Θερμοκρασίες και πιθανότητες βροχόπτωσης για τις επομενες 14 ημερες. Πρωτη εικονα για το Πασχα.

Τάση του καιρού από άποψη βροχοπτώσεων και θερμοκρασίας τις επόμενες δύο εβδομάδες στην χώρα σύμφωνα με την ανάλυση του πολλαπλού δείγματος του ευρωπαϊκού ,αμερικανικού και καναδικού προγνωστικό μοντέλο της 3 Απριλίου 2023.

 

Τρίτη 4 Απριλίου.

Τοπικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα με έμφαση στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Θερμοκρασίες από 1 έως 15 με 18 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά αρκετά χαμηλότερη στα ορεινά και τις περιοχές φαινομένων.

 

Τετάρτη 5 Απριλίου.

Τοπικά φαινόμενα τις θερμές ώρες της ημέρας στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα και ενδεχομένως στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου.

Θερμοκρασία από 0 έως 16 με 18 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας χαμηλότερης στα βορειοανατολικά και τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας με τα φαινόμενα.

 

Πέμπτη 6 Απριλίου.

Τοπικά φαινόμενα τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ήπειρο τη Θεσσαλία τη Στερεά την Πελοπόννησο τα νησιά του Ιονίου τις Κυκλάδες την Κρήτη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα και ενδεχομένως και στην Θράκη. Ενδεχομένως αξιόλογα φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή Στερεάς Ελλάδας νησιών του Ιονίου και δυτικής και βόρειας Πελοποννήσου καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις Κυκλάδες.

Θερμοκρασία από 0 έως 12 με 16 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά από βορρά προς νότο.

 

Παρασκευή 7 Απριλίου.

Πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Θερμοκρασία από 0 έως 15 με 18 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς νότο.

 

Σάββατο 8 Απριλίου.

Τοπικά φαινόμενα στην Κρήτη τις Κυκλάδες την Πελοπόννησο τη Στερεά και ενδεχομένως σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Θερμοκρασία από 0 έως 12 με 16 βαθμούς Κελσίου από τα βόρεια ανατολικά προς τα δυτικά και νότια.

 

Κυριακή 9 Απριλίου.

Τοπικές μπόρες ή καταιγίδες σε όλη σχεδόν τη χώρα με ειδική έμφαση στα ηπειρωτικά στις Σποράδες τα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι αρκετά λιγότερα.

Θερμοκρασία από 2 έως 14 με 16 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά λίγο υψηλότερη στα νησιωτικά τμήματα.

 

Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου.

Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας με έμφαση στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο ενώ αντίθετα στα παραθαλάσσια της δυτικής Ελλάδας στο νησιά του Ιονίου της Ελλάδας στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι ασθενή.

Θερμοκρασία από 2 έως 15 με 17 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά λίγο υψηλότερη στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας.

 

Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου.

Άστατος καιρός τις θερμές ώρες της ημέρας στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές μπόρες ή καταιγίδες που πιθανόν να είναι αξιόλογα μόνο σε βουνά της ηπειρωτικής χώρας ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι διάσπαρτες.

Θερμοκρασία από 2 έως 17 με 19 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών.

 

Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου.

Άστατος καιρός τις θερμές ώρες της ημέρας με τοπικές μπόρες στα ορεινά της Κρήτης και όλη την ηπειρωτική χώρα ενώ μικρότερη πιθανότητα να σημειωθούν φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου. Τα πιο αξιόλογα φαινόμενα τοποθετούνται αυτή τη στιγμή στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Θερμοκρασία από 2 έως 17 με 19 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών.

 

Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου.

Άστατος καιρός τις θερμές ώρες της ημέρας στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας με διάσπαρτες βροχές και μπόρες κυρίως στις ορεινές περιοχές μακριά από τη θάλασσα. Θα υπάρχουν και πολύ μεγάλα ανοίγματα του καιρού.

Θερμοκρασία από 2 έως 18 με 20 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών.

 

Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου.

Μικρή αστάθεια στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα και κυρίως στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Στερεάς και της Μακεδονίας. Μεγάλα ανοίγματα του καιρού τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Θερμοκρασία από 2 έως 18 με 20 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

 

Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου.

Μεμονωμένες μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου της βόρειας Στερεάς της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης. Πολύ καλός ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές.

Θερμοκρασία από 3 έως 19 με 21 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

 

Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου.

Μεμονωμένες μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή κάποια οργανωμένη διαταραχή το τριήμερο του Πάσχα.

Θερμοκρασία από 3 έως 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

 

Δευτέρα 17 Απριλίου.

Μεμονωμένες μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης της κεντρικής και δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Πολύ καλός καιρός στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Θερμοκρασία από 4 έως 20 με 22 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

 

Φαίνεται μία περίοδος διαταραχών οι οποίες θα διαρκέσει έως τις 7 του μήνα. Δεύτερη διαταραχή με τη μορφή ψυχρής λίμνης φαίνεται να εγκαθίσταται πάνω από τη χώρα μας για αρκετές μέρες από τις 8 έως και τις 14 του μήνα δίνοντας σποραδικές μπόρες και καταιγίδες τις θερμές ώρες κυρίως της ημέρας. Στη δεύτερη διαταραχή φαίνεται να επηρεάζει αρκετά και τα νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Για το τριήμερο του Πάσχα φαίνεται μία σταδιακή μείωση της πιθανότητας για έντονα φαινόμενα αλλά η ύπαρξη κάποιων έστω και μεμονωμένων βροχών και καταιγίδων δεν αποκλείεται κυρίως για τα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως των δυτικών κεντρικών και βόρειων τμημάτων αυτής.

Η θερμοκρασία με πολύ μικρά βήματα λόγω των συνεχών διαταραχών θα ανέβει λίγο αλλά και πάλι φαίνεται ότι μέχρι και τα μέσα του μήνα θα βρίσκεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά.

Θα υπάρξουν βέβαια και νεότερες ενημερώσεις από το weather group.gr για αυτό μείνετε συντονισμένοι και παρακολουθήστε τα καθημερινά μας άρθρα.

 

Μπορείτε να κάνετε μία δωρεά στο weather group.gr μέσω ασφαλούς διαδικασίας για την αγορά μετεωρολογικού σταθμού και άλλων αισθητήρων που θα βοηθήσουν στις καλύτερες εκτιμήσεις και προγνώσεις  ΔΩΡΕΑ

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *