Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 31-3/2-4/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας τοπικές ομίχλες κυρίως στα ορεινά και τη δυτική Ελλάδα και τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες ψιχάλες έως και τις μεσημεριανές ώρες με γρήγορη βελτίωση και εκ νέου ανάπτυξη νεφώσεων το μεσημέρι και το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο με λίγες ασθενείς βροχές άνευ σημασίας και βελτίωση αργά το βράδυ. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη και πρόσκαιρα το μεσημέρι 3 με 5 στα ηπειρώτικα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 21 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας από 10 έως 18 στα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα ενώ πρόσκαιρα στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Πίνδο το μεσημέρι και το απόγευμα που δεν αποκλείεται να δώσουν λίγες ασθενείς βροχές  άνευ σημασίας. Περιορισμένη ορατότητα στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου το βράδυ και το πρωί.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς 2 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες σε όλες τις περιοχές 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων, Καρδίτσας, την περιοχή Βελεστίνου στη Μαγνησία και Λάρισας από 4 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++

Σάββατο 1 Απριλίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα με λίγες ασθενείς βροχές κατά περιόδους καθόλη τη διάρκεια με βελτίωση αργά το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί όλη την ημέρα εκτός από κάποια τμήματα Μακεδονιας και Θρακης όπου το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες σε τμήματα των νομών Κιλκίς Δράμας Σερρών Καβάλας Ξάνθης Ροδόπης και Έβρου με βελτίωση αργά το βράδυ. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6 και στα νότια 7 μποφόρ στα πελάγη ενώ πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και στα ηπειρωτικά οι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα φτάσουν τα 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 21 με 22 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα από 10 έως 19 στα νησιωτικά τμήματα ενώ πρόσκαιρα στη βόρεια Κρήτη την κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την Ανατολική και νότια Πελοπόννησο 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας με πιθανότητα μόνο στα βουνά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες βροχές Ή μπόρες με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα ενώ πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα ενισχυθούν και στις πεδινές στα 4 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 6 έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 11 έως 21.

++++++++++++++++

Κυριακή 2 Απριλίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά στο νότιο Ιόνιο και τα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας άστατο καιρό με λίγες σποραδικές μπόρες οι οποίες προς τις μεσημεριανές ώρες θα ενταθούν σε τμήματα της Στερεάς της Πελοποννήσου και αργότερα και σε περιοχές της νότιας κυρίως Θεσσαλίας των Σποράδων και ως αργά το απόγευμα και το βράδυ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου με ταυτόχρονη βελτίωση του καιρού τις πρώτες περιοχές που αναφέρθηκαν. Στην υπόλοιπη χώρα καλύτερος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και του κεντρικού και βορείου Αιγαίου τις μεσημεριανές απογευματινές και βραδινές ώρες με πολύ λίγες μεμονωμένες βροχές ή μπόρες. Πιθανότητα για αξιόλογα φαινόμενα μόνο σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας της Αχαΐας του νότου Ιονίου και κάποιων άλλων ορεινών περιοχών της κεντρικής πελοποννήσου και της δυτικής Στερεάς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στα πελάγη και πρόσκαιρα το μεσημέρι για λίγο στα 3 με 4 και στα πεδινά με σταδιακή στροφή παντού σε νοτιοανατολικούς 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 16 με 17 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Ιονίου τη δυτική χώρα και τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας ενώ στις υπόλοιπες περιοχές από 2 έως 20 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά τη βόρεια Κρήτη και ανατολική Ρόδο 22 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά σταδιακά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες και μετά με λίγες τοπικές βροχές οι οποίες θα επηρεάσουν από τα νότια προς τα βόρεια όλες τις περιοχές με βελτίωση όμως αργά το βράδυ. Δεν αναμένονται αξιόλογα ποσά υετού.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές αργά το βράδυ θα έχουν σταματήσει.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα αλλά γρήγορα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς δύο μποφόρ στα πεδινά και 3-4 στα θαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των Τρικάλων και Καρδίτσας από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Λάρισας το νομό Μαγνησίας από 6 έως 19 με 21 και στα παραθαλάσσια και νησιώτικα από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μπορείτε να κάνετε μία δωρεά στο weather group.gr μέσω ασφαλούς διαδικασίας για την αγορά μετεωρολογικού σταθμού και άλλων αισθητήρων που θα βοηθήσουν στις καλύτερες εκτιμήσεις και προγνώσεις  ΔΩΡΕΑ

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *