Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 29-31/5/2023 (ΧΑΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗΣ)

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023.

Προβλεπόταν αρχικά νεφώσεις με τοπικές μπόρες στη Χαλκιδική την Πιερία τα παραθαλάσσια του νομού Λάρισας στη Μαγνησία τις Σποράδες την Εύβοια τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία ενώ σταδιακά όσο πάμε προς το μεσημέρι η αστάθεια θα αυξηθεί και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από τη Θράκη έως την Πελοπόννησο και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα. Η αστάθεια αυτή τη φορά θα πιάσει πολυ πρόσκαιρα και τμήματα του ανατολικού Αιγαίου τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με σύντομες βροχές και μπόρες οι οποίες αλλά το απόγευμα θα σταματήσουν και στα νησιά αλλά και στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης για το εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας είναι αυξημένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στις υπόλοιπες περιοχές με εξασθένηση παντού το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ στα υπόλοιπα παραθαλάσσια νησιωτικά και πεδινά τμήματα από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας στο νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες με μπόρες κατά περιόδους φαινόμενα τα οποία σταδιακά θα σταματήσουν. Πρός τις μεσημεριανές ώρες οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες θα επικεντρωθούν στο εσωτερικό της πεδιάδας μακριά από τη θάλασσα και κατά τόπους στην Πίνδο τον Όλυμπο και τα Χασιά θα είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα γενικά στους νόμους Τρικάλων Καρδίτσαςτην περιοχή Ελασσόνας και τα παράλια του νομού Λάρισας και Μαγνησίας θα είναι αρκετά ενώ αντίθετα στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι λιγότερα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά προς τις μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθεί σποραδικες καταιγίδες πρώτα στα παραθαλάσσια τμήματα του νόμου και σταδιακά και στις πεδινές περιοχές και ενδεχομένως για λίγο και στην πόλη το μεσημέρι με βελτίωση από νωρίς το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά και βόρειοι 2 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι με εξασθένηση στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και την περιοχή Βελεστίνου στη Μαγνησια από 13 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου και πρόσκαιρα πέριξ της Λάρισας 26 και στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++++

Τρίτη 30 Μαΐου 2023.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρόςσε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις μόνο στα Δωδεκάνησα όπου δεν αποκλείονται λίγες σύντομες μπόρες το πρωί. Σταδιακά τις προ μεσημβρινές και μεσημβρινές ώρες η αστάθεια θα αυξηθεί σε όλα τα ηπειρωτικά από τη Θράκη έως την Πελοπόννησο και στο εσωτερικό της Κρήτης και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες φαινόμενα τα οποία σταδιακά αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στα ορεινά και γρήγορα θα σταματήσουν παντού. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά σε πολλά τμήματα της Μακεδονίας της Θράκης της Ηπείρου στα δυτικότερα τμήματα της Θεσσαλίας στο εσωτερικό της Στερεάς Ελλάδας της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μέτρια εως μεγάλη κυρίως για τα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο 27 με 28 βαθμούς Κελσίου και από 13 έως 24 τα παραθαλάσσια, νησιώτικα και υπόλοιπα πεδινά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες η αστάθεια θα αυξηθεί με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας ενώ λιγότερα φαινόμενα αλλά υπαρκτά θα σημειωθούν και στα ορεινά και ημιορεινά του νομού Μαγνησίας. Πρόσκαιρα για λίγες ώρες θα σημειωθούν τοπικά φαινόμενα και σε πεδινές περιοχές στο εσωτερικό της πεδιάδας μάκρια από τη θάλασσα. Η πιθανότητα για χαλαζόπτωση είναι μικρή έως μέτρια για το εσωτερικό της πεδιάδας και τα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλιας.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με υπαρκτή πιθανότητα καταιγίδας και στην πόλη και κυρίως στα γύρω ορεινά και ημιορεινά του Ολύμπου του Κισσάβου και του Ζάρκου.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά και πρόσκαιρα από το μεσημέρι και μετά νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ και στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου στη Μαγνησια από 12 έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023.

Ο καιρός αιθριος αρχικα σε όλη τη χώρα αλλα σταδιακά τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην κεντρική και βόρεια χώρα με τοπικές μπόρες οι οποίες το μεσημέρι θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές των ηπειρωτικών μακριά από τη θάλασσα από την Θράκη έως και την Πελοπόννησο και κατά τόπους θα είναι ισχυρά στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα. Λίγα φαινόμενα δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και στα ορεινά της Κρήτης. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μέτρια για τμηματα της Ηπείρου της Θεσσαλίας της βόρειας και κεντρικής Στερεάς της Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο και πρόσκαιρα 5 και μεταβλητοι ασθενεις στα υπόλοιπα τμήματα με ενίσχυση από το μεσημέρι και μετά στη θάλασσα Κυθήρων στα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και από 13 έως 23 με 25 στα υπόλοιπα παραθαλάσσια νησιωτικά και πεδινά τμήματα  της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με εκδήλωση σποραδικών βροχών και καταιγίδων πρώτα στα ορεινά και γρήγορα και σε πεδινά τμήματα κυρίως των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και πολύ λιγότερο προς τα παραθαλάσσια του νομού Λάρισας στο νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μέτρια για όλο το διαμέρισμα και κυρίως στις περιοχές των πιο  έντονων φαινομένων. Ο καιρός από αργά το απόγευμα θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές της περιφέρειας.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με αρκετές βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα στα δυτικά και βόρεια τμήματα από την πόλη και πολύ πιθανόν πρόσκαιρα και στην πόλη με γρήγορη βελτίωση πριν από τις νυχτερινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι 2 με 3 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τα πεδινά με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 13 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομο Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *