Εκτίμηση βροχοπτώσεων και θερμοκρασιών για τις επόμενες δέκα ημερες στη χώρα σύμφωνα με τα δεδομένα της 7ης Μαΐου 2023.

Πιθανή εξέλιξη του καιρού αφορά τις βροχοπτώσεις στις επόμενες δεκα ημερες στη χώρα.

Μεγάλο το ενδιαφέρον των αγροτών αλλά και των λοιπών επιχειρηματιών για την πορεία του καιρού. Στην ανάλυση μπορείτε να δείτε τις πιθανές περιοχές που θα σημειώνονται βροχές κάθε ημέρα σύμφωνα με την ανάλυση του πολλαπλού δείγματος του ευρωπαϊκού ,αμερικανικού και καναδικού προγνωστικόυ μοντέλου.

 

Τρίτη 9 Μαΐου.

Βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο τη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Δυτική και κεντρική στερεά τα ορεινά τμήματα της Πελοποννήσου και ενδεχομένως στη Θράκη το βορειοανατολικό Αιγαίο και κάποια νησιά του Ιονίου. Αξιόλογα είχε έντονα τα φαινόμενα στη δυτική και Κεντρική Μακεδονία και σε πιο μετά της δυτικής και Βόρειας Θεσσαλίας και τα ορεινά της Ηπείρου.

Τετάρτη 10 Μαΐου.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο τη Θεσσαλία το μεγαλύτερο μέρος της Στερεάς Ελλάδας στη δυτική και κεντρική Μακεδονία την Πελοπόννησο και ενδεχομένως στις Σποράδες και τμήματα της εσωτερικό της Κρήτης. Πιθανώς έντονα φαινόμενα σε ορεινά μόνο τμήματα της δυτικής Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας.

Πέμπτη 11 Μαΐου.

Αναστασία τις θερμές ώρες της ημέρας στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη Μακεδονία τη Θεσσαλία τη Δυτική και κεντρική στερεά και το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής και κεντρικής Πελοποννήσου. Πιθανώς έντονα τα φαινόμενα στην ήπειρο και το Βόρειο Ιόνιο.

Παρασκευή  12 Μαΐου.

Αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας στο Ιόνιο την Ήπειρο τη Δυτική στερεά τη βορειοδυτική Πελοπόννησο τη Δυτική Μακεδονία και ενδεχομένως ορεινά τμήματα της δυτικής Θεσσαλίας και της Κεντρικής Μακεδονίας. Πιθανώς έντονα τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.

Σάββατο 13 Μαΐου.

Έντονη αστάθεια στο Ιόνιο τα Ηπειρώτικα κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα ανεπηρέαστη η Θράκη τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Έντονα τα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της Ηπείρου της δυτικής Θεσσαλίας της Δυτικής Μακεδονίας και δυτικής Στερεάς της δυτικής βορειοδυτικής πελοποννήσου και των νησιών του Ιονίου.

Κυριακή 14 Μαΐου.

Έντονη αστάθεια στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Έκανα το φαινόμενο σε αρκετές περιοχές της Ηπείρου της Μακεδονίας της δυτικής και Βόρειας Θεσσαλίας και ενδεχομένως νησιών του Βορείου Ιονίου και ορεινά της υπόλοιπης ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κεντρικής Στερεάς και δυτικής Πελοποννήσου.

Δευτέρα 15 Μαΐου.

Αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Πιθανώς έντονα τα στην ήπειρο και τμήματα της Μακεδονίας της δυτικής Στερεάς και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Τρίτη 16 Μαΐου.

Αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στο Ιόνιο τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και ενδεχομένως και σε ορεινά τμήματα της Πελοποννήσου και της δυτικής Κρήτης. Μικρή πιθανότητα των φαινομένων στην ήπειρο και σε ορεινά τμήματα της Μακεδονίας.

 

 

Συνεχίζεται η αστάθεια με διακυμάνσεις έως και τις 16 με 18 Μαΐου τουλάχιστον σε αρκετές περιοχές του Ιονίου της ηπειρωτικής χώρας και του βορείου Αιγαίου. Τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία δίνουν μία σημαντική πιθανότητα των εντονότερων φαινομένων στη δυτική Ελλάδα από το βόρειο Ιόνιο τη Μακεδονία και σε δεύτερο χρόνο στη Θεσσαλία τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Αρκετά λιγότερα σε υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και σχεδόν ανύπαρκτες στο θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου. 

Οι θερμοκρασίες και πάλι θα έχουν αρκετές διακυμάνσεις από τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου τις ημέρες με μεγαλύτερη ηλιοφάνεια στα ανατολικά και νότια έως τους 15 με 18  βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια τις μέρες με την έντονη αστάθεια.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *