Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 28-30/3/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023.

Προβλέπεται σταδιακή αλλαγή του καιρού από τα βόρεια προς τα νότια με σύντομες βροχές λίγες καταιγίδες στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας ενώ τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα έχουν περάσει από τις περισσότερες υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας του Ιονίου της Θράκης και του κεντρικού ανατολικού και νοτίου Αιγαίου με ταση αργά το βράδυ να έχουν βελτιωθεί ο καιρός σε όλα τα ηπειρώτικα και τα φαινόμενα έχουν επικεντρωθεί στις Σποράδες και γενικότερα στα νησιά του Αιγαίου τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις μεσημεριανές ώρες σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας πάνω από τα 600 με 900 μέτρα και γρήγορα και στην ανατολική Στερεά με βελτίωση από το απόγευμα και μετά. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα κυρίως σε τμήματα της Ηπείρου της Στερεάς στα ορεινά της Πελοποννήσου και ενδεχομένως την Θράκη. Σχεδόν ανεπηρέαστες θα είναι οι περιοχές της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικο σταδιακά από βορρά προς νότο 6 και στην ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση και στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας από 4 έως 16 στα υπόλοιπα ηπειρώτικα και από 9 έως 18 στα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές σύντομες βροχές πολύ μικρής διάρκειας στα πεδινά τις μεσημεριανές ώρες και ενδεχομένως κάποιες σύντομες μπορες ή καταιγίδες με πολύ γρήγορη βελτίωση από τις απογευματινές ώρες κιόλας. Λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά πάνω από τα 600 με 800 μέτρα το μεσημέρι και το απόγευμα. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα πιθανώς να είναι αξιόλογα σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ευρύτερης περιοχής των Τρικάλων της Καρδίτσας των Φαρσάλων και του Αλμυρού ενώ αντίθετα σε όλες τις άλλες περιοχές θα είναι πολυ ασθενη σύντομα και άνευ σημασίας.

Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός με πρόσκαιρη αύξηση των νεφώσεων τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες όπου δεν αποκλείεται να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 και τοπικά στα 7 με 8 μποφόρ και στις Σποράδες ενώ στα πεδινά τμήματα 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++++

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη την ηπειρωτική χώρα και το Ιόνιο ενώ πρόσκαιρες νεφώσεις έως και τις μεσημεριανές ώρες θα υπάρχουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από το ύψος της Λήμνου έως και τη Ρόδο και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες τις Σποράδες την ανατολική Εύβοια και την κεντρική και ανατολική Κρήτη όπου δεν αποκλείονται κάποιες σύντομες μπόρες ή και λίγες καταιγίδες. Ο καιρός και σε αυτές τις περιοχές μετά το μεσημέρι θα βελτιωθεί σημαντικά και ως αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει παντού.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ στο Ιόνιο και 7 με 8 στο Αιγαίο με σημαντική εξασθένηση από το απόγευμα και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 13 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία την Ήπειρο και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας από -2 έως 16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και από 5 έως 14 στα νησιωτικά και παραθαλάσσια.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις το πρωί στα ανατολικά του Πηλίου και στις Σποράδες όπου δεν αποκλείονται λίγες σύντομες βροχές και γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 7 μποφόρ στα ανοιχτά και πιθανόν μέχρι το μεσημέρι και 8 με γρήγορη εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά και στα πεδινά αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με σημαντική εξασθένηση και στροφή σε νοτιάδες αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου στο νομό Μαγνησίας από -1 έως 13 με 15 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 5 έως 16.

++++++++++++++

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου κατά περιόδους. Λίγες τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας δεν αποκλείεται και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Περιορισμένη ορατότητα από πιθανές ομίχλες στην ραχοκοκαλιά της Πίνδου τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ στα πελάγη και μόνο στο νότιο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από – 4 έως 20 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και από 6 έως 17 στα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στις Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά και πρόσκαιρα νοτιοδυτικοί το μεσημέρι 2 με 4 μποφόρ και νοτιοανατολικής τα θαλάσσια με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 0 έως 19 με 21 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα θαλασσια και τις Σποράδες από 5 έως 20.

Μπορείτε να κάνετε μία δωρεά στο weather group.gr μέσω ασφαλούς διαδικασίας για την αγορά μετεωρολογικού σταθμού και άλλων αισθητήρων που θα βοηθήσουν στις καλύτερες εκτιμήσεις και προγνώσεις  ΔΩΡΕΑ

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

One thought on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 28-30/3/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

  1. Pingback: Κάτω από το μηδέν ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας (29/3/2023 αναλυτική λίστα). – Weathergroup

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *