Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 1-4/6/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας καθώς και στην Κρήτη όπου δεν αποκλείονται κάποιες σύντομες μπόρες και καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα. Προς τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα στην Κρήτη θα σταματήσουν ενώ αντίθετα σε τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας της Ηπείρου της Θεσσαλίας της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και κάποιες καταιγίδες που όμως αργά το απόγευμα προς το βράδυ θα σταματήσουν  σχεδόν παντού. Λίγα μεμονωμένα φαινόμενα θα μείνουν έως αργά το βράδυ στη δυτική και νότια Πελοπόννησο και πιθανόν σε κάποια τμήματα της ανατολικής Κρήτης. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι ισχυρά μόνο σε τμήματα των νομών Ηλείας Αχαΐας και Μεσσηνίας κυρίως στις  ορεινές περιοχές. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μέτρια έως μεγάλη για περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας καθώς και της δυτικής Θεσσαλίας και των ορεινών της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στη θάλασσα Κυθήρων βορειοανατολικοί 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά τη νότια Κρήτη τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από 14 έως 22 με 23 στα υπόλοιπα παραθαλάσσια νησιωτικά και πεδινά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους και θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές κατά περιόδους κυρίως στα ορεινά τμήματα τις πρωινές και προ μεσημβρινές ώρες. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα η ασταθεια θα αυξηθεί κυρίως τους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας και τα ορεινά της ευρύτερης περιοχής Ελασσόνας και Φαρσάλων και δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες μπορες η  καταιγίδες οι οποίες τα έχουν σταματήσει εώς αργά το απόγευμα παντού. Στα πεδινά του νομού Λάρισας και το νομό Μαγνησίας όπως και στις Σποράδες δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μέτρια έως μεγάλη για τους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας και τα ορεινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και περιοχής Ελασσόνας.

Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας κατά περιόδους ενώ από αργά το απόγευμα ο καιρός θα καθαρίσει.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 10 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 έως 22.

++++++++++++++++++

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά στη δυτική και νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη άστατο καιρό με βροχές και γύρω από την Κρήτη καταιγίδες φαινόμενα τα οποία πιθανόν να είναι και ισχυρά ενω οσοι οδεύουμε προς τις πρώτες πρωινές φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ενώ ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται προς τις βραδινές ώρες σε αυτές τις περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημεριανές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπως η Λέσβος η Χίος η Σάμος το εσωτερικό της Πελοποννήσου ενδεχομένως σε ορεινά της Αττικοβοιωτίας και στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας από τη δυτική Μακεδονία έως και την κεντρική Στερεά μακριά από τα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα. Αργά το βράδυ θα έχει βελτιωθεί ο καιρός σε όλη τη χώρα. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά στις Κυκλάδες τη νότια Εύβοια στους νόμους Αττικής Αργολίδας Κορινθίας Λακωνίας και Μεσσηνίας καθώς και σε νησιά όπως στη Χίο στη Σάμο και Ικαρία. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι σχετικά μεγάλη για την περιοχή της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 και στα νότια του Αιγαίου 6 μποφόρ από νοτιοανατολικές τα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ και από βορειοδυτικές 2 με 3 μποφόρ στα υπόλοιπα πεδινά και θαλάσσια τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 27 με 29 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας έως 22 με 24 στα υπόλοιπα ανατολικά και νότια παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα και πρόσκαιρα στην ανατολική Κρήτη τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα 23 με 24 βαθμούς.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας τα βουνά του Ολύμπου των Χασίων και της Πίνδου δεν αποκλείεται κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες άνευ σημασίας με πολύ γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στις Σποράδες και πρόσκαιρα το μεσημέρι και στα πεδινά με εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου στη Μαγνησία από 11 έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 24.

++++++++++++++

Σάββατο 3 Ιουνίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός με λίγες εναπομείναντες μπόρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και σε αυτές τις περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός αλλά τις προ μεσημβρινές ώρες στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας θα εκδηλωθούν κάποιες μεμονωμένες κυρίως καταιγίδες που πιθανόν να επηρεάσουν και τα ορεινά της Κρήτης και κάποια πεδινά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας της δυτικής Μακεδονίας της Πελοποννήσου της κεντρικής Στερεάς και της Ηπείρου για πολύ λίγο με γρήγορη βελτίωση νωρίς το απόγευμα παντού. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μεγάλη μόνο για τα βουνά της Πίνδου και και των βουνών στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 καιρός εως 28 με 30 βαθμους τα ηπειρωτικα και εως 22 με 25 βαθμούς Κελσίου στα νησιωτικά παραθαλάσσια και  υπόλοιπα πεδινά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα ορεινά των Τρικάλων της Καρδίτσας και της περιοχής Ελασσόνας και ενδεχομένως για λίγο το μεσημέρι και το απόγευμα και σε κάποια πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και της περιοχής Ελασσόνας Τυρναβου και Φαρσάλων με γρήγορη βελτίωση πριν από το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά στα δυτικά και βόρεια της πόλης όπου και θα εκδηλωθούν σύντομες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση. Η πόλη δεν θα επηρεαστεί από φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ασθενείς και μετά το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 11 έως 28 με 30 ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++++++++

Κυριακή 4 Ιουνίου 2023.

Αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με περιορισμένη ορατότητα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως στα δυτικά τμήματα ενώ πριν από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία με σύντομες μπορες η καταιγίδες φαινόμενα που από τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Μακεδονία την Ήπειρο τη δυτική Στερεά το εσωτερικό της Πελοποννήσου τα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς  και της Θεσσαλίας με γρήγορη βελτίωση από αργά το απόγευμα. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι έντονα αν και σύντομα στην κεντρική Μακεδονία και κάποια βουνά της δυτικής και βόρειας Ελλάδας. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μεγάλη για τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και κάποιων ορεινών τμημάτων της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στο Αιγαίο και ανατολικοί με την ίδια ένταση στα ηπειρωτικά ενώ στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 28 με 30 βαθμούς Κελσίου και πιθανόν στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο λίγο παραπάνω ενώ στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας από 14 έως 26 και πρόσκαιρα στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα 27 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός αλλά τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Ελασσόνας και θα εκδηλωθούν κάποιες σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες οι οποίες αργά το απόγευμα προς το βράδυ θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Η πιθανότητα να επηρεαστούν κάποια πεδινά τμήματα για πολύ λίγο το απόγευμα γύρω από την Καλαμπάκα την Ελασσόνα τον Τύρναβο τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα είναι υπαρκτή.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά τμήματα που δεν αποκλείονται μεμονωμένες καταιγίδες. Η πόλη δεν θα επηρεαστεί από φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια και πρόσκαιρα το μεσημέρι και στα πεδινά με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 12 έως 28 με 30 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *