Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 24-25/4/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με περιορισμένη ορατότητα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας τις πρωινές ώρες. Προς τις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν στη Μακεδονία τη Θράκη και τα ορεινά της Ηπείρου και της βόρειας Θεσσαλίας και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας με βελτίωση στις περισσότερες περιοχές εκτός από την Ήπειρο τη δυτική Μακεδονία και την κεντρική Μακεδονία όπου θα εκδηλώνονται κατά περιόδους έως και το τέλος της ημέρας. Μικρή πιθανότητα κάποια μεμονωμένα φαινόμενα να σημειωθούν και στις υπόλοιπες ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας  άνευ σημασίας. Δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στα πελάγη και πρόσκαιρα για λίγο και στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 21 με 22 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια τμήματα και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική και νότια Πελοπόννησο τη βόρεια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα στα βουνά τις πρωινές ώρες. Σταδιακά τοπικές νεφώσεις θα διέλθουν από τα ορεινά το των Τρικάλων και της Λάρισας και πιθανόν να εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά πέριξ της Καλαμπάκας και της Ελασσόνας στις πρώτες απογευματινές ώρες και πιθανόν εκ νέου αργά τη νύχτα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους και μόνο στα βόρεια ορεινά της περιοχής θα σημειωθούν μεμονωμένα φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα θαλάσσια τμήματα 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα για λίγο το μεσημέρι στις Σποράδες 5 και νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά τμήματα το μεσημέρι με μικρή εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 7 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 20.

++++++++++++

Τρίτη 25 Απριλίου 2023.

Προβλέπεται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία άστατος καιρός με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες φαινόμενα που μέχρι τις πρωινές ώρες θα επηρεάσουν πρόσκαιρα και για λίγη ώρα την ανατολική Μακεδονία τη Θράκη την Ήπειρο τη δυτική Στερεά και πιθανόν τα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας ενω ο καιρός θα καταστεί άστατος εκ νέου στις ίδιες περιοχές το μεσημέρι και το απόγευμα αλλά ο καιρός προς το βράδυ να βελτιωθεί. Μικρή πιθανότητα για λίγα φαινόμενα τις θερμές ώρες της ημέρας για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα νησιά του βορείου Ιονίου άνευ σημασίας. Δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας εκτός από τις πολύ μικρές γεωγραφικές περιοχές ανάπτυξης των κυττάρων καταιγίδων.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές έως νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 5 και στα νότια 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση αργά το βράδυ. Πρόσκαιρη ενίσχυση το μεσημέρι και στα ηπειρώτικα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας ενώ πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο την Κρήτη και την Ρόδο 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους στην Πίνδο και την ορεινή περιοχή της Ελασσόνας όπου δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες μπόρες τις θερμές ώρες της ημέρας με γρήγορη βελτίωση αργά το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ορεινά το απόγευμα με μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων εκεί μόνο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα πεδινά 2 με 3 και πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ και 3 με 4 μποφόρ νοτιανατολικοι αρχικά και νοτιοδυτικοι στη συνέχεια στα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας  την περιοχή Βελεστίνου στη Μαγνησία και Λάρισας από 8 έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *