Εκτίμηση βροχοπτώσεων και θερμοκρασιών για τις επόμενες δεκατεσσερις ημερες στη χώρα σύμφωνα με τα δεδομένα της 10ης Μαΐου 2023.

Εκτίμηση βροχοπτώσεων και θερμοκρασιών για τις επόμενες 14 ημέρες στη χώρα σύμφωνα με τα δεδομένα της 10 Μαΐου 2023.

Παρασκευή 12 Μαΐου.

Τοπικά φαινόμενα στην Ήπειρο το βόρειο Ιόνιο και σποραδικά στη Μακεδονία τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Θερμοκρασίες από 7 έως 22 με 23 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας.

 

Σάββατο 13 Μαΐου.

Τοπικά φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Μακεδονία τη δυτική Στερεά και την βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Θερμοκρασία από 6 έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Κυριακή 14 Μαΐου.

Αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα στη Μακεδονία την Ήπειρο το βόρειο Ιόνιο τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και τα ορεινά και ημιορεινά της Θράκης της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και των νησιών του βορείου Ιονίου. Πιθανώς έντονα τα φαινόμενα σε κάποια τμήματα της δυτικής Μακεδονίας του βορείου Ιονίου στα βόρεια τμήματα της Ηπείρου και της κεντρικής Μακεδονίας.

Θερμοκρασία από 7 έως 20 με 23 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και βόρεια τμήματα έως και 26 με 27 βαθμούς στα δυτικά.

 

Δευτέρα 15 Μαΐου.

Αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας στο Ιόνιο την Ήπειρο τη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη δυτική Στερεά και ενδεχομένως σε τμήματα της δυτικής και κεντρικής Πελοποννήσου της κεντρικής Στερεάς και της Θράκης. Κατά τόπους ισχυρά τα φαινόμενα στην Ήπειρο τη δυτική Μακεδονία και το βόρειο Ιόνιο.

Θερμοκρασίες από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά κεντρικά και βόρεια έως 24 με 27 βαθμούς Κελσίου στα πολύ ανατολικά και νότια πεδινά και θαλάσσια τμήματα.

 

Τρίτη 16 Μαΐου.

Αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα στο Ιόνιο τα Ηπειρώτικα και το βόρειο Αιγαίο. Ενδεχομένως έντονα τα φαινόμενα κατά τόπους σε τμήματα της Μακεδονίας της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς του βορείου Ιονίου και κάποιων ορεινών τμημάτων της βορειοδυτικής Πελοποννήσου και δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας.

Θερμοκρασία από 8 έως 18 με 20 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια έως 22 με 25 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια πεδινά ηπειρώτικα και νησιώτικα τμήματα.

 

Τετάρτη 17 Μαΐου.

Περιορισμένη αστάθεια στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά και σε ορεινά και ημιορεινά κυρίως τμήματα της Μακεδονίας της Θράκης του βορείου Ιονίου και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Θερμοκρασία από 7 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια τμήματα 26 με 28 στα ανατολικά και νότια πεδινά και νησιώτικα τμήματα.

 

Πέμπτη 18 Μαΐου.

Λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τις θερμές ώρες της ημέρας.

Θερμοκρασία από 8 έως 26 με 29 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά λίγο χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια.

 

Παρασκευή 19 Μαΐου.

Λίγες μεμονωμένες καταιγίδες και αυτές αν σημειωθούν στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θερμοκρασία από 10 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια 28 με 30 στα ανατολικά και νότια ηπειρώτικα.

 

Σάββατο 20 Μαΐου.

Μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασίες από 10 έως 26 με 29 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρώτικα λίγο χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια.

 

Κυριακή 21 Μαΐου.

Τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ήπειρο τη δυτική Μακεδονία τη δυτική Στερεά και ενδεχομένως σε κάποια ορεινά τμήματα της υπόλοιπης Μακεδονίας και βορειοδυτικής Πελοποννήσου. Θερμοκρασίες από 10 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά 26 με 30 στα ανατολικά και νότια ηπειρώτικα.

 

Δευτέρα 22 Μαΐου.

Τοπικές καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ήπειρο και την Μακεδονία μακριά από τη θάλασσα. Θερμοκρασία από 9 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια 27-29 στα ανατολικά και νότια.

 

Τρίτη 23 Μαΐου.

Τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ήπειρο τη Μακεδονία τη Θράκη και πιθανόν σε ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας. Θερμοκρασία από 10 έως 27 με 30 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Τετάρτη 24 Μαΐου.

Τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στην Μακεδονία τη Θράκη την Ήπειρο τη δυτική Στερεά και πιθανόν σε ορεινά τμήματα της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου. Θερμοκρασία από 11 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια 27 με 30 στα δυτικά και νότια πεδινά και νησιωτικά τμήματα.

 

Η αστάθεια συνεχίζεται έως τις 16 του μήνα στα δυτικα κεντρικα και βορεια με τη θερμοκρασία σε χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα. Σταδιακή βελτίωση του καιρού στη συνέχεια με την αστάθεια όμως να παραμένει μειωμενη πολυ στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας αλλά με τη θερμοκρασία να παίρνει την ανηφόρα και να ξεπερνά τις μέσες τιμές της εποχής που είναι η 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Θερμοκρασίες κοντά στους 27 με 30 βαθμούς Κελσίου δεν αποκλείονται μετά τις 18 Μαΐου σε πολλές περιοχές πεδινές της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής ή και θαλάσσιας χώρας.

Μείνετε συντονισμένοι για τις συχνές ανανεώσεις των προγνωστικών στοιχείων μόνο από το  weather group.gr.

Το μοναδικό αποκλειστικά καιρικό site της χώρας χωρίς άσχετα άρθρα με τον καιρό και αγώνα των κλικ των καμερών.

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *