Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 29-30/4/2023 (ΧΑΡΤΕΣ -ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΥΕΤΟΥ)

Σάββατο 29 Απριλίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις μόνο στην Κρήτη. Σταδιακά τις μεσημεριανές ώρες μικρή αστάθεια θα επικρατήσει στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και εκεί μόνο θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές μπόρες άνευ σημασίας με γρήγορη βελτίωση αργά τη νύχτα. Μόνο σε κάποιες περιοχές πιθανόν του νομού Θεσσαλονίκης του νομού Χαλκιδικής και του νομού Σερρών δεν αποκλείονται κάποιες μεμονωμένες βροχές αργά τη νύχτα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό και το Ιόνιο νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στο κεντρικό και νότιο ανατολικό Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 20 με 22 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά ενώ στην Θράκη τα νησιά του Αιγαίου του Ιονίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα πυκνότερες στα βουνά όπου δεν αποκλείεται στην Πίνδο και στον Όλυμπο για κάποιες μεμονωμένες μπόρες άνευ σημασίας και γρηγόρης βελτιώσης.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά και ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και πρόσκαιρα το μεσημέρι και στα πεδινά με εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 6 έως 21 με 23 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 10 έως 19.

+++++++++++++++++

Κυριακή 30 Απριλίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις μόνο στην ανατολική Μακεδονία όπου δεν αποκλείονται λίγες σύντομες μπόρες ενώ γρήγορα θα συννεφιάσει και στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά με τοπικές βροχές από τις πρωινές ώρες. Σταδιακά τα φαινόμενα αυτά γρήγορα θα κινηθούν και σε τμήματα της δυτικής και νότιας Θεσσαλίας κυρίως της Στερεάς της Εύβοιας και της Πελοποννήσου έως και τις μεσημεριανές ώρες. Μέτρια αστάθεια θα αναπτυχθεί τις θερμές ώρες της ημέρας και στην υπόλοιπη κεντρική και βόρεια χώρα και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας με σταδιακή βελτίωση αργά το βράδυ. Κάποιες βροχές δεν αποκλείεται να παραμείνουν έως αργά το βράδυ κυρίως στη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου. Επισημαίνεται ότι η πιθανότητα για χαλαζόπτωση όπως επισημαίνεται στον χάρτη πιο κάτω είναι σχετικά μικρή και αυτή έγκειται κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς στο Ιόνιο και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στα Δωδεκάνησα με σταδιακή εξασθένηση περαιτέρω το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 20 με 23 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά ενώ πρόσκαιρα στη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου οχι πάνω από 17 με 20.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τις μεσημεριανές ώρες σποραδικές μπόρες στα ορεινά τμήματα κυρίως της δυτικής νότιας και βόρειας Θεσσαλίας φαινόμενα που ενδεχομένως να επηρεάσουν για λίγο και κάποια πεδινά τμήματα άνευ σημασίας με σταδιακή βελτίωση και εξασθένηση των φαινομένων αργά το βράδυ δεν αποκλείεται όμως κάποια φαινόμενα να παραμείνουν έως και τα μεσάνυχτα κυρίως σε ορεινά τμήματα του Ολύμπου των Χασίων και της Πίνδου. Μικρή πιθανότητα χαλαζόπτωσης και αυτή έγκειται κυρίως στα ορεινά του Ολύμπου του Κισσάβου και των Χασίων.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή μπόρας κυρίως στα γύρω ορεινά και ημιορεινά τμήματα με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ στα παραθαλάσσια και πρόσκαιρα το μεσημέρι και στα πεδινά με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 7 έως 22 με 23 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 10 έως 20.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *