Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 12-14/4/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα που δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες βροχές και περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά νωρίς το πρωί ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές. Προς το μεσημέρι αστάθεια θα αυξήθει στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες ενώ πιθανόν να εκδηλωθούν και κάποια μεμονωμένα φαινόμενα στην υπόλοιπη Μακεδονία τη Θεσσαλία και τη βόρεια Στερεά όπως και στα ορεινά της Κρήτης και των Δωδεκανήσου με σταδιακή βελτίωση του καιρού από αργά το βράδυ σε όλες τις περιοχές. Δεν αναμένονται έντονα η επικίνδυνα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες πρόσκαιρη ενίσχυση και στα πεδινά με σταδιακή εξασθένηση σε ολα τα πελάγη προς το βράδυ εκτός από τον Κρητικό όπου θα παραμείνουν στα 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 0 έως 17 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο 21 με 22 βαθμούς Κελσίου και από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου στα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στον Όλυμπο τον Κίσσαβο το Μαυροβούνι το Πήλιο και την Όθρυς αλλά και στις Σποράδες όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση προς το βράδυ. Λίγα φαινόμενα δεν αποκλείονται και στις Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες ανατολικά ορεινά ημιορεινά της περιοχής όπου δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες μπόρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στα ορεινά και τα θαλάσσια τμήματα ενώ πρόσκαιρα το μεσημέρι θα ενισχυθούν και στα πεδινά με σταδιακή εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 3 έως 20 με 22 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 9 έως 18.

++++++++++++++++

Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2023.

Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο στα Δωδεκάνησα και την ανατολική Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις στην αρχή της ημέρας και δεν αποκλείονται λίγες βροχές με πολύ γρήγορη βελτίωση. Αραιεςι νεφώσεις θα αρχίσουν να επικρατούν στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα από αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο νότιο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο δυτικοί 4 μποφόρ και στα υπόλοιπα πελάγη νοτιοανατολικοί 4 και στο βόρειο Ιόνιο από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ με μικρή ενίσχυση και στο Αιγαίο αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 20 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο 22 με 24 βαθμούς Κελσίου και τα νησιωτικα απο 9 εως 20 βαθμους κελσιου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το βράδυ και μετά.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το βράδυ και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 μποφόρ στα θαλάσσια και τα ορεινά τμήματα και πρόσκαιρα το μεσημέρι και στα πεδινά με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 4 έως 21 με 23 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 20.

++++++++++++++

Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με αραιές νεφώσεις οι οποίες το πρωί και το μεσημέρι θα αυξηθούν στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη Μακεδονία τη Θράκη και τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και στα δυτικότερα τμήματα καταιγίδες αλλά ο καιρός έως αργά το βράδυ θα έχει βελτιωθεί σε όλες σχεδόν τις περιοχές εκτός από την ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπου σποραδικές μπόρες θα συνεχίσουν να σημειώνονται έως και τα μεσάνυχτα. Η περιφορά του Επιταφίου σε κάποια τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας θα δυσκολέψει από τοπικές βροχές. Επισημαίνει ότι τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα σε ορεινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης καθώς και τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και πέριξ της Κέρκυρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις 6 και πιθανόν 7 μποφόρ στο Αιγαίο και νότιοι 5 με 6 αρχικά και γρήγορα βόρειοι 4 με 5 στο Ιόνιο μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη την Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο καθώς και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, στα υπόλοιπα ηπειρώτικα έως 22 με 25 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νησιωτικά τμήματα από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου και πρόσκαιρα στη βόρεια Κρήτη 23 με 24.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέποντας είχα λίγες αραιές νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες πριν από το μεσημέρι στην Πίνδο οι οποίες γρήγορα και πρόσκαιρα θα επηρεάσουν και πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισα στα βόρεια κυρίως τμήματα με σταδιακή βελτίωση προς το βράδυ και μετά παντού. Ο κίνδυνος επηρεασμού του επιταφίου είναι πολύ μικρός και έγκειται κυρίως για τα ορεινά τμήματα του Ολύμπου και των ορεινών τμημάτων της Καρδίτσας και των Τρικάλων.

Λάρισα: προβλέπεται σχετικά καλός καιρός με αραιές νεφώσεις που θα αυξηθούν τις μεσημεριανές ώρες και πιθανόν να εκδηλωθεί στα βόρεια και δυτικά της πόλης ή και στην πολη σύντομη μπόρα με γρήγορη βελτίωση πριν από την περιφορά του Επιταφίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοι στα θαλάσσια τμήματα 4 μποφόρ και νοτιοδυτικοί 3 με 5 στα πεδινά αλλά προς το βράδυ θα εξασθενήσουν στα πεδινά ελαφρώς και θα στραφούν και στα θαλάσσια σε νοτιοδυτικούς 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 6 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.δ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *