Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 25-27/3/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Σάββατο 25η Μαρτίου 2023- Εθνική Εορτή.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης με πολύ μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα σύνορα με τη Βουλγαρία.  Περιορισμένη ορατότητα και πιθανότητα για τοπικές ομίχλες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις στο νότιο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο και στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως και 22 με 24 βαθμούς Κελσίου στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και έως 19 με 21 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ κοντά σε λίμνες και ποτάμια. Λίγες τοπικές νεφώσεις στην περιοχή του Ολύμπου με ενδεχόμενη μεμονωμένη καταιγίδα τις θερμές ώρες της ημέρας.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα πεδινά 2 με 4 μποφόρ και 2 στις μεσημεριανές ώρες και νοτιοανατολικοι στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 6 έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 9 έως 20.

+++++++++++++++

Κυριακή 26 Μαρτίου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στη δυτική χώρα και τη  Μακεδονία. Πρόσκαιρη ανάπτυξη νεφώσεων τις μεσημεριανές και πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και κυρίως στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου με σύντομες μπόρες και λίγες καταιγίδες αλλά ο καιρός το μεσημέρι θα έχει βελτιωθεί σε όλες τις προαναφερθείσες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη και 3 με 5 στις πεδινές περιοχές με σημαντική εξασθένηση στα βόρεια τμήματα των πελάγων το απόγευμα που θα στραφούν σε νότιους 2-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και έως 19 με 22 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά αλλά θα εξασθενήσουν σημαντικά και αργά το βράδυ θα στραφούν σε νότιους 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 6 έως 21 με 23 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 10 έως 20.

++++++++++++

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά καλό σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας λίγες τοπικές ομίχλες κυρίως στη δυτική χώρα και τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά στα νησιά του Ιονίου όλη την δυτική ηπειρωτική χώρα και δυτική καικεντρική Μακεδονία και τα ορεινά κυρίως τμήματα της Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς και της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τοπικές μπόρες και πιθανόν λίγες καταιγίδες. Προς τις απογευματινές ώρες λίγα φαινόμενα δεν αποκλείονται και στα ορεινά της Πελοποννήσου στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ενώ ο καιρός στη δυτική Ελλάδα θα παραμείνει άστατος έως και αργά το βράδυ. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα πιθανόν να είναι ισχυρά σε τμήματα της Ηπείρου της Αιτωλοακαρνανίας και των ορεινών της Ευρυτανίας των Τρικάλων της Καρδίτσας των Γρεβενών και την ευρύτερη περιοχή της Κέρκυρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν παντού από νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στα πεδινά τα ορεινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα με μικρή εξασθένηση και στροφή αργά το βράδυ στο Θερμαϊκό και το Ιόνιο σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 με 18 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Ιονίου και όλη τη δυτική χώρα ,στα υπολοιπα ηπειρωτικα από 2 έως 22 και τοπικά στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο 23 με 24 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στη βόρεια Κρήτη 23 με 24. Σημαντική πτώση από πολύ αργά το βράδυ και από τα βόρεια.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους έως και αργά το βράδυ. Πολύ μικρή πιθανότητα κάποια φαινόμενα για πολύ λίγο να επεκταθούν και σε πεδινά τμήματα Τρικάλων Καλαμπάκας Ελασσόνας Λάρισας Τυρνάβου Βελεστίνου και Καρδίτσας με πολύ γρήγορη βελτίωση. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα πιθανόν να είναι ισχυρά μόνο στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημβρινές και μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις σταδιακά θα αυξηθούν στα γύρω ορεινά και θα σημειωθούν λιγες μεμονωμενες μπόρες φαινόμενα που πιθανό να επηρεάσουν για πολύ λίγο την πόλη τις γύρω περιοχές της πεδιάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις αρχικά 2-4 μποφόρ και τις μεσημεριανές ώρες 4 με 6 μποφόρ ακόμα και στις πεδινές περιοχές ενώ αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα στραφούν στα θαλάσσια τμήματα σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ και από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας από 6 έως 22 βαθμούς στο νομό Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 5 έως 24 και στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *