Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 14-15/6/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ & ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗΣ)

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με ομίχλη στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και τοπικές νεφώσεις μόνο στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία που δεν αποκλείεται λίγες μεμονωμένες μπόρες τις πρωινές ώρες. Σταδιακά όσο πάμε προς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και λίγες καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία τη Θράκη το εσωτερικό της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Στερεάς και της Πελοποννήσου και ενδεχομένως στα ορεινά της Κρήτης ενώ από νωρίς το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά και ως αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει παντού. Επισημαίνει ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα και ενδεχομένως σε πεδινές περιοχές των νομών Σερρών Δράμας Καβάλας Ξάνθης Ροδόπης Χαλκιδικής Ημαθίας Πέλλας Φλώρινας Καστοριάς Κοζάνης Γρεβενών Ιωαννίνων Ευρυτανίας και Αρκαδίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 6 μποφόρ κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα και μεταβλητοί 2 με 3 στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26 με 29 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και πρόσκαιρα γύρω από την Αιτωλοακαρνανία τη Βοιωτία και τα πεδινά της Πελοποννήσου 30 με 31 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα νησιώτικα παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα της χώρας από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και ομίχλες στα βουνά. Σταδιακά προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές καταιγίδες στα βουνά του νομού Λάρισας και Μαγνησίας και περισσότερες στα ορεινά και ημιορεινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας. Υπάρχει μικρή πιθανότητα επηρεασμού για λίγο και κάποιων πεδινων τμήματων γύρω από την Καλαμπάκα την Ελασσόνα τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα μικρής έντασης και διάρκειας με βελτίωση από νωρίς το απόγευμα παντού. Στα παραθαλάσσια τα περισσότερα πεδινα του νομού Λάρισας Μαγνησίας Καρδίτσας και Τρικάλων και τις Σποράδες δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα που δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες μπόρες κυρίως στον Όλυμπο και γύρω από αυτόν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3-4 μποφόρ στις Σποράδες το μεσημέρι και το απόγευμα και πρόσκαιρα για λίγο και στις πεδινές περιοχές με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 15 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου και πρόσκαιρα γύρω από τη Λάρισα και τα Φαρσαλα 29 με 30 και στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++++

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας. Σταδιακά από τις πρώτες πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται κάποιες σποραδικές καταιγίδες γύρω από την Κέρκυρα ενώ προς το μεσημέρι την αστάθεια έστω και μικρή θα επηρεάσει κάποια ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της κεντρικής Στερεάς και των βορειότερων ορεινότερο τμημάτων της Πελοποννήσου και των νησιών του νοτίου Ιονίου. Έως αργά το απόγευμα κάποια φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Θράκη ενώ προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές εκτός από την ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας ,Ηπείρου και δυτικής Στερεάς όπου παροδικές μπόρες και καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται κατά τόπους. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά στους νόμους Φλώρινας Καστοριάς Κοζάνης Γρεβενών Πέλλας Ημαθίας σε ορεινά τμήματα του νομού Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και Ιωαννίνων.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ και από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς στις υπόλοιπες περιοχές ενω στο Κρητικό Πέλαγος και τις Κυκλάδες θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 με 30 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρώτικα σε ευπαθείς τη ζέστη περιοχές την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και από 17 έως 26 με 28 στα υπόλοιπα παραθαλάσσια πεδινά και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις πρώτα στα ορεινά όπου θα εκδηλωθούν κάποιες σποραδικές καταιγίδες φαινόμενα τα οποία μετά το μεσημέρι θα επεκταθούν και σε πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας κυρίως και λιγότερο στα παραθαλάσσια τμήματα την περιοχή Φαρσάλων τη Μαγνησία και τις Σποράδες όπου δεν θα εκδηλωθούν σχεδόν καθόλου φαινόμενα. Επισημαίνεται ότι σε περιοχές γύρω από την Καλαμπάκα και στα ορεινά των Τρικάλων του Ολύμπου και της Καρδίτσας τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι ισχυρά.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις απογευματινές κυρίως ώρες και νωρίς το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες πρώτα στα βουνά και γρήγορα πιθανόν και στην πόλη και τα δυτικά και βόρεια πεδινά από αυτήν.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας από 15 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά του νομού Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *