Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Αποκλιμάκωση και κλιμάκωση της αστάθειας με σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 22 Απριλίου 2023.

25 και 26 Απριλίου.

> 95% πιθανότητα για παραμονή της αστάθειας τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ήπειρο τη Μακεδονία τη Θράκη και τοπικά στην Θεσσαλία και τη βόρεια Στερεά. Θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρώτικα έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου αρκετά χαμηλότερη στα δυτικά τα βόρεια και τα νησιωτικά τμήματα της χώρας.

++++++++

27 έως 29 Απριλίου.

> 95% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας μικρής έντασης και διάρκειας και κυρίως στις 27 του μήνα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα παραμείνει καλός όλες τις ημέρες. Θερμοκρασία σε πρόσκαιρη πτώση θα φτάνει στα ηπειρωτικά τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου με τάση σημαντικής ανόδου στους 23 με 24 στις 29 του μήνα ενώ στα νησιωτικά τμήματα θα είναι χαμηλότερη.

+++++++++

30 Απριλίου έως 2 Μαΐου.

26% πιθανότητα τοπικά φαινόμενα στην κεντρική και νότια χώρα τις θερμές ώρες της ημέρας ενώ στις 2 του μήνα η αστάθεια θα αυξηθεί και στα δυτικά και βόρεια τμήματα τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά έως 23 βαθμούς Κελσίου και πρόσκαιρα στα ανατολικά και νότια 24 με μικρή κάμψη στα δυτικά και βόρεια στις 2 του μήνα.

56% πιθανότητα για τοπική αστάθεια σε όλα τα ηπειρώτικα και πιθανόν σε νησιά του Ιονίου όλες τις ημέρες μέτριας έντασης. Θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ανατολικά και νότια έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

18% πιθανότητα για σημαντική αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας στα δυτικά κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κατά τόπους έντονα φαινόμενα τα οποία θα επεκταθούν και σε νησιωτικά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου. Τα φαινόμενα έντονα στην Ήπειρο την δυτική Στερεά Ελλάδα την Θεσσαλία τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Θερμοκρασίες γενικά έως 20 με 23 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά με σημαντική πτώση στη βόρεια Ελλάδα στις 2 του μήνα από μέγιστη δεν θα ξεπερνά τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου και μικρότερη πτώση στα υπόλοιπα Ηπειρώτικα.

+++++++++++

3 έως 7 Μαΐου.

56% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στα κεντρικά και βόρεια τις θερμές ώρες της ημέρας και το βόρειο Αιγαίο με τάση αστάθεια τις επόμενες μέρες να ενισχυθεί και να επεκταθεί στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και του ανατολικού Αιγαίου ενώ πολύ λίγα τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Θερμοκρασία αρχικά έως 23 μαι και στα δυτικά 26 βαθμούς Κελσίου με μικρή πτώση στις 5 και μεγαλύτερη στις 6 και 7 του μήνα με τα περισσότερα φαινόμενα.

30% πιθανότητα για σημαντικά φαινόμενα στην κεντρική και τη νότια Ηηπειρωτική και θαλάσσια χώρα αρχικά ενώ σταδιακά θα αυξηθεί αστάθεια σημαντικά σε όλη τη χώρα με έντονες βροχές και καταιγίδες στις 5 στις 6 και στις 7 του μήνα. Θερμοκρασία αρχικά έως 20 με 21 βαθμούς Κελσίου με μικρή πτώση πρόσκαιρη άνοδο στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία και τα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα και σημαντική πτώση από τις 5 του μήνα και μετά με τα εντονότερα φαινόμενα που δεν θα ξεπερνά τους 18 με 20 σε καμία περιοχή της χώρας.

15% πιθανότητα η αστάθεια στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο με σποραδικές μπόρες κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι αξιόλογα αλλά θα υπάρξει γενικά βελτίωση του καιρού από τις 5 του μήνα και μετά. Θερμοκρασία έως 21 με 22 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά με μικρή άνοδο στις 5 του μήνα στους 23 με 24 στα κεντρικά και νότια τμήματα και ακόμα μεγαλύτερη στις 6 και 7 του μήνα όπου στα ανατολικά και νότια θα φτάσει τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι ασθενη-μετρια αστάθεια σε γενικές γραμμές θα συνεχιστεί κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα από τις 25 έως και τις 29 του μήνα με τη θερμοκρασία σε κανονικά ή και λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα 22 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη συνέχεια έως και τις 2 Μαΐου φαίνεται ότι η αστάθεια θα παραμείνει σε όλα τα ηπειρωτικά αυτή τη φορά μέτριας βέβαια έντασης τις θερμές ώρες της ημέρας ενώ δεν θα επηρεάζει τα νησιωτικά τμήματα. Θερμοκρασίες 22 με 25 βαθμούς Κελσίου με πτώση της ημέρας των φαινομένων σημαντική στα βόρεια τμήματα. Η πιθανότητα για έντονη αστάθεια την περίοδο 30 Απριλίου έως 2 Μαΐου βρίσκεται αυτή τη στιγμή μόλις το 18%.

Αντίθετα για την περίοδο 3 έως 7 Μαΐου η πιθανότητα για έντονη αστάθεια σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας αλλά και νησιωτικές είναι πολύ μεγάλη και ξεπερνά το 80 με 85% αυτή τη στιγμή. Η θερμοκρασία στα δυτικά κεντρικά και βόρεια με τα περισσότερα φαινόμενα θα σημειώσουν κάμψη της ημέρας με τα εντονότερα φαινόμενα ενώ στα νοτιότερα τμήματα ισως έχουμε και άνοδο της θερμοκρασίας κατά τόπους και πάνω από τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

 

Μπορείτε να κάνετε μία δωρεά στο weather group.gr μέσω ασφαλούς διαδικασίας για την αγορά μετεωρολογικού σταθμού και άλλων αισθητήρων που θα βοηθήσουν στις καλύτερες εκτιμήσεις και προγνώσεις  ΔΩΡΕΑ

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *