Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 5-7/6/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και περιορισμένη ορατότητα στα ορεινά της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας. Σταδιακά πριν από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην Ηπειρο και τη Μακεδονία και θα αρχίσουν να εκδηλώνονται σποραδικές μπόρες που γρήγορα θα κινηθούν και σε κάποια τμήματα της Θεσσαλίας της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της δυτικής και κεντρικής Πελοποννήσου με γρήγορη βελτίωση από αργά το απόγευμα. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα δεν θα είναι ισχυρά σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ  και από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 28 με 31 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και εως 24 με 27 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός με περιορισμένη ορατότητα στα βουνά των Τρικάλων και της Καρδίτσας. Σταδιακά τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σύντομες καταιγίδες πρώτα στα ορεινά των Τρικάλων της Καρδίτσας και της περιοχής Ελασσόνας και σταδιακά πρόσκαιρα για πολύ λίγο και σε κάποιες πεδινές περιοχές κοντά στα βουνά των προαναφερθεισών περιοχών. Γρήγορα ο καιρός από το απόγευμα θα βελτιωθεί.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι ενώ δεν αποκλείεται στα βουνά στα δυτικά βόρεια και ανατολικά της πόλης να σημειωθούν μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί αρχικά 2 με 3 μποφόρ που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 12 έως 27 με 29 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 24.

+++++++++++

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά της Ηπείρου και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση από αργά το απόγευμα. Λίγες διάσπαρτες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το απόγευμα και στην Ηπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο όπου και εκεί δεν αποκλείονται κάποιες σύντομες μπόρες με βελτίωση πριν από τα μεσάνυχτα. Δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοι 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 28 με 30 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και πρόσκαιρα στη δυτική Ελλάδα και 31 με 32 και έως 25 με 28 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα νησιώτικα παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά. Πολύ μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα βουνά της Πίνδου και τον Όλυμπο τις θερμές ώρες της ημέρας.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί αρχικά 2 με 4 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 13 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 17 έως 25.

+++++++++++++++

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου με σποραδικές μπόρες και λίγες καταιγίδες φαινόμενα που στη συνέχεια θα επεκταθούν και στα δυτικότερα τμήματα της Κρήτης στην υπόλοιπη Πελοπόννησο και τμήματα της κεντρικής Στερεάς, ανατολικής Θεσσαλίας ,Ευβοίας, κεντρικής Μακεδονίας και Σποράδων το μεσημέρι με βελτίωση αργά το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και λίγες τοπικές αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο και ανατολικοι 2 με 4 στα ηπειρωτικά ενώ στο Ιόνιο από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 27 με 29 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έως 30 με 32 στη Δυτική Ελλάδα και εως 24 με 26 στα υπόλοιπα παραθαλάσσια νησιωτικά και πεδινά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά στη συνέχεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες το απόγευμα για κάποιες σύντομες μπόρες πρώτα στα βουνά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και Μαγνησίας και στη συνέχεια και σε κάποια παραθαλάσσια τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες προς τις βραδινές ώρες.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους έως και αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στα θαλάσσια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση και ασθενείς στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 13 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου και πρόσκαιρα γύρω από τη Λάρισα 28 ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 17 έως 25.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *