Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 10-11/6/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά από νωρίς το μεσημέρι η αστάθεια θα δώσει τοπικές καταιγίδες αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τις θερμές ώρες της ημέρας και σε άλλα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα με βελτίωση αργά το βράδυ εκτός από τμήματα των νομών Ημαθίας Πιερίας Πέλλας όπου κάποιες τοπικές μπόρες θα συνεχιστούν έως και αργά το βράδυ. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά σε αρκετές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας της ανατολικής Μακεδονίας ενδεχομένως του νομού Ξάνθης και Ροδόπης και στα ορεινά και ημιορεινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Φθιώτιδας και Ευρυτανίας. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μέτρια έως μεγάλη σε τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και τα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο νότιο Ιόνιο και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και δυτικοί ασθενείς στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας από 12 έως 28 με 30 βαθμούς Κελσίου και πρόσκαιρα κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική και νότια Πελοπόννησο 31 με 32 βαθμούς Κελσίου και από 17 έως 28 στα νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά θα συννεφιάσει τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά τμήματα όλης της περιφέρειας και τις θερμές ώρες της ημέρας για λίγο και σε πεδινά τμήματα με επίκεντρο κυρίως στο εσωτερικό ημιορεινό τμήμα των νομών Τρικάλων Λάρισας και Καρδίτσας. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μέτρια έως μεγάλη μόνο στα ορεινά τμήματα της περιφέρειας. Αργά το απόγευμα προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν αρχικά τοπικές καταιγίδες στα ορεινά και ημιορεινά στα δυτικά βόρεια και ανατολικά της πόλης με μικρή πιθανότητα να επηρεάστει για λίγο η πόλη της Λάρισας με βελτίωση αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα πεδινά και νοτιοανατολικοί από το μεσημέρι και μετά 2 με 4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 14 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου και στο νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++++++

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά στη Χαλκιδική την Πιερία την Πέλλα την Ημαθία τα ανατολικά του νομού Λάρισας και Μαγνησίας άστατος καιρός με τοπικές μπόρες και λίγες καταιγίδες φαινόμενα που γρήγορα πριν από το μεσημέρι θα επεκταθούν σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας από τη Θράκη έως και την νότια Πελοπόννησο και κατά τόπους θα είναι ισχυρές με βελτίωση αργά το βράδυ στις περισσότερες περιοχές. Λίγες σποραδικές καταιγίδες αργά το βράδυ δεν αποκλείεται και σε τμήματα του νομού Ευβοίας και Βοιωτίας. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά σε πολλούς νομούς της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της βόρειας Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου ενώ στα δυτικότερα τμήματα της χώρας στη Θράκη και τις λοιπές περιοχές της Πελοποννήσου τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα. Οι πιθανότητες χαλαζοπτώσεις είναι εξαιρετικά μεγάλη για τις περισσότερες περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της Ηπείρου της δυτικής κεντρικής και ανατολικής Στερεάς και του εσωτερικού της Πελοποννήσου τις θερμές ώρες της ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα πελάγη και μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 με 27 στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα ,στη Θράκη την ανατολική και νότια Πελοπόννησο την ανατολική Στερεά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά συννεφιά στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και τα ανατολικά του νομού Μαγνησίας με σποραδικές μπόρες και καταιγίδες φαινόμενα τα οποία να συνεχίζονται έως και τις μεσημβρινές ώρες οπου η αστάθεια θα ενταθει στο εσωτερικό της πεδιάδας με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές μακριά από τη θάλασσα και τα οποία φαινόμενα θα σταματήσουν αργά το βράδυ παντού. Στις Σποράδες τα φαινόμενα θα επικεντρωθούν μόνο έως το μεσημέρι και δεν θα είναι πολλά. Επισημαίνεται ότι η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι εξαιρετικά μεγάλη για το εσωτερικό της πεδιάδας μακριά από τη θάλασσα τις θερμές ώρες της ημέρας.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά σχετικά βελτιωμένος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικότερα τμήματα αλλά γρήγορα πριν από το μεσημέρι η αστάθεια θα αυξηθεί και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην πόλη αλλά και τις γύρω πεδινές ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα πεδινά και βορειοδυτικοι 2 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 16 έως 27 με 29 βαθμούς Κελσίου ενώ στα Μαγνησία στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 26.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *