Κάτω από το μηδέν ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας (30/3/2023 αναλυτική λίστα).

Ελαφρύς έως μέτριος παγετός σημειώθηκε οπως αναμέναμε και σήμερα σε πολλές πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας περισσότερες από τις χθεσινές.

Να τονίσουμε ότι ευπαθεις στον παγετό είναι περιοχές που γενικά βρίσκονται σε λακούβα σε σχέση με τις γειτονικές μιας και ο κρύος αέρας πάντα προσπαθεί να πάει όσο πιο χαμηλά γίνεται.

Αναλυτικά οι ελάχιστες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν από μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών αλλά και ιδιωτικούς με ελεύθερα δεδομένα στο wunderground.com ήταν οι εξής:

Συκούριο(σε αγρό) – 3,8C

Νέσσωνας Συκούριου – 2,6C

Μελια Λάρισας – 2,4C

Βαμβακού Φαρσάλων – 2,2C

Λάρισα ΕΜΥ – 2.1C

Πλατύκαμπος Λάρισας – 1,6C

Λευκή Καρδίτσας – 0,8C

Δέντρα Τυρνάβου – 0,7C

Νίκαια Λάρισας – 0,7C

Πλατανούλια Λάρισας – 0.6C

Τύρναβος(σε αγρό) – 0,2C

ΑΣ Πλατανούλια 0,2C

Ελασσόνα 0,4C

Αγία Κυριακή Τρικάλων 0,4C

Οπως φαίνεται από τη σημερινή ημέρα οι ελάχιστες θερμοκρασίες επικεντρώθηκαν στο νομό Λάρισας όπου υπήρξε πλήρη άπνοια και μεταφορά των ψυχρών αέριων μαζών σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Αντίθετα από τα δυτικότερα του νομού Λάρισας στη δυτική Θεσσαλία και στην Μαγνησία δεν επικράτησε παγετός σχεδόν σε καμία περιοχή λόγω του ανέμου που επικράτησε και τις νυχτερινές ώρες.

Τις απογευματινές ώρες θα αναρτηθεί νέα πρόγνωση καιρού Ελλάδας και ξεχωριστά Θεσσαλίας για τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες. Μείνετε συντονισμένοι στο weather group.gr καθημερινά.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *