Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Κανονικές θερμοκρασίες με παρούσα την αστάθεια εκεί που πρέπει για την εποχή.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με την ανάλυση του πολλαπλού δείγματος της 2 Ιουνίου 2023.

5 και 6 Ιουνίου.

> 95% πιθανότητα για μικρή αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά την Μακεδονία την Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο τις θερμές ώρες της ημέρας. Καλός καιρός στις υπόλοιπες περιοχές. Θερμοκρασίες κατά μέσο όρο στους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

++++++++++

7 έως 9 Ιουνίου.

> 95% πιθανότητα για αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας στο εσωτερικό της Ηπείρου της δυτικής και κεντρικής Στερεάς της Μακεδονίας ενώ σταδιακά από τις 8 του μήνα και μετά η αστάθεια θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά μακριά από τη θάλασσα και στις 9 του μήνα και σε τμήματα του βορείου Αιγαίου της Αττικοβοιωτίας της Θράκης και των ορεινών της Κρήτης. Κατά τόπους έντονα τα φαινόμενα τη Μακεδονία την Ήπειρο τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία τη Στερεα Ελλαδα το εσωτερικό της Πελοποννήσου. Θερμοκρασία αρχικά έως και 30 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά θα σημειώσει μικρή κάμψη στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας στις 9 του μήνα όπου η μέγιστη δεν θα ξεπερνά τους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου ενώ στις 10 του μήνα θα παρουσιάσει κάμψη  και στα νησιωτικά τμήματα.

++++++++++

10 έως 12 Ιουνίου.

> 90% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγες μεμονωμένες μπόρες στα βουνά της Μακεδονίας στην αρχή της περιόδου τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασίες κοντά στους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά με μικρή σταδιακή άνοδο στους 30 με 31 στα δυτικά και βόρεια κυρίως.

++++++++++

13 με 17 Ιουνίου.

40% πιθανότητα για τοπικές μπόρες και καταιγίδες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας ενώ στις 15-16 του μήνα θα επηρεαστούν και πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας της Ηπείρου της κεντρικής Στερεάς και της Μακεδονίας μακριά από τη θάλασσα. Θερμοκρασίες κοντά στους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου με σταδιακή άνοδος τους 29 με 31 στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

32% πιθανότητα για η αστάθεια στα δυτικά και βόρεια τμήματα κυρίως στις 13 και 16 του μήνα κατά τόπους ισχυρή ενώ πολύ λιγότερα Τα φαινόμενα στα υπόλοιπα ηπειρώτικα τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασία στους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο όλες τις ημέρες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

30% πιθανότητα για βροχές και καταιγίδες αρχικά στην Ηπειρο και τμήματα της βόρειας Ελλάδας ενώ μετά τις 15 του μήνα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί και σε αυτές τις περιοχές. Λίγα φαινόμενα και στο εσωτερικό στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασίες 29 με 31 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά με σημαντική άνοδο στις 16 και 17 του μήνα πάνω από τους 33 με 34 σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

++++++++++

Επανέρχονται σιγά-σιγά οι θερμοκρασίες σε κανονικές για την εποχή τιμές δηλαδή γύρω από τους 30 βαθμούς Κελσίου με την αστάθεια αν και μειωμένη να συνεχίζεται έως και τις 9 του μήνα περίπου. Επηρεασμός μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας της Ηπείρου της Μακεδονίας της δυτικής Στερεάς και κατά περίπτωση κάποιων τμημάτων της δυτικής Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς και το εσωτερικό της Πελοποννήσου και της Θράκης(7-9 Ιουνιου).

Στη συνέχεια φαίνεται ότι θα υπάρξει ένα τριήμερο 10 με 12 Ιουνίου ο καιρός θα είναι καλός σε όλη τη χώρα με πιθανότητα για κάποια μεμονωμένα φαινόμενα στα βουνά της Μακεδονίας και τη θερμοκρασία ίδια επίπεδα.

Τέλος για την περίοδο 13 με 17 Ιουνίου της αστάθεια φαίνεται να επανέρχεται ξανά κατά περιόδους κυρίως σε τμήματα της δυτικής Ελλάδας της κεντρικής Στερεάς της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας και λιγότερο στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας ενώ απούσα θα είναι από τα νησιωτικά τμήματα της χώρας. Η θερμοκρασία θα συνεχίσει να βρίσκεται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα με μικρές διακυμάνσεις κατά μέσο όρο στους 27 με 31 βαθμούς Κελσίου. Αυτή τη στιγμή πιθανότητα για σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας περιορίζεται στο 30% και αφορά την περίοδο μετά τις 16 του μήνα. Γενικά μπαίνουμε σε καλοκαιρινή αστάθεια που επηρεάζει κυρίως τμήματα της δυτικής και βόρειας Ελλάδας και πολύ έως καθόλου την υπόλοιπη ανατολική και νότια νησιωτική και ηπειρωτική χώρα.

 

Μπορείτε να κάνετε μία δωρεά στο weather group.gr μέσω ασφαλούς διαδικασίας για την αγορά μετεωρολογικού σταθμού και άλλων αισθητήρων που θα βοηθήσουν στις καλύτερες εκτιμήσεις και προγνώσεις  ΔΩΡΕΑ

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *