Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 23-25/5/2023 (ΧΑΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗΣ)

Τρίτη 23 Μαΐου 2023.

Προβλέπεται στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ενώ λιγότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στις Σποράδες και τα νησιά του ανατολικού νοτιοανατολικού Αιγαίου ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις προ μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν λίγες βροχές κατά περιόδους και το μεσημέρι τοπικές καταιγίδες κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα μακριά από τη θάλασσα ενώ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι και αργά το απόγευμα να εκδηλώνονται και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με γρήγορη βελτίωση τις πρώτες βραδινές ώρες παντού. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά σε κάποια ορεινά τμήματα της Κρήτης και της ραχοκοκαλιάς της Πίνδου μακριά από τη θάλασσα. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μέτρια στα τμήματα τα προαναφερθέντα που θα σημειωθούν φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και ως 20 με 23 τα παραθαλάσσια, τα υπόλοιπα πεδινά και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με κάποια ανοίγματα του καιρού αλλα τις μεσημεριανες ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες πρώτα στα ορεινά και ενδεχομένως για λίγο και σε κάποια πεδινά τμήματα της περιοχής Ελασσόνας Καλαμπάκας Τρικάλων Καρδίτσας Παλαμά και ενδεχομένως Αγιας με γρήγορη βελτίωση από αργά το απόγευμα προς το βράδυ πρώτα στις πεδινές περιοχές και στη συνέχεια και στα ορεινά. Στα παραθαλάσσια τμήματα στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Λάρισας στη Μαγνησία και τις Σποράδες θα σημειωθούν πολύ λίγα έως καθόλου φαινόμενα. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι γενικά μέτρια για τις περιοχές που θα σημειωθούν φαινόμενα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά σχετικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές σύντομες μπόρες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά στα δυτικά και βόρεια της πόλης αλλά όχι σε αυτήν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση και τις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου στη Μαγνησία από 10 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 15 έως 20.

++++++++++++++++++

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες η αστάθεια θα αυξηθεί στα ηπειρωτικά μακριά από τη θάλασσα και εκεί θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες αργά το απόγευμα θα σταματήσουν παντού και ο καιρός θα βελτιωθεί. Επισημαίνεται ότι και πάλι τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα όλης της ηπειρωτικής χώρας από τη Φλώρινα έως τη Καλαμάτα μακριά από τη θάλασσα. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μεγάλη σε τμήματα της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ το πολύ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και έως 22 με 25 στα υπόλοιπα νησιώτικα παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πρώτα στα ορεινά κυρίως των Τρικάλων της Καρδίτσας της περιοχής Φαρσάλων Ελασσόνας και Αγίας και ενδεχομένως αργά το απόγευμα για λίγο και σε κάποια πεδινα τμήματα μακριά από τη θάλασσα καθώς και στο Πήλιο και την Όθρυς με γρήγορη βελτίωση αργά το απόγευμα. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης στις προαναφερθείσες περιοχές φαινομένων είναι μέτρια εως μεγάλη.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχουν πιθανότητες εκδήλωσης σύντομων καταιγίδων κυρίως στα γύρω ορεινά και ημιορεινά από την πόλη με πολύ μικρή πιθανότητα να επηρεαστεί αυτή.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ μόνο στα θαλάσσια τμήματα μεστροφή αργά το βράδυ σε νοτιοανατολικούς ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνο στη Μαγνησία από 11 έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 15 έως 24.

++++++++++++++++

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία τη Θεσσαλία την Ήπειρο τη Θράκη και τη βόρεια Στερεά και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδεςμε βελτίωση αργά το απόγευμα προς τις βραδινές ώρες. Τα φαινόμενα να είναι ενδεχομένως ισχυρά σε τμήματα της Μακεδονίας και των ορεινών της Ηπείρου. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μέτρια ως μεγάλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα πελάγη και ασθενείς στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 26 με 29 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά  και έως 23 με 25 στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πρώτα στα ορεινά τμήματα της περιφέρειας και ενδεχομένως στη συνέχεια για λίγο και σε κάποια πεδινά τμήματα κυρίως στις ευρύτερες περιοχές Καλαμπάκας Ελασσόνας Τρικάλων Καρδίτσας Αγίας και Τυρνάβου με γρήγορη βελτίωση προς το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά και ημιορεινά στα βόρεια και δυτικά της πόλης με πολύ μικρή πιθανότητα επηρεασμού αυτής.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις αρχικά 2 μποφόρ στα πεδινά και νοτιοανατολικοί το απόγευμα ασθενείς σε όλες τις περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου στη Μαγνησία από 12 έως 27 με 29 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 26.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *