Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 6-8/5/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Σάββατο 6 Μαΐου 2023.

Προβλέπεται αρχικά στις Κυκλάδες την Κρήτη και παροδικά σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με σποραδικές βροχές και μπόρες κατά τόπους ισχυρές αλλά σταδιακά προς τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν και να επεκτείνονται για λίγη ώρα και στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα καλός καιρός με αρκετά ανοίγματα του καιρού τοπικές νεφώσεις αρχικά στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας όπου δεν αποκλείονται λίγες τοπικές μπόρες και τις θερμές ώρες της ημέρας πολύ περιορισμένη αστάθεια δύναται να δώσει μεμονωμένες μπόρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα με γρηγόρη βελτίωση από αργά το βράδυ και μετά σε όλη τη χώρα. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι ισχυρά έως και το μεσημέρι σε τμήματα της Κρήτης και κυρίως στα βόρεια και κεντρικά τμήματα και των τεσσάρων νομών.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 7 και πιθανόν για λίγο 8 μποφόρ και από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 στα υπόλοιπα θαλάσσια τμήματα με σταδιακή μικρή εξασθένηση προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά τα βόρεια τμήματα καιρός 20 με 22 στα ανατολικά τα νότια και τα νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στα πεδινά και παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες μεμονωμένες μπόρες άνευ σημασίας κυριως στον Όλυμπο τον Κίσσαβο το Μαυροβούνι την Οθρυ και ενδεχομένως σε κάποια ορεινά-ημιορεινά και πεδινά του νομού Λάρισας για πολύ λίγο με γρήγορη βελτίωση το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα παροδικών βροχών στα γύρω ορεινά και ημιορεινά τμήματα με γρήγορη βελτίωση το απόγευμα. Πολύ μικρή πιθανότητα κάποια μεμονωμένα φαινόμενα να σημειωθούν και στα γύρω πεδινά τμήματα από την πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα πεδινά και πρόσκαιρα ανατολικοί το μεσημέρι και  στα θαλάσσια και τις Σποράδες από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς το βράδυ και 4 με 5 μποφόρ τις πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 9 έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 21.

+++++++++++++++++++

Κυριακή 7 Μαΐου 2023.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Ηπείρου της δυτικής Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Πελοποννήσου δεν αποκλείονται κάποιες μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση. Μικρή πιθανότητα χαλαζόπτωσης κυρίως για τη δυτική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 6 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στην υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 23 με 25 βαθμούς κελσίου σε όλα τα ηπειρώτικα τη νότια Κρήτη και τη Ρόδο και έως 18 με 21 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα βουνά όπου και δεν αποκλείονται κάποιες μεμονωμένες μπόρες κυρίως στον Όλυμπο και την Πίνδο με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και παροδικά το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια αλλά και τα πεδινά τμήματα με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου στη Μαγνησία από 9 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 22.

+++++++++++++

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις πρώτα στην Μακεδονία και θα σημειωθουν καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τμήματα. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα επεκταθούν για λίγο και σε τμήματα της δυτικής και κεντρικής Θεσσαλίας και σε ορεινά της κεντρικής Στερεάς της κεντρικής Πελοποννήσου και Θράκης. Μικρή έως μέτρια πιθανότητα χαλαζόπτωσης για τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και τα βουνά της δυτικής Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στα νοτιότερα τμήματα και μεταβλητοί ασθενείς στην υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά έως 22 με 24 στα βόρεια τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη και έως 19 με 21 στα υπόλοιπα παραθαλάσσια νησιώτικα και πεδινά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός να το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές καταιγίδες πρώτα στα βουνά και αργά το απόγευμα ενδεχομένως και σε κάποια πεδινα τμήματα κυρίως των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Παλαμά και ενδεχομένως Ελασσόνας στο νομό Λάρισας με γρήγορη βελτίωση. Μικρή πιθανότητα χαλαζόπτωσης τους νόμους Τρικάλων και Καρδίτσας και κυρίως στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα και τοπικές καταιγίδες μικρής διάρκειας στα γύρω ορεινά και ημιορεινά στα δυτικά και βόρεια της πόλης.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και παροδικά το μεσημέρι και το απόγευμα νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ στα θαλάσσια και τα πεδινά τμήματα με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο πεδινό το νομό Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου στο νομό Μαγνησίας από 9 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 έως 22.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *