Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Συνεχίζεται η αστάθεια και τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 18 Μαΐου 2023.

21 με 22 Μαΐου.

> 95% πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και ενδεχομένως σε κάποια νησιά του ανατολικού Αιγαίου και του Ιονίου. Θερμοκρασία γενικά μεταξύ 22 και 25 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

++++++++++

23 με 25 Μαΐου.

65% πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά  κατά τόπους ισχυρά ενώ λίγα φαινόμενα δεν αποκλείονται στα νησιά του Ιονίου τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και το εσωτερικό της Κρήτης. Θερμοκρασία σε διακυμάνσεις μεταξύ 24 και 28 βαθμών Κελσίου στα ηπειρωτικά όλες τις ημέρες. Πιθανότητα χαλαζόπτωσης μεγάλη.

20% πιθανότητα για αστάθεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά να είναι αξιόλογα και σε τμήματα της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς της κεντρικής νότιας Πελοποννήσου και Κυκλάδων. Θερμοκρασίες κατά μέσο όρο μεταξύ 23 και 26 βαθμών κελσίου. Πιθανότητα χαλαζόπτωσης μεγάλη.

15% πιθανότητα για σποραδικά φαινόμενα τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα και πολύ λιγότερο στα υπόλοιπα ηπειρώτικα. Ανεπηρέαστα τα νησιωτικά τμήματα της χώρας. Θερμοκρασία 23 με 27 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

+++++++++++++

26 με 28 Μαΐου.

54% πιθανότητα αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά και κυρίως στα δυτικά και βόρεια όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά ενώ λιγο έως καθόλου θα είναι στα νησιά του Ιονίου και εσωτερικό της Κρήτης την ανατολική Στερεά Ελλάδα την Εύβοια και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου. Θερμοκρασίες 25 με 28 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά. Πιθανότητα χαλαζόπτωσης μεγάλη.

26% πιθανότητα για ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλα τα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας ενώ λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν και σε κάποια τμήματα του Ιονίου του εσωτερικού της Κρήτης και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Πιθανότητα χαλαζόπτωσης πολύ μεγάλη. Θερμοκρασία κατά τόπους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά με μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια στο τέλος.

22% πιθανότητα για σποραδικές βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά μέτριας έντασης και διάρκειας. Πιθανότητα χαλαζόπτωσης μεγάλη. Θερμοκρασίες 26 με 29 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ανατολικά ηπειρώτικα.

+++++++++++++

29 Μαΐου έως 2 Ιουνίου.

56% πιθανότητα για έντονη αστάθεια στα ηπειρωτικά τις θερμες ώρες της ημέρας έως τις 31 του μήνα όπου θα υπάρξουν και κάποια σημάδια βελτίωσης με εκ νέου αστάθεια στα νησιά του Ιονίου στις 2 του μήνα. Τοπικά φαινόμενα μικρότερης έντασης και διάρκειας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη. Θερμοκρασίες μεταξύ 25 και 27 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά όλες τις ημέρες.

44% πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας που θα είναι  περισσότερες στις 31 Μαΐου και τις πρώτες δύο ημέρες του νέου μήνα στα ηπειρωτικά ενώ σχεδόν ανεπηρέαστες οι υπόλοιπες νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας. Πιθανότητα χαλαζόπτωσης στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας πολύ μεγάλη. Θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα μεταξύ 28 και 31 βαθμών Κελσίου στα ηπειρωτικά.

++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Σε γενικές γραμμές η αστάθεια θα συνεχιστεί στα ηπειρωτικά για πολλές μέρες ακόμα έως και τις αρχές τουλάχιστον του Ιουνίου. Θα αρχίσουν να υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας τις πρωινές και βραδινές ώρες και τα φαινόμενα θα εντοπίζονται τις θερμές ώρες της ημέρας δηλαδή πηγαίνουμε σε πιο καλοκαιρινές συνθήκες. Θερμοκρασία με μικρά βήματα θα κυμανθεί από τα λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα σε λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα προς το τέλος του μήνα.

Προς τους φίλους αγρότες διαστήματα άνω των 2 ημερών με βελτιωμένο καιρό δεν αναμένεται να έχουμε σε καμία σχεδόν περιοχή της ηπειρωτικής χώρας. Θα υπάρξουν σοβαρές δυσκολίες στις καλλιεργητικές εργασίες από τα φαινόμενα ενω υπάρχουν αρκετά σενάρια που δίνουν και έντονα ενώ μπαίνει σοβαρά και το ενδεχόμενο ισχυρών χαλαζόπτωσεων.

Τέλος να τονίσουμε ότι σε γενικές γραμμές όσο πιο δυτικά κεντρικά και βόρεια της χώρας τόσο πιο πολλά θα είναι τα φαινόμενα ενώ σου πηγαίνουμε σε νησιώτικα και παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής νότιας και δυτικής χώρας τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα και χωρίς μεγάλη διάρκεια.

Να τονίσουμε για ακόμα μία φορά ότι τοπικές προγνώσεις για κάθε χωριό και κάθε πόλη δεν υπάρχουν τη θερινή περίοδο  παρά μία γενική εικόνα των ευρύτερων περιοχών όπου μπορεί να αναπτυχθούν τα φαινόμενα της καταιγίδας και του χαλαζίου.

 

Μπορείτε να κάνετε μία δωρεά στο weather group.gr μέσω ασφαλούς διαδικασίας για την αγορά μετεωρολογικού σταθμού και άλλων αισθητήρων που θα βοηθήσουν στις καλύτερες εκτιμήσεις και προγνώσεις  ΔΩΡΕΑ

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *