Εκτίμηση βροχοπτώσεων και θερμοκρασιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα σύμφωνα με τα δεδομένα της 4ης Μαΐου 2023.

Εκτίμηση βροχοπτώσεων και θερμοκρασιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα σύμφωνα με τα δεδομένα της 4ης Μαΐου 2023.

 

Σάββατο 6 Μαΐου.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη και κυρίως στο εσωτερικό ενώ διάσπαρτα φαινόμενα θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς  της δυτικής βόρειας και νότιας Θεσσαλίας της Εύβοιας της Πελοποννήσου και της Θράκης τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασίες από 7 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Κυριακή 7 Μαΐου.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στο εσωτερικό της Κρήτης και λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στα βουνά της Μακεδονίας τις θερμές ώρες της ημέρας.Θερμοκρασίες από 7 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Δευτέρα 8 Μαΐου.

Τοπικές καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας τις θερμές ώρες της ημέρας ενώ ενδεχομένως να σημειωθούν και κάποια φαινόμενα στα βουνά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς και της κεντρικής Πελοποννήσου. Θερμοκρασίες από 7 έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Τρίτη 9 Μαΐου.

Τοπικές μπόρες τις θερμές ώρες της ημέρας στη Μακεδονία την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο και ενδεχομένως στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία τα ορεινά της Θράκης και τα νησιά του βόρειου Ιονίου. Θερμοκρασίες από 7 έως 19 με 22 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Τετάρτη 10 Μαΐου.

Αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας στη δυτική και κεντρική Μακεδονία στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία στην κεντρική Στερεά ενώ πιο αξιόλογα θα είναι τα φαινόμενα στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τη δυτική κεντρική και νότια Πελοπόννησο και ενδεχομένως στα νησιά του Ιονίου. Θερμοκρασίες από 7 έως 18 με 21 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Πέμπτη 11 Μαΐου.

Αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας στη Μακεδονία τη Θεσσαλία την Ήπειρο τη δυτική και κεντρική Στερεά στις περισσότερες περιοχές της δυτικής κεντρικής και νότιας πελοποννήσου και στα νησιά του Ιονίου ενώ τα φαινόμενα ενδεχομένως έντονα στα δυτικότερα τμήματα της χώρας. Θερμοκρασίες από 7 έως 18 με 21 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Παρασκευή 12 Μαΐου.

Αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας στη Μακεδονία τη Θεσσαλία την Ήπειρο τη δυτική και κεντρική Στερεά τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου ενώ τα φαινόμενα πιθανόν να είναι έντονα στα δυτικότερα τμήματα της χώρας μας. Θερμοκρασίες από 7 έως 21 με 23 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Σάββατο 13 Μαΐου.

Αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας στο Ιόνιο τα Ηπειρώτικα το βόρειο Αιγαίο και τα νησιά του Ιονίου ενώ τα φαινόμενα ενδεχομένως αξιόλογα η έντονα σε όλη τη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου και τμήματα της Μακεδονίας. Θερμοκρασίες από 7 έως 19 με 22 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Κυριακή 14 Μαΐου.

Αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα και ενδεχομένως στο βορειοανατολικό Αιγαίο ενώ τα φαινόμενα πιθανώς έντονα στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά και σε τμήματα της Μακεδονίας. Θερμοκρασίες από 7 έως 20 με 22 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Δευτέρα 15 Μαΐου.

Μειωμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά τμήματα και την Κρήτη τις θερμές ώρες της ημέρας με τα φαινόμενα πιθανώς αξιόλογα μόνο σε ορεινά τμήματα της βόρειας Ελλάδας και της Πελοποννήσου.Θερμοκρασίες από 7 έως 22 με 23 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Τρίτη 16 Μαΐου.

Μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα τις θερμές ώρες της ημέρας.Θερμοκρασίες από 8 έως 22 με 25 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Τετάρτη 17 Μαΐου.

Σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στη δυτική και βόρεια Ελλάδα κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.Θερμοκρασίες από 8 έως 22 με 25 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Πέμπτη 18 Μαΐου.

Μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική και βόρεια χώρα τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά.Θερμοκρασίες από 8 έως 22 με 25 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Συνεχίζεται η αστάθεια για αρκετές μέρες κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα κατά πρώτο λόγο ενώ υπάρχει και ένα τετραήμερο 11 με 14 Μαΐου που η αστάθεια φαίνεται να είναι εντονότερη και να επεκτείνεται σε όλη την ηπειρωτική χώρα και το βορειοανατολικο Αιγαίο και τα νησιά του Ιονίου. Οι θερμοκρασίες αν και με μικρά σκαμπανεβάσματα σε γενικές γραμμές θα παραμείνουν σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά τις περισσότερες από τις ημέρες και έτσι θερμοκρασίες κοντά στους 20-23 βαθμούς Κελσίου είναι πιθανές ενώ αντίθετα θερμοκρασίες πάνω από 27 με 28 βαθμούς δεν αναμένονται καθόλου. Να τονίσουμε ότι οι κανονικές θερμοκρασίες για τις πρώτες 15 μέρες του Μαΐου είναι 23 με 26 βαθμούς Κελσίου σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *