Εκτίμηση / τάση καιρού για τους αγρότες των επόμενων δύο εβδομάδων.

Εκτίμηση καιρού των επόμενων δύο εβδομάδων οσο αφορά τις βροχοπτώσεις και τις θερμοκρασίες.

Τετάρτη 26 Απριλίου.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά και την ανατολική Μακεδονία και Θράκη αξιολογης εντάσης. Σποραδικά φαινόμενα σε τμήματα της υπόλοιπης Μακεδονίας της Θεσσαλίας της βόρειας Στερεάς Ελλάδας νησιών του ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσων. Θερμοκρασίες από 4 έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ανατολικά ηπειρώτικα χαμηλότερη στην υπόλοιπη χώρα.

 

Πέμπτη 27 Απριλίου.

Σποραδικές μπόρες σε τμήματα μακριά από τη θάλασσα της Πελοποννήσου της βόρειας Κρήτης και στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Πολύ μικρή πιθανότητα για μεμονωμένα φαινόμενα σε ορεινά τμήματα τηςιστορία Στερεάς Ελλάδας. Θερμοκρασία από 4 έως 20 με 22 βαθμούς κελσίου σε όλα τα πεδινά ηπειρώτικα χαμηλότερες στα θαλάσσια τμήματα.

 

Παρασκευή 28 Απριλίου.

Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα στη εκτός από μεμονωμένες μπόρες στην ανατολική Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη. Θερμοκρασία από 2 βαθμούς Κελσίου έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και ενδεχομένως στα δυτικά και λίγο υψηλότερη.

 

Σάββατο 29 Απριλίου.

Δεν αναμένουν τα φαινόμενα εκτός ισως από μεμονωμένες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θερμοκρασία από 4 έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

 

Κυριακή 30 Απριλίου.

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο τη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία τη βόρεια και δυτική Στερεά και τα βόρεια ορεινά τμήματα της Πελοποννήσου. Πιθανότητα επηρεασμού για λίγο και σε άλλα τμήματα της Στερεάς των νησιών του Ιονίου και της υπόλοιπης Πελοποννήσου. Θερμοκρασία από 5 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρώτικα.

 

Δευτέρα 1 Μαΐου.

Σποραδικές μπόρες και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας σε Μακεδονία Θεσσαλία Ηπειρο δυτική και κεντρική Στερεά και βόρεια Πελοπόννησο κατά πρώτο λόγο ενώ σποραδικά φαινόμενα θα σημειωθούν και στα νησιά του Ιονίου τις Σποράδες την υπόλοιπη Στερεά και την υπόλοιπη Πελοπόννησο. Θερμοκρασία σε πτώση από 5 έως 20 με 22 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας.

 

Τρίτη 2 Μαΐου.

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας σε όλα τα ηπειρωτικά με έμφαση στην Θεσσαλία την Ήπειρο την δυτική Μακεδονία τη δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα τη βόρεια Πελοπόννησο και λιγότερο τα υπόλοιπα τμήματα της Μακεδονίας του κεντρικού και βορείου Αιγαίου των υπολοίπων τμημάτων της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Θερμοκρασία από 6 έως 18 με 20 βαθμούς Κελσίου και πρόσκαιρα στη δυτική Ελλάδα λίγο υψηλότερα.

 

Τετάρτη 3 Μαΐου.

Συνεχίζεται η αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας σε όλα τα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και πιθανόν στα νησιά του Ιονίου με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιο έντονα στα ορεινά κυρίως και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία από 4 έως 20 με 21 βαθμούς Κελσίου και πρόσκαιρα σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας λίγο υψηλότερα.

 

Πέμπτη 4 Μαΐου.

Μειωμένη αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία την Ήπειρο τη Στερεά την Πελοπόννησο τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με σποραδικά και όχι έντονα φαινόμενα. Σημαντική βελτίωση στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασία από 5 έως 20 με 22 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Παρασκευή 5 Μαΐου.

Μειωμένη αστάθεια στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τη Θράκη τη Στερεά την Πελοπόννησο την Κρήτη και ενδεχομένως σε τμήματα της Ηπείρου και της Θεσσαλίας τις θερμές ώρες της ημέρας. Τα φαινόμενα θα είναι γενικά μικρής διάρκειας στις περισσότερες προαναφερθείσες περιοχές. Σημαντική βελτίωση στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασία σε άνοδο από 7 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Σάββατο 6 Μαΐου.

Λίγες παροδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της κεντρικής Στερεάς της κεντρικής πελοποννήσου και των δυτικών και βορείων τμημάτων της Θεσσαλίας. Σημαντική βελτίωση στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασία από 7 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Κυριακή 7 Μαΐου.

Μεμονωμένες μπόρες πιθανές τις θερμές ώρες της ημέρας μόνο στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας της Θράκης και της Ηπείρου. Βελτιωμένος καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασία από 6 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Συνοψίζοντας μπορούμε να πούμε ότι θα υπάρξει μία σύντομη διαταραχή στις 26/4 ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει βελτίωση του καιρού. Νέα εμφανή διαταραχή φαίνεται ότι θα έχουμε από την τελευταία μέρα του Απριλίου εως και τις 5 Μαΐου με μειωμένη σταδιακά την αστάθεια. Πιθανόν περίοδο βελτιωμένου καιρού μετά τις 5 Μαΐου και ανόδου της θερμοκρασίας.

Οι αγρότες καλούνται να ρυθμίσουν τις καλλιεργητικές τους εργασίες σύμφωνα με την παραπάνω τάση του καιρού.

Για λεπτομέρειες μπορείτε να επισκέπτεστε το weather group.gr σε καθημερινή βάση για τις αναλυτικές προγνώσεις καιρού 2-3 ημερών για όλη τη χώρα και ξεχωριστά για τη Θεσσαλία.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *