Θερμοκρασίες και πιθανότητες βροχόπτωσης για τις επομενες 10 ημερες. Ο καιρός των ημερών του Πάσχα

Εκτίμηση βροχοπτώσεων και θερμοκρασιών για τις επόμενες 10 ημέρες στη χώρα σύμφωνα με την ανάλυση του πολλαπλού δείγματος του ευρωπαϊκού καναδικού και αμερικανικόυ προγνωστικόυ μοντέλου της 10 Απριλίου 2023.

 

Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου.

Τοπικά φαινόμενα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αρχικά και ενδεχομένως τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ τις μεσημεριανές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και στη Θράκη αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί παντού. Θερμοκρασίες γενικά από 0 εως 20 με 22 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά κυρίως ηπειρώτικα χαμηλότερες στα παραθαλάσσια και νησιώτικα.

 

Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου.

Βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στην αρχή στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου  άνευ σημασίας. Θερμοκρασίες από 1 έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά Ηπειρώτικα λίγο χαμηλότερη στα παραθαλάσσια και τα νησιωτικά.

 

Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα ενώ τις μεσημεριανές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο και το βράδυ ενδεχομένως να επηρεαστούν κάποια ορεινά τμήματα της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Θερμοκρασίες από 3 έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρώτικα χαμηλότερη στα δυτικά τα βόρεια και τα παραθαλάσσια τμήματα της χώρας.

 

Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου.

Προβλέπεται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία άστατος καιρός με διάσπαρτες μπόρες οι οποίες θα επεκταθούν και σε τμήματα της Θράκης και του ανατολικού Αιγαίου έως τις μεσημεριανές ώρες. Στη συνέχεια ο καιρός θα είναι αρκετά καλύτερος αλλά λίγα μεμονωμένα φαινόμενα δεν αποκλείονται ως αργά το βράδυ στη Μακεδονία τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Η Ανάσταση αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να κινδυνεύει από κάποιο αξιόλογο καιρικό φαινόμενο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας εκτός ενδεχομένως από την ευρύτερη περιοχή της Λήμνου της Λέσβου και της Χίου όπου υπάρχει κάποια πιθανότητα τοπικών βροχών. Θερμοκρασία από 2 έως 20 με 22 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρώτικα λίγο χαμηλότερες στα δυτικά τα παραθαλάσσια και τα νησιωτικά τμήματα της χώρας.

 

Κυριακή του Πάσχα

Προβλέπεται στο βόρειο Αιγαίο άστατο καιρό με τοπικές μπόρες κατά περιόδους ενώ σταδιακά πριν από το μεσημέρι φαινόμενα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται και σε τμήματα της Μακεδονίας της Θράκης των νησιών του Ιονίου και ενδεχόμενως της Θεσσαλίας της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και ως αργά το βράδυ σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και της δυτικής Πελοποννήσου. Όσο πιο δυτικά και στο βόρειο Αιγαίο τόσο πιο πιθανόν οι μπόρες και καταιγίδες να προλάβουν το ψήσιμο του οβελία. Θερμοκρασία από 2 έως 18 με 21 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά κυρίως στα ανατολικά ενώ στα δυτικά και το βόρειο Αιγαίο αρκετά χαμηλότερη όπως και στα ορεινά.

 

Δευτέρα 17 Απριλίου 2η μέρα του Πάσχα.

Προβλέπεται αρχικά στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές του κεντρικού και βορείου Αιγαίου και του Ιονίου άστατο καιρό με τοπικές μπόρες φαινόμενα τα οποία τις μεσημεριανές ώρες θα επεκταθούν και στα ηπειρωτικά με σταδιακή εξασθένηση αργά το βράδυ ενώ θα παραμείνουν αρκετά έντονα στα παραθαλάσσια της Κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας στις Σποράδες ενώ λιγότερα φαινόμενα θα σημειώνονται και σε άλλες παραθαλάσσιες περιοχές της δυτικής κεντρικής ανατολικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασία από 3 έως 15 με 16 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά κεντρικά βόρεια και τα ορεινά τμήματα της χώρας λίγο υψηλότερη στα νότια τμήματα που θα φτάνει τους 18 με 22 κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

 

Τρίτη 18 Απριλίου.

Κακοκαιρία στην ανατολική Θεσσαλία με τοπικές βροχές και ισχυρές καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα νωρίς το πρωί και ενδεχομένως τμηματα του κεντρικού Αιγαίου ενώ τις μεσημεριανές ώρες λογω αστάθειας θα σημειωθουν και στα ηπειρωτικά τμήματα τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Πολύ λίγα έως καθόλου φαινόμενα στην Κρήτη και και νησιά του Ιονίου. Θερμοκρασία από 3 έως 14 με 16 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και βόρεια λίγο υψηλότερη στα δυτικά τμήματα τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα που θα φτάνει τις 18 με 20.

 

Τετάρτη 19 Απριλίου.

Καλός ο καιρός στα ηπειρωτικά ,τοπικές μπόρες στα παραθαλάσσια τμήματα της δυτικής χώρας και του Αιγαίου ενώ τις μεσημεριανές ώρες η αστάθεια θα επικεντρωθεί στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση του καιρού αργά το βράδυ ενώ φαινόμενα θα παραμείνουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Θερμοκρασία από 2 έως 16 με 18 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας λίγο υψηλότερη στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη όπου θα φτάνει τους 18 με 20.

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *