Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Μάχη θερμών μαζών από τα νότια με την αστάθεια στα βόρεια

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 27 Μαΐου 2023.

30 και 31 Μαΐου.

> 95% πιθανότητα για αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά με βροχές και καταιγίδες ενώ λίγα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη. Θερμοκρασία έως 25 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

++++++++++++++

1 έως 3 Ιουνίου.

42% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα μικρής έντασης και διάρκειας τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και στην αρχή της περιόδου στην Κρήτη τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο από τους 25 με 26 στους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

58% πιθανότητα για έντονη αστάθεια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά ενώ λίγες καταιγίδες και στο εσωτερικό της Κρήτης. Θερμοκρασία κατά μέσο όρο 24 με 25 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

+++++++++++++++++

4 έως 6 Ιουνίου.

> 90% πιθανότητα για τοπική αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στη βόρεια Ελλάδα μικρής έντασης και διάρκειας ενώ στις υπόλοιπες περιοχές καλύτερος καιρός. Θερμοκρασία σε άνοδο θα φτάσει τους 29/32 βαθμούς  στα ηπειρωτικά.

+++++++++++++++

7 έως 11 Ιουνίου.

56% πιθανότητα για περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας ενώ στην αρχή της περιόδου θα σημειωθούν και κάποια φαινόμενα στα Δωδεκάνησα τις Κυκλάδες ενώ στη συνέχεια θα περιοριστούν στις προαναφερθείσες ηπειρωτικές περιοχές. Γενικά λίγα και σποραδικά τα φαινόμενα. Θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα κοντά στους 27 αρχικά και 30 με 32 βαθμούς Κελσίου προς το τέλος της περιόδου.

33% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη ενώ σταδιακά τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και κάποια τμήματα της ηπειρωτικής χώρας ιδιαίτερα μετά τις 9 του μήνα. Όσο βορειότερα τόσο πιο πολλά τα φαινόμενα. Θερμοκρασία σε καλοκαιρινά επίπεδα στους 28 με 32 βαθμούς Κελσίου σταδιακά στα ηπειρωτικά.

21% πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας μόνο στη βόρεια Ελλάδα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν και μεγάλα ανοίγματα του καιρού ενώ μετά τις 10 του μήνα η αστάθεια θα επεκταθεί και στα κεντρικά τμήματα τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασία σε καλοκαιρινά επίπεδα κοντά στους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά όλες τις ημέρες λίγο χαμηλότερη στα βορειότερα.

++++++++++++

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

Φαίνεται ότι η αστάθεια  δεν θα μας εγκαταλείψει έως και τις πρώτες μέρες του νέου μήνα αφού οι περισσότερες πιθανότητες συγκλίνουν σε αυτό. Η θερμοκρασία βέβαια θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα φτάνοντας τους 25 και αργότερα 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. Την περίοδο 4 έως 6 Ιουνίου φαίνεται ότι η ασταθεια περιοριζεται μόνο στη βόρεια Ελλάδα και η θερμοκρασία θα φτάσει σε καλοκαιρινά επίπεδα αγγίζοντας τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου. Τέλος για την περίοδο 7 έως 11 Ιουνίου η αστάθει στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας θα είναι περιορισμένη ενώ υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να επανέλθει κυρίως στη βόρεια Ελλάδα προς το τέλος του πρώτου δεκαημέρου. Η θερμοκρασία σταδιακά θα βρίσκεται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα κοντά στους 28 με 32 βαθμούς Κελσίου με μικρή πιθανότητα για πιο πάνω.

Μπορείτε να κάνετε μία δωρεά στο weather group.gr μέσω ασφαλούς διαδικασίας για την αγορά μετεωρολογικού σταθμού και άλλων αισθητήρων που θα βοηθήσουν στις καλύτερες εκτιμήσεις και προγνώσεις  ΔΩΡΕΑ

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *