Σημαντική κακοκαιρία φθινοπωρινού τύπου στη χώρα μας 2-3/4/2023. Πρώτα στοιχεία και χάρτες.

Να τονίσουμε ότι τοπικές προγνώσεις για κάθε χωριό και κάθε πόλη δεν υφίσταται στη μετεωρολογία για αυτό και δεν μπορούν να απαντηθούν τέτοιες ερωτήσεις.

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο κοντά στα 990 hPa  θα δημιουργηθεί στην περιοχή της Σικελίας και θα κινηθεί αργά προς το Αιγαίο και στη συνέχεια προς τη Μαύρη θάλασσα προξενώντας σημαντική κακοκαιρία στο Ιόνιο τα ηπειρώτικα και το βόρειο Αιγαίο.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα ”ορθόδοξο” βαρομετρικό χαμηλό που παλαιότερα εμφανίζονταν πολύ συχνά το μήνα Δεκέμβριο δίνοντας σημαντικές κακοκαιρίες με τη μορφή χιονιού και βροχών στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Με την κλιματική αλλαγή φτάσαμε να έχουμε παγετούς τέλη Μάρτη και Απρίλη με ακολουθο τις συνεχεις ζημιές στην αγροτική παραγωγή.

Αύριο το απόγευμα θα αναρτηθεί τακτική διήμερη τριήμερη πρόγνωση καιρού όλης της χώρας αλλά και Θεσσαλίας για αυτή τη σημαντική αλλαγή του καιρού.

Έως τότε τα μέχρι στιγμής δεδομένα της 1 Απριλίου 2023 δίνουν τους παρακάτω πίνακες της επικινδυνότητας 1 έως 4 για τη χώρα μας.

Επίπεδο κινδύνου 1  Υετός 2 έως 10 χιλιοστά.

Επίπεδο κινδύνου 2  Υετός 10 έως 25 χιλιοστά.

Επίπεδο κινδύνου 3  Υετός 25 έως 50 χιλιοστά.

Επίπεδο κινδύνου 4  Υετός  50 έως 100 χιλιοστά.

Με μία πρώτη ματιά μπορούμε να πούμε ότι φαινόμενα θα σημειωθούν σε όλη σχεδόν τη χώρα.  Οι περιοχές όμως που έχουν αρχίσει να ξεχωρίζουν και να έχουν προβάδισμα για αξιόλογα και έντονα φαινόμενα είναι τμήματα της Ηπείρου της Θεσσαλίας της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της Μακεδονίας όπως βλέπετε στα επίπεδα 2-3 και 4.

Χωρίς ακόμα να έχει κλειδώσει οριστικά φαίνεται οτι τα εντονότερα φαινόμενα θα τα έχουν περιοχές που βλέπουν προς τα ανατολικά της κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας όπου τοπικά θα σημειωθούν και πάνω από 50 χιλιοστά υετού μέσα σε δύο ημέρες.

Μείνετε συντονισμένοι στην αυριανή αναλυτική πρόγνωση καιρού με τα τελευταία στοιχεία τις απογευματινές ώρες.

 

 

 

Μπορείτε να κάνετε μία δωρεά στο weather group.gr μέσω ασφαλούς διαδικασίας για την αγορά μετεωρολογικού σταθμού και άλλων αισθητήρων που θα βοηθήσουν στις καλύτερες εκτιμήσεις και προγνώσεις  ΔΩΡΕΑ

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *