Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 12-14/5/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Παρασκευή 12 Μαΐου 2023.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου και την κεντρική και ανατολική Μακεδονία τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κατά περιόδους φαινόμενα τα οποία κατά διαστήματα θα διαρκέσουν έως και αργά το απόγευμα οπου ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά με ανοίγματα του καιρού αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά το εσωτερικό της Πελοποννήσου και τα υπόλοιπα τμήματα της Μακεδονίας και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές βροχές με βελτίωση αργά το βράδυ σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 6 και πιθανόν για λίγο 7 μποφόρ και νοτιοανατολικοι στα άλλα πελάγη 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα και έως 20 με 22 στα υπόλοιπα ηπειρώτικα και τα νησιωτικά τμήματα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά σχετικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις μόνο στην περιοχή της Πίνδου όπου θα σημειώνονται κατά περιόδους έως και αργά το απόγευμα τοπικές βροχές με βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν ανοίγματα του καιρού και ηλιοφάνεια αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και υπάρχει μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βουνά της υπόλοιπης Θεσσαλίας με γρήγορη βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις πρώτες πρωινές και πρώτες απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν πρόσκαιρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ αρχικά στις Σποράδες και γρήγορα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια και τα ορεινά τμήματα με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 με 22 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 19.

+++++++++++++

Σάββατο 13 Μαΐου 2023.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με περιορισμένη ορατότητα στα ορεινά και πρόσκαιρες νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ιονίου που θα αρχίσουν να εκδηλώνονται κάποιες σποραδικές μπόρες που προς το απόγευμα και το βράδυ θα επεκταθούν για πολύ λίγο σε τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Μακεδονίας της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου με γρήγορη βελτίωση αργά το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας λίγες αραιές νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως το απόγευμα και μετά άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση και νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο και το Θερμαϊκό.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού και νοτίου Αιγαίου και έως 19 με 20 στις υπόλοιπες παραθαλάσσιες πεδινές και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν οι νεφώσεις στους νομούς Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και δεν αποκλείονται λίγες τοπικές βροχές μικρής έντασης και διάρκειας στα ορεινά αυτών των περιοχών  με βελτίωση το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και αραιές νεφώσεις κατά περιόδους οι οποίες αργά το απόγευμα θα αυξηθούν κυρίως στις ορεινές περιοχές του Ολύμπου του Κισσάβου των Χασίων αλλά και Οθρυος όπου δεν αποκλείονται σύντομες μπόρες με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και γρήγορα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ στα θαλάσσια και 3 στα πεδινά με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 20.

+++++++++++

Κυριακή 14 Μαΐου 2023.

Προβλέπεται τοπικές νεφώσεις τη δυτική Ελλάδα με τοπικές διάσπαρτες βροχές στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη νότια Θεσσαλία τη βόρεια Στερεά την Εύβοια τις Σποράδες κατά περιόδους έως και τις μεσημβρινές ώρες με βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα καλύτερος καιρός αλλά προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες κατά περιόδους φαινόμενα που αργότερα θα επηρεάσουν για λίγο την Ήπειρο το βόρειο Ιόνιο με βελτίωση αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 6 και πιθανώς στα νότια 7 μποφόρ και βόρειοι 4 με 5 στο Αιγαίο με ενίσχυση στα 7 με 8 μποφόρ το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη έως 25 με 29 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς νότο στα υπόλοιπα ηπειρώτικα αλλά και σε άλλα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις με ένα γρήγορο πέρασμα βροχών κυρίως στους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας και στα βορειότερα της Λάρισας ενώ ο καιρός από το απόγευμα θα βελτιωθεί. Στο νομό Μαγνησίας την περιοχή Φαρσάλων και τις Σποράδες δεν αναμένονται σχεδόν καθόλου φαινόμενα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά σχετικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και τα ανατολικά ορεινά και ημιορεινά τμήματα με μικρή πιθανότητα επηρεασμού και της πόλης βελτίωση αργά το απόγευμα προς το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες όπου ανατολικό ρεύμα θα επικρατήσει και στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων από 8 έως 18/20 βαθμούς Κελσίου το νομό Λάρισας και Καρδίτσας από 8 έως 20 με 22 βαθμούς Κελσίου και στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 19.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *