Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 15-17/5/2023 (ΧΑΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗΣ)

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα υπάρχουν νεφώσεις με λίγες παροδικές βροχές με γρήγορη βελτίωση. Ο καιρός θα παραμείνει καλός έως αργά το απόγευμα όπου θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου και την ηπειρωτική χώρα άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 23 με 26 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του βόρειου Αιγαίου έως 27 με 30 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρώτικα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και ως 22 με 25 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα νησιώτικα παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς στα πεδινά 2 με 3 μποφόρ στα θαλάσσια και τις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου στους νόμων Λάρισας και Μαγνησίας έως 23 με 24 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++

Τρίτη 16 Μαΐου 2023.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις από νωρίς στα νησιά του Ιονίου όπου θα αρχίσουν να εκδηλώνονται τοπικές μπόρες οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν πριν από το μεσημέρι στη δυτική Μακεδονία την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τα δυτικότερα και νότια τμήματα της Πελοποννήσου τα δυτικά και βόρεια της Θεσσαλίας και σταδιακά και κάποια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας προς τις μεσημεριανές ώρες. Αργότερα τοπικά φαινόμενα με τη μορφή σύντομων βροχών ή καταιγίδων θα επηρεάσουν την Στερεά Ελλάδα την υπόλοιπη Πελοπόννησο την υπόλοιπη Θεσσαλία τη Θράκη και κατά τόπους και κάποια νησιά στο κεντρικόυ και ανατολικόυ Αιγαίο το απόγευμα και τις βραδινές ώρες. Έως αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει παντού εκτός από τμήματα της Θράκης και όλης της δυτικής Ελλάδας όπου σποραδικές μπόρες θα σημειώνονται. Επισημαίνεται ότι έντονα φαινόμενα δεν αναμένονται σε καμία περιοχή της χώρας ενώ πιθανώς αξιόλογα να είναι μόνο σε κάποια τμήματα διάσπαρτα της Ηπείρου. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μέτρια για τμήματα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση, στο νότιο Αιγαίο νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 με 22 βαθμούς Κελσίου στη δυτική και βόρεια χώρα έως 23 με 25 στην ανατολική Στερεά τη Θράκη την ανατολική Πελοπόννησο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ως 25 με 28 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά σχετικά καλός καιρός αλλά θα αναπτυχθούν νεφώσεις από τις πρώτες πρωινές ώρες και θα σημειωθούν σύντομες σποραδικές μπόρες πρώτα στην Πίνδο και στη συνέχεια για λίγη ώρα και σε πεδινά τμήματα της περιφέρειας και των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και λιγότερο Μαγνησίας που πιθανόν να επηρεαστεί από το μεσημέρι και μετά με γρήγορη όμως βελτίωση νωρίς το απόγευμα παντού. Δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της περιφέρειας. Στις Σποράδες δεν θα σημειωθούν καθόλου φαινόμενα. Υπαρκτή πιθανότητα για κάποια χαλαζόπτωση κυρίως σε ορεινά τμήματα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά σχετικά καλός καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν κάποιες σύντομες βροχές τις προμεσημβρινές και μεσημβρινές ώρες ενώ δεν αποκλείεται και κάποια πρόσκαιρη καταιγίδα στα γύρω ορεινά και ημιορεινά το απόγευμα με βελτίωση το βράδυ. Η πιθανότητα επηρεασμού από κάποια φαινόμενα της πόλης είναι σχετικά μικρή και έγκειται κυρίως στις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά και για λίγο βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας από 10 έως 18 με 20 βαθμούς Κελσίου στο νομό Λάρισας και Μαγνησίας από 10 έως 21 με 22 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 έως 20.

+++++++++++++++++++

Τετάρτη 17 Μαΐου 2023.

Προβλέπεται στη δυτική Ελλάδα άστατο καιρό με τοπικές μπόρες αλλά και ανοίγματα του καιρού ενώ στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα υπάρχουν διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους που πριν από το μεσημέρι θα πυκνώσουν πρώτα στη Μακεδονία και τη Θράκη και αργότερα και σε άλλα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και λίγες καταιγίδες φαινόμενα τα οποία αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν παντού και ως αργά το βράδυ θα σταματήσουν σε όλες σχεδόν τις περιοχές εκτός ισως από τη Θράκη τη δυτική Στερεά και τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο. Επισημαίνεται ότι η πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις είναι αυξημένη για τμήματα κυρίως της Μακεδονίας της Θράκης και κάποιον ορεινών τμημάτων της Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο και 2-3 στις υπόλοιπες περιοχές ενώ πρόσκαιρα το μεσημέρι θα ενισχυθουν και στα ηπειρωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα τα Δωδεκάνησα και ως 20 με 23 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα νησιώτικα παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά νεφώσεις στην Πίνδο με σποραδικές βροχές κατά περιόδους και σχετικά βελτιωμένο καιρό στα υπόλοιπα τμήματα της περιφέρειας. Τις μεσημεριανές ώρες η αστάθεια αυξήθηκε στο εσωτερικό όπου δεν αποκλείονται κάποιες σύντομες διάσπαρτες μπορές ή λίγες καταιγίδες με βελτίωση από το απόγευμα και μετά. Μέτρια πιθανότητα χαλαζόπτωσης στο εσωτερικό της πεδιάδας μακριά από τη θάλασσα και κυρίως στις ορεινές περιοχές.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά βελτιωμένος καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείονται κάποιες μπορες ή καταιγίδες αρχικά γύρω από την πόλη που ενδεχομένως να επηρεάσουν για πολύ λίγο και την πόλη με γρήγορη βελτίωση αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ στα πεδινά με γρήγορη εξασθένηση και στροφή σε νοτιοανατολικούς ασθενείς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου  στη Μαγνησία από 9 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 έως 22.

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

2 thoughts on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 15-17/5/2023 (ΧΑΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗΣ)

 1. Αντώνης says:

  Έχει παρατηρηθεί ξανά τέτοιος Μάϊος Βασίλη;
  12η μέρα με συννεφιά και ψιλόβροχο, και έπεται συνέχεια…
  Βλέπεις να τελειώνει αυτό, και αν ναι, πότε;

 2. Βασίλειος Πανάκογλου says:

  Υπηρχαν αρκετοί μήνες πιο παλιά που είχαν παρόμοιο μοτίβο. Απλά τα τελευταία 25 τουλάχιστον χρόνια είχαν εκλείψει τέτοιοι μήνες.

  Αυτό που όντως είναι πολύ ακραίο είναι η συννεφιά που κρατάει όλο το 24ωρο και αυτό όντως είναι κάτι που είναι πολύ σπάνιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *