Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 15-17/4/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου.

Προβλέπεται αρχικά στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο άστατο καιρό με τοπικές βροχές κατά περιόδους ενώ λίγα φαινόμενα δεν αποκλείονται και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Σταδιακά ο καιρός όσο πάμε προς το μεσημέρι θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα και λίγα τοπικά φαινόμενα δεν αποκλείονται σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου έως και αργά το απόγευμα οπου θα παραμείνουν πιθανώς έως και την Ανάσταση. Λίγες τοπικές βροχές δεν αποκλείονται και στην περιοχή του νοτίου Έβρου κοντά στην αλλαγή της ημέρας. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες προς το βράδυ στα ορεινά της Πελοποννήσου της Κρήτης και της δυτικής Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο 3 με 4 μποφόρ και από νοτιες 6 με 7 στο Αιγαίο με στροφή και στο Ιόνιο αργά το βράδυ σε νότιους 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 18 με 20 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά τμήματα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ στα ανατολικά ηπειρώτικα τη Θράκη και τη βόρεια Κρήτη θα φτάσει κατά τόπους τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας λίγες αραιές νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως προς τις βραδινές ώρες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και αραιές νεφώσεις κυρίως από το απόγευμα και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 με 3 και στα θαλάσσια 4 μποφόρ ενώ πρόσκαιρα το μεσημέρι θα ενισχυθούν για λίγο και στα πεδινά ενώ το βράδυ παντού θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 6 έως 20 με 22 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 11 έως 20.

++++++++++++++++

Κυριακή του Πάσχα.

Προβλέπεται στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου άστατο καιρό με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους όπως και σε ορεινά τμήματα των Δωδεκανήσων της Κρήτης και των Κυκλάδων έως το μεσημέρι οπου ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά καλός καιρός αλλά σταδιακά στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του Ιονίου και έως το μεσημέρι στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες ή και λίγες καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά προς το απόγευμα θα έχουν επεκταθεί σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της και των ορεινών της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα ενδέχεται να δημιουργήσουν κάποια προβλήματα στο ψήσιμο του οβελία κυρίως στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη βορειοδυτική Πελοπόννησο τα νησιά του Ιονίου και διάσπαρτα σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 μποφόρ στα πελάγη με μικρή ενίσχυση στο Ιόνιο αργά το βράδυ και μικρή εξασθένιση στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία σε κάμψη θα κυμανθεί από 4 έως 18 με 20 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα ηπειρώτικα τμήματα και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο τη νότια Κρήτη και πιθανόν την ανατολική Ρόδο 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και στην περιοχή του Πηλίου ενώ όσο πάμε προς το απόγευμα και το βράδυ τοπικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και σε πεδινά τμήματα μέτριας έντασης και διάρκειας. Αργά τη νύχτα θα επηρεαστεί και η Μαγνησία αλλά και οι Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βουνά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες τις μεσημεριανές ώρες φαινόμενα διάσπαρτα που θα επηρεάσουν και πεδινά τμήματα και πιθανόν και την πόλη από το απόγευμα και κυρίως τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια ενώ στα πεδινά ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι 2 με 4 μποφόρ με εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο εσωτερικό των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 7 έως 18 με 20 βαθμούς Κελσίου και προκαιρα στην ευρύτερη περιοχή Λάρισας 21 ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 11 έως 19.

++++++++++++++++

Δευτέρα 17 Απριλίου.

Προβλέπεται στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα άστατος καιρός με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια κυρίως καταιγίδες τις πρωινές ώρες ενώ όσο πάμε προς το μεσημέρι η αστάθεια θα αυξηθεί στην κεντρική Μακεδονία την Θράκη τη Θεσσαλία τις Σποράδες τη βόρεια Στερεά τη δυτική Μακεδονία την Ήπειρο την δυτική Στερεά τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και θα εκδηλωθούν και εκεί σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αλλά ο καιρός αργά το βράδυ θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση. Αντίθετα τα φαινόμενα φαίνεται θα επικεντρώνονται αργά το βράδυ στα παραθαλάσσια τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και της ανατολικής Θεσσαλίας όπως και στα παράλια του βορείου Ιονίου. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα στις περιοχές των νομών Πιερίας Ημαθίας Πέλλας στα ανατολικά του νομού Λάρισας και Μαγνησίας τα παραθαλάσσια της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής και ενδεχομένως στα νησιά του Ιονίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στα πελάγη με μικρή εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17 με 19 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά τα βόρεια τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά την Ανατολική Πελοπόννησο τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές στα πεδινά και σποραδικές καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα ενω οσο οδεύουμε προς το μεσημέρι η αστάθεια θα αυξηθεί στο εσωτερικό όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή ύφεση των φαινομένων προς το βράδυ. Αντίθετα στα παραθαλάσσια τμήματα μετά την βελτίωση του μεσημεριού και του απογεύματος εκ νέου αργά το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που θα επηρεάσουν και τις Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές το πρωί και το βράδυ ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλώνονται και σποραδικές καταιγίδες. Θα υπάρχουν και κάποια ανοίγματα του καιρού.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες και πρόσκαιρα το μεσημέρι 2 με 3 μποφόρ και στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 7 έως 16 με 18 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 11 έως 17.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

2 thoughts on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 15-17/4/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

  1. Pingback: Εκτίμηση βροχοπτώσεων και θερμοκρασιών για τις επόμενες 14 ημέρες στη χώρα σύμφωνα με τα δεδομένα της 15 Απριλίου 2023. – Weathergroup

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *