Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Στον χορό της κλιματικης αλλαγης με συνεχόμενη αστάθεια και χαμηλές θερμοκρασίες.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα σύμφωνα με τα δεδομένα της 7 Απριλίου 2023.

10 και 11 Απριλίου.

> 95% πιθανότητα για αστάθεια που θα επικρατήσει κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά και πολύ λιγότερο στα νησιωτικά τμήματα. Θερμοκρασίες κοντά στους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά χαμηλότερη στα ορεινά και τα θαλάσσια τμήματα της χώρας.

++++++++++

12 με 14 Απριλίου.

44% πιθανότητα για σύντομη διαταραχή από τα δυτικά προς τα ανατολικά με αρκετές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου τη δυτική χώρα την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και πολύ λιγότερα στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας με νέα επιδείνωση στα ηπειρωτικά στο τέλος της 14ης Απριλίου. Θερμοκρασίες κοντά στους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και χαμηλότερη στα ορεινά και τα θαλάσσια τμήματα με μικρή άνοδο στα ανατολικά και νότια πεδινά στις 14 του μήνα και μικρή πτώση στην Ήπειρο τη δυτική Μακεδονία και γενικά τη δυτική Ελλάδα.

37% πιθανότητα για καλό καιρό αρχικά με λίγα φαινόμενα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ενώ το βράδυ της 14ης θα σημειωθούν λίγα τοπικά φαινόμενα στη βόρεια Ελλάδα. Θερμοκρασία αρχικά έως 22 βαθμούς και από τη 14η Απριλίου και 24 με 25 στα ανατολικά ηπειρώτικα.

19% πιθανότητα για αξιόλογη αστάθεια στην Κρήτη τα Δωδεκάνησα και πολύ λίγα φαινόμενα στα υπόλοιπα ηπειρώτικα τμήματα. Εκ νέου αύξηση της αστάθειας από το απόγευμα της 14ης Απριλίου στα ηπειρωτικά. Θερμοκρασίες 17 με 18 βαθμούς αρχικά στα ηπειρωτικά θα πλησιάσει τους 20 με 21 στις 14 του μήνα.

++++++++++++

15 με 17 Απριλίου.

38% πιθανότητα για σταδιακή αξιόλογη αλλαγή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με αρκετές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου τα ηπειρώτικα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο ενώ λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Θερμοκρασία σε πτώση με τη διαταραχή δεν θα ξεπερνά τους 12 με 16 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά λίγο υψηλότερη στα νότια νησιώτικα με τα λιγότερα φαινόμενα.

31% πιθανότητα μία σταδιακή αλλαγή από τα δυτικά προς τα ανατολικά με έντονες βροχές και καταιγίδες στην κεντρική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο ενώ αξιόλογα φαινόμενα θα σημειωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Θερμοκρασία κοντά στους 20 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά με σημαντική πτώση στο εσωτερικό με τα εντονότερα φαινόμενα στις 17 του μήνα.

31% πιθανότητα για μικρή αστάθεια στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τις θερμές ώρες της ημέρας ενώ ανεπηρέαστα θα παραμείνουν τα νησιά του Αιγαίου. Θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα αρχικά κοντά στους 21 με 22 βαθμούς θα σημειώσει σημαντική άνοδο στις 17 του μήνα από μέγιστη θα φτάνει τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρώτικα.

++++++++++++

18 με 22 Απριλίου.

30% πιθανότητα για αξιόλογες βροχές και καταιγίδες στην αρχικά στην ανατολική και νότια χώρα ενώ σταδιακά η αστάθεια θα ενταθεί σε όλη την ηπειρωτική χώρα εκτός από τα νησιά του Ιονίου και τα φαινόμενα θα είναι έντονα στη Μακεδονία τη Θεσσαλία τη Στερεά την Πελοπόννησο τις Σποράδες τις Κυκλάδες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη βόρεια Κρήτη. Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα φτάσει τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας αρκετά χαμηλότερες στα ορεινά και ημιορεινά.

26% πιθανότητα για σταδιακή σημαντική αλλαγή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με έντονες βροχές και καταιγίδες ενώ τα φαινόμενα στα βόρεια και τα βορειοανατολικά θα είναι αρκετά ασθενέστερα ενώ αντίθετα στο Ιόνιο τα ηπειρώτικα την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έντονα με ταση βελτιώσης προς το τέλος της περιόδου. Θερμοκρασία υψηλότερη στα βόρεια και βορειοανατολικά με τα μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας έως και 20 βαθμούς Κελσίου 15 με 17 στα υπόλοιπα ηπειρώτικα τμήματα με τάση μετά τις 21 να σημειωθει άνοδο σε όλα τα ηπειρωτικά φτάνοντας τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

25% πιθανότητα για σημαντική αλλαγή του καιρού στη Θεσσαλία τη Στερεά τη δυτική Ελλάδα την Πελοπόννησο τις Σποράδες τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού και νοτίου Αιγαίου ,σταδιακή βελτίωση στη συνέχεια και εκ νέου αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως από τις 20 του μήνα και μετά. Θερμοκρασίες έως 17 με 20 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά με τάση ανόδου στους 22 στις 19 του μήνα και εκ νέου πτώσης στις 20 21 και 22 του μήνα κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου. Πιθανότητα παγετού σε ορεινά της βόρειας Ελλάδας προς το τέλος της περιόδου.

19% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στη Θράκη τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο τις Κυκλάδες στη βόρεια Κρήτη στην αρχή της περιόδου ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα είναι και σημαντικά διαστήματα βελτίωσης. Θερμοκρασίες αρχικά έως και 23 με 25 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά θα σημειώσει μικρή πτώση στις 20 του μήνα από τις 21 θα ανέλθει και πάλι στα ηπειρωτικά κοντά στους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Για τις 10 και 11 Απριλίου θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας του Ιονίου και της Κρήτης, πολύ λιγότερα τα φαινόμενα στις υπόλοιπες περιοχές. Θερμοκρασίες σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά εως 15 με 18 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

Για την περίοδο 12 έως 14 Απριλίου αρχικά ο καιρός θα είναι καλός γενικά αρχικά στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κάποια φαινόμενα κυρίως στα νησιά του Ιονίου τη δυτική χώρα την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ενώ φαίνεται προς το τέλος της περιόδου το απόγευμα της 14ης να υπάρχει εκ νέου επιδείνωση από τα δυτικά. Θερμοκρασίες κοντά στους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου με μικρή τάση να ανέβει περισσότερο προς τις 14 Απριλίου.

Για την περίοδο 15 έως 17 Απριλίου υπάρχουν πιθανότητες κοντά στο 70% για αξιόλογη αλλαγή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με βροχές και καταιγίδες που ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα είναι όλο το 24ωρο ή μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας. Υπάρχει και ένα σεβαστό αλλά μικρό ποσοστό μέχρι στιγμής κοντά στο 30% ο καιρός να παραμείνει γενικά καλός τις μέρες του Πάσχα. Οι θερμοκρασίες με την αύξηση της αστάθειας θα πέσουν κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα στις περισσότερες περιοχές της χώρας ισως και κάτω από τους 18-19 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος για την περίοδο 18 έως 23 Απριλίου υπάρχει ποσοστό κοντά στο 80% ο άστατος καιρός να συνεχιστεί είτε με τη μορφή βροχών και καταιγίδων τις θερμές ώρες της ημέρας είτε με ακόμα πιο αξιόλογα και έντονα φαινόμενα. Η πιθανότητα χαλαζόπτωση αρχίζει να είναι αρκετά μεγάλη. Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε κανονικά επίπεδα η και λίγο χαμηλότερα με τη συνέχιση της αστάθειας κατά μέσο όρο 18 με 23 βαθμούς Κελσίου από βορά προς νότο.

Μπορείτε να κάνετε μία δωρεά στο weather group.gr μέσω ασφαλούς διαδικασίας για την αγορά μετεωρολογικού σταθμού και άλλων αισθητήρων που θα βοηθήσουν στις καλύτερες εκτιμήσεις και προγνώσεις  ΔΩΡΕΑ

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *