Εκτίμηση βροχοπτώσεων/θερμοκρασιων για τις επόμενες δύο εβδομάδες (14-26/6/2023) ανά ημέρα.

Εκτίμηση βροχοπτώσεων και θερμοκρασιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες ανά ημέρα.

Τετάρτη 14 Ιουνίου.

Τοπικές μπόρες τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ήπειρο τη δυτική Μακεδονία τη δυτική Στερεά την ανατολική Μακεδονία και Θράκη το εσωτερικό της Πελοποννήσου και τα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς και της κεντρικής Μακεδονίας. Πιθανώς έντονα τα φαινόμενα σε ορεινά τμήματα της δυτικής και ανατολικής Μακεδονίας. Θερμοκρασία από 11 έως 28 με 30 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά της ανατολικής και νότιας χώρας λίγο χαμηλότερες στις περιοχές φαινομένων.

 

Πέμπτη 15 Ιουνίου.

Σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ήπειρο τη δυτική και κεντρική Μακεδονία τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία τη δυτική Στερεά το βόρειο Ιόνιο και ορεινά τμήματα της κεντρικής Στερεάς της υπόλοιπης Θεσσαλίας και της ανατολικής Μακεδονίας και βόρειας Πελοποννήσου. Πιθανώς ισχυρά τα φαινόμενα σε τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας και ενδεχομένως του βορείου Ιονίου γύρω από την Κέρκυρα. Θερμοκρασία από 13 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρώτικα 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

 

Παρασκευή 16 Ιουνίου.

Σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τμήματα κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας. Τα φαινόμενα κατά τόπους έντονα στην Ήπειρο τη δυτική και κεντρική Μακεδονία τη δυτική και κεντρική Θεσσαλία τηδυτική και κεντρική Στερεά το δυτικό και βόρειο κομμάτι της Πελοποννήσου και τα νησιά του κεντρικού και βορείου Ιονίου. Θερμοκρασία από 13 έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Σάββατο 17 Ιουνίου.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά το βόρειο Αιγαίο και ενδεχομένως τα νησιά του Ιονίου τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας. Κατά τόπους έντονα φαινόμενα στην Ήπειρο τη Μακεδονία τη Θράκη και ενδεχομένως σε κάποια ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας της βορειοδυτικής Πελοποννήσου της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και του Βορείου Αιγαίου.

 

Κυριακή 18 Ιουνίου.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στη Μακεδονία τη Θράκη το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και ενδεχομένως σε κάποια τμήματα της Ηπείρου της Θεσσαλίας της δυτικής και κεντρικής Στερεάς της δυτικής και κεντρικής Πελοποννήσου των Σποράδων και της Εύβοιας. Κατά τόπους έντονα τα φαινόμενα στη Θράκη την ανατολική Μακεδονία και ενδεχομένως ορεινά και ημιορεινά τμήματα της υπόλοιπης Μακεδονίας και τμημάτων του βορείου Αιγαίου. Θερμοκρασία από 11 έως 24 με 28 βαθμούς Κελσίου από τα δυτικά προς τα ανατολικά ηπειρώτικα.

 

Δευτέρα 19 Ιουνίου.

Σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις θερμές ώρες της ημέρας και κατά τόπους και σε ορεινά και ημιορεινά κυρίως τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Μικρή πιθανότητα επηρεασμού κάποιων πεδινών τμημάτων της Ηπείρου της Θεσσαλίας της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας της δυτικής και κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και της δυτικής και κεντρικής Πελοποννήσου. Πιθανόν έντονα τα φαινόμενα μόνο στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θερμοκρασίες από 10 έως 26 με 29 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Τρίτη 20 Ιουνίου.

Λίγες μεμονωμένες πιθανόν καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη τις θερμές ώρες της ημέρας και ενδεχομένως της Πελοποννήσου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 27 με 30 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Τετάρτη 21 Ιουνίου.

Πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 29 με 32 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Πέμπτη 22 Ιουνίου.

Πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 32 με 34 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Παρασκευή 23 Ιουνίου.

Λίγες σποραδικές καταιγίδες τα ορεινά της Ηπείρου της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Μικρή πιθανότητα επηρεασμού και πεδινων τμημάτων της Μακεδονίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά

 

Σάββατο 24 Ιουνίου.

Λίγες σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 14 έως 31 με 33 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Κυριακή 25 Ιουνίου.

Πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Δευτέρα 26 Ιουνίου.

Πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας τις θερμές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 14 έως 33 με 36 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Η αστάθεια θα συνεχιστεί έως και τις 20 Ιουνίου τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι ημέρες που συγκεντρώνουν πιθανότητα για έντονα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας είναι η 16η η 17η και η 18η Ιουνίου ενώ σταδιακά στη συνέχεια θα αρχίσουν να επηρεάζονται μόνο τα ορεινά τμήματα και στη συνέχεια θα υπάρξουν και αρκετές ημέρες έως τις 26 Ιουνίου που ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά σε όλη σχεδόν τη χώρα. Οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να είναι χαμηλότερες από τα κανονικά επίπεδα έως και τις 20 με 21 του μήνα ενώ από κει σταδιακά θα φτάσουμε στα κανονικά και πιθανόν και λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *