της ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ στα πελάγη και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα 4 με 6.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί από 12 έως 31 με 33 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας της ανατολικής Ρόδου και της νότιας Κρήτης και πρόσκαιρα στην Πελοπόννησο και 34 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα παραθαλάσσια και νησιώτικα από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 2 μποφόρ και μετά το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 2 με 3 και στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου στη Μαγνησία από 16 έως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *