Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Μετά τον κίνδυνο των παγετών έρχεται η ανοιξιάτικη αστάθεια.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 26 Μαρτίου 2023.

29 και 30 Μαρτίου.

> 95% πιθανότητα για λίγα φαινόμενα στην αρχή της περιόδου στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη τη ραχοκοκαλιά της Πίνδου και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με γρήγορη βελτίωση παντού. Θερμοκρασίες έως 10 με 15 βαθμούς Κελσίου στις 29 και έως 20 βαθμούς Κελσίου στις 30 του μήνα με την πιθανότητα παγετού το πρωί και το βράδυ αυξημένη γιατί μετά της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης έστω και οριακού.

++++++++++++

31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου.

48% πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια τμήματα αρχικά αλλά και στις 2 του μήνα λίγο πιο έντονα. Θερμοκρασίες έως 22 με 25 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα λίγο χαμηλότερες στο τέλος της περιόδου στα δυτικά και βόρεια.

20% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στη Θράκη το ανατολικό Αιγαίο και πιθανόν στα βορειοδυτικά ενώ στο τέλος της περιόδου σε πολλά τμήματα της δυτικής και βόρειας χώρας μέτριας έντασης. Θερμοκρασίες 22 με 25 βαθμούς Κελσίου όλες τις ημέρες στα ανατολικά και νότια αρκετά χαμηλότερη μόνο στην Ήπειρο.

12% πιθανότητα για πολύ γρήγορο πέρασμα λίγων βροχών στις 2 Απριλίου στη βόρεια Ελλάδα. Θερμοκρασίες 19 με 21 βαθμούς Κελσίου με μικρή κάμψη στα βόρεια στις 2 Απριλίου.

11% πιθανότητα λίγες τοπικές μπόρες στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο στις 1 και 2 του μήνα και εκ νέου αργά το βράδυ της 2ας στην δυτική και βόρεια Ελλάδα. Θερμοκρασίες 21 με 24 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά χαμηλότερης στα δυτικά βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.

9% πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στην αρχή της περιόδου στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και πιθανώς στη Θράκη. Θερμοκρασίες 19 με 21 βαθμούς Κελσίου όλες τις ημέρες με άνοδο στις 2 του μήνα στα ανατολικά πού θα φτάσει τους 23 με 24.

+++++++++++++

3 με 5 Απριλίου.

40% πιθανότητα για σταδιακή αλλαγή σε όλη τη δυτική βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο και κατά τόπους και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ενώ σχεδόν ανεπηρέαστη θα παραμείνει η Κρήτη και οι Κυκλάδες. Τα φαινόμενα στα δυτικότερα και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας θα είναι έντονα. Θερμοκρασίες στα ανατολικά και νότια 19 με 22 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια ενώ στις 5 του μήνα θα σημειώσει πτώση σε όλα τα ηπειρωτικά με τα περισσότερα φαινόμενα και δεν θα ξεπερνά τους 15 βαθμούς Κελσίου ενώ αντίθετα στα παραθαλάσσια και νησιώτικα θα αγγίζει τους 18-20.

28% πιθανότητα και σταδιακή αλλαγή του καιρού με τοπικές μπόρες ή καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα δυτικά κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα και το βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σχεδόν αμετάβλητη στους 17 με 20 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά λίγο χαμηλότερες στα βορειότερα τμήματα της χώρας και στα ορεινά.

25% πιθανότητα για σταδιακή σημαντική αλλαγή του καιρού στο Ιόνιο τα Ηπειρώτικα και το ανατολικό Αιγαίο με έντονα κατά τόπους φαινόμενα. Πολύ λίγα τα φαινόμενα στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Θερμοκρασίες αρχικά έως 22 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά με σημαντική πτώση στις 4 και 5 του μήνα με τα πολλά φαινόμενα στα ηπειρωτικά οπου η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη στα ανατολικά και νότια θαλάσσια τμήματα.

7% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στα δυτικά τμήματα τη Μακεδονία τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο κατά περιόδους. Πολύ λίγα έως καθόλου φαινόμενα στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασίες γενικά έως 20 με 22 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά με μικρή πτώση στη βόρεια Ελλάδα στις 5 του μήνα.

++++++++++++++++

6 έως 10 Απριλίου.

24% πιθανότητα με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά κεντρικά βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο κατά περιόδους με τα φαινόμενα στα δυτικά πολύ έντονα με σταδιακή βελτίωση από τις 8 του μήνα και μετά. Θερμοκρασίες έως 20 με 23 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας με μικρή κάμψη στα ανατολικά από τις 9 του μήνα και άνοδο στα δυτικά.

24% πιθανότητα για άστατο καιρό κατά περιόδους με τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου τα Ηπειρώτικα και το ανατολικό Αιγαίο αλλά και με μικρά διαστήματα βελτίωσης. Θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια έως 17 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια και θα παραμείνει αυτό το μοτίβο έως και το τέλος της περιόδου με μικρή άνοδο στα ανατολικά και νότια.

22% πιθανότητα για σημαντική αλλαγή του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα νησιά του Ιονίου τη δυτική και βόρεια χώρα και κατά τόπους και στις υπόλοιπες περιοχές. Θερμοκρασίες αρχικά έως 18 με 20 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά και νότια τμήματα κατά περιόδους με μικρή ανοδος στις 9 του μήνα ενώ στα δυτικά και βόρεια θα βρίσκεται σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα.

15% πιθανότητα για πολύ ισχυρή αλλαγή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με έντονα φαινόμενα σε όλο το Ιόνιο τα Ηπειρώτικα και το βόρειο Αιγαίο και αξιόλογα φαινόμενα και στις υπόλοιπες περιοχές. Κίνδυνος τοπικών πλημμυρών. Θερμοκρασίες από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου από προς νότο και θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα στα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο.

15% πιθανότητα για σταδιακή αξιολογική αλλαγή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με καλά φαινόμενα κατά περιόδους ενω λιγοτερα θα είναι στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Θερμοκρασίες 16 με 19 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ηπειρωτικά θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα ως το τέλος της περιόδου.

+++++++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Για το διήμερο 29 και 30 Μαρτίου θα σημειωθούν λίγα φαινόμενα στην βορειοανατολική Ελλάδα και πιθανόν στα ορεινά με τη θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα έως 15 με 20 βαθμούς Κελσίου και την πιθανότητα παγετού αυξημένη στα δυτικά και βόρεια πεδινα ημιορεινά και ορεινά τμήματα έστω και ελαφρού.

Για το τριήμερο 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου θα σημειωθούν τοπικά φαινόμενα στη δυτική και βόρεια χώρα οχι έντονα ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε αρκετά υψηλά επίπεδα για την εποχή έως και 25 βαθμούς Κελσίου με μικρή κάμψη στα δυτικά και βόρεια στο τέλος.

Για τριήμερο 3 έως 5 Απριλίου φαίνεται ότι θα υπάρξει αλλαγή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με τη μορφή καταιγίδας και όμβρων τις θερμές ώρες της ημέρας. Όσο πιο δυτικά και βόρεια τόσο πιο αξιόλογα και έντονα τα φαινόμενα. Ανεπηρέαστη η νότια χώρα νησιώτικη και ηπειρώτικη. Θερμοκρασία σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα 15 με 20 βαθμούς Κελσίου από τα βορεια προς τα νότια.

Τέλος για την περίοδο 6 έως 10 Απριλίου πιθανότητες για σημαντική αλλαγή του καιρού είναι μεγάλη και ξεπερνά το 70%. Περισσότερο θα ευνοηθούν τα νησιά του Ιονίου όλα τα ηπειρωτικά το κεντρικό ανατολικό και βόρειο Αιγαίο ενώ αντίθετα περιοχή των Κυκλάδων και της Κρήτης θα έχουν τα λιγότερα φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει κάμψη και δεν θα ξεπερνάει γενικά τους 15 με 19 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

One thought on “Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Μετά τον κίνδυνο των παγετών έρχεται η ανοιξιάτικη αστάθεια.

  1. Pingback: Θερμοκρασίες και πιθανότητες βροχόπτωσης για τη Θεσσαλία και τις Σποράδες για τις επόμενες 10 ημέρες. – Weathergroup

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *