Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Σε σταδιακή αποκλιμάκωση η αστάθεια και μικρή άνοδο θερμοκρασίας

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα σύμφωνα με τα δεδομένα της 19 Απριλίου 2023.

22 και 23 Απριλίου.

> 95% πιθανότητα για αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά μέτριας έντασης  μακριά από τη θάλασσα. Θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρώτικα έως 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++

24 έως 26 Απριλίου.

> 95% πιθανότητα για αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας έντονη στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη ενώ πολύ λιγότερα τα φαινόμενα στα υπόλοιπα ηπειρώτικα. Θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο στους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ανατολικά ηπειρώτικα της χώρας.

+++++++++

27 με 29 Απριλίου.

> 90% πιθανότητα μικρή αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας θερμοκρασία σε πτώση κοντά στους 20 βαθμούς αρχικά με σταδιακή άνοδο στους 23-25 στα ανατολικά ηπειρώτικα.

++++++++

30 Απριλίου έως 4 Μαΐου.

> 90% πιθανότητα για τοπική αστάθεια κυρίως στη βόρεια Ελλάδα τις θερμές ώρες της ημέρας η οποία κατά τόπους θα επεκτείνεται και σε τμήματα της κεντρικής χώρας και των ορεινών της υπόλοιπης ηπειρωτικής μέτριας γενικά εντάσης. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα κοντά στους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά όλες τις ημέρες.

+++++++++

Συνεχίζεται σε γενικές γραμμές ο ασταθής καιρός έως και τις πρώτες μέρες του Μαΐου με τα φαινόμενα όμως σιγά-σιγά να επικεντρώνονται προς την κεντρική δυτική και βόρεια Ελλάδα και πολύ λιγότερο στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας. Η θερμοκρασία εστω και με μικρά βήματα φαίνεται να είναι ανοδική.

Ημέρες που συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες για φαινόμενα σε κάποιες περιοχές της χώρας είναι:

23 Απριλίου για όλα τα ηπειρώτικα 

24 Απριλίου για την Ήπειρο και τη Μακεδονία 

25 Απριλίου για όλα τα ηπειρωτικά με έμφαση στα δυτικά κεντρικά και βόρεια 

27 Απριλίου στην βορειοανατολική Ελλάδα και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας 

30 Απριλίου για τα ορεινά κυρίως της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως στα βόρεια τμήματα

 

Μπορείτε να κάνετε μία δωρεά στο weather group.gr μέσω ασφαλούς διαδικασίας για την αγορά μετεωρολογικού σταθμού και άλλων αισθητήρων που θα βοηθήσουν στις καλύτερες εκτιμήσεις και προγνώσεις  ΔΩΡΕΑ

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *