Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 21-22/5/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Κυριακή 21 Μαΐου 2023.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου τη δυτική Μακεδονία τη Θεσσαλία την Ήπειρο τη Στερεά την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κατά περιόδους από τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ σταδιακά τα φαινόμενα όσο πάμε προς το μεσημέρι θα επεκταθούν και σε κάποια τμήματα της Μακεδονίας της Θράκης των ορεινών της Κρήτης ενώ θα αρχίσουν να εκδηλώνονται για κάποιες σποραδικές καταιγίδες. Έως αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν στα βορειότερα τμήματα της χώρας και ως αργά το βράδυ θα παραμείνουν στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία τη δυτική Μακεδονία την ανατολική Στερεά την Πελοπόννησο το νότιο Ιόνιο και τις Κυκλάδες και πιθανόν στη δυτική Κρήτη. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι ισχυρά σε κάποια τμήματα από το νομό Ημαθίας Πιερίας Πέλλας Θεσσαλονίκης Κιλκίς Σερρών Κοζάνης Καστοριάς Φλώρινας Γρεβενών Αρκαδίας Αχαΐας Κορινθίας Αργολίδας Ηλείας και Λακωνίας. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι γενικά μικρή και αφορά κυρίως τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και της δυτικής και κεντρικής Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοανατολικά ανατολικοί 5 με 6 στα βόρεια και ανατολικά 7 με 8 μποφόρ στη θάλασσα Κυθήρων.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 με 24 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και έως 19 με 20 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κατά περιόδους πρώτα σε περιοχές Καρδίτσας Φαρσάλων και Αλμυρού και σταδιακά πριν από το μεσημέρι θα έχουν επεκταθεί και σε άλλα τμήματα στο εσωτερικό της πεδιάδας μακριά από τα παραθαλάσσια. Όσο πάμε προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα επικεντρωθούν στους νόμους Τρικάλων και Καρδίτσας και αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι πολύ μικρή.

Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές νεφώσεις αρχικά σποραδικές βροχές στη συνέχεια έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί. Γενικά τα φαινόμενα θα είναι διάσπαρτα και μικρής διάρκειας σε όλο το νομό αλλά και στην πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 με 20 βαθμούς Κελσίου στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας από 9 έως 23 με 24 βαθμούς Κελσίου στο νομό Λάρισας και την περιοχή Αλμυρού και Βελεστίνου στο νομό Μαγνησίας ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 έως 20.

++++++++++++++

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023.

Προβλέπεται άστατος καιρός στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Ανατολική και νότια Πελοπόννησο τις Κυκλάδες και την Κρήτη σε ενώ όσο πάμε προς τις μεσημεριανές ώρες η αστάθεια θα αυξηθεί και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα όπου και εκεί θα σημειωθούν διάσπαρτες τοπικές μπόρες. Έως αργά το βράδυ Τα φαινόμενα θα έχουν σημαντική εξασθένηση στις περισσότερες περιοχές της χώρας εκτός ενδεχομένως από κάποια τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας της νότιας πελοποννήσου και κυρίως της Βόρειας Κρήτης όπου τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι ισχυρά. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρές και τμήματα της δυτικής κεντρικής και νότιας Πελοποννήσου και κάποιων ορεινών τμημάτων της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας όπως και της Κρήτης. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι αυξημένη για την κεντρική Μακεδονία στη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο και τα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ στο νότιο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα υπόλοιπα τμήματα μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 23 με 26 βαθμούς Κελσίου στη δυτική και βόρεια χώρα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ως 20 με 22 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρώτικα νησιώτικα και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές έως και τις μεσημεριανές ώρες όπου θα εκδηλωθούν και κάποιες σύντομες καταιγίδες στους νόμους Τρικάλων και Καρδίτσας με σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές της περιφέρειας. 

Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες οπου ο καιρός θα βελτιωθεί. Τα φαινόμενα γενικά θα είναι διάσπαρτα και όχι μεγάλης διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στις Σποράδες και για λίγο το μεσημέρι και στα πεδινά με εξασθένηση σημαντικη το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας από 9 έως 18 με 20 βαθμούς Κελσίου στο νομό Λάρισας και Μαγνησίας από 9 έως 22 με 23 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Μαγνησίας Λάρισας και τις Σποράδες από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *