Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 22-24/3/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023.

Προβλέπεται συννεφιά στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια τις Κυκλάδες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με τοπικές βροχές ασθενούς έντασης έως και τις απογευματινές ώρες οπου ο καιρός σταδιακά θα αρχίσει να βελτιώνεται. Έως αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει παντού εκτός από τα ορεινά της Κρήτης. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα δεν θα είναι ισχυρά σε καμία περιοχή της χώρας αλλά πιθανόν είναι αξιόλογα σε κάποια τμήματα της ανατολικής Ευβοίας των νησιών του βορειοανατολικού αιγαίου της Χαλκιδικής και της Μακεδονίας και Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου στη Θράκη το ανατολικό Αιγαίο τη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και έως 18 με 20 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών κατά περιόδους έως και το απόγευμα αλλά θα υπάρχουν και μεγάλα ανοίγματα του καιρού ενώ από κει και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά σε όλη την περιφέρεια και τις Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με μικρή πιθανότητα ασθενούς βροχής πριν από το μεσημέρι και σημαντική βελτίωση του καιρού από κει και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στις Σποράδες με σημαντική εξασθένηση και στροφή από το απόγευμα σε ανατολικούς και στα πεδινά και τα θαλάσσια 2-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 5 έως 16 με 18 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 9 έως 16.

++++++++++++++

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023.

Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα με αρκετά μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ τοπικές νεφώσεις  αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και τη βόρεια Κρήτη θα δώσουν κάποιες σποραδικές μεμονωμένες βροχές με βελτίωση από το απόγευμα και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 μποφόρ με σταδιακή μικρή εξασθένηση από το απόγευμα και μετά και μεταβλητοί ασθενείς 2 με 3 μποφόρ στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 20 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και του Αιγαίου ενώ τοπικά στα δυτικά τμήματα πιθανόν να φτάσουμε τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου ενώ χαμηλότερα αρκετά θα είναι η θερμοκρασία στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινα αλλά και στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και στα ανατολικά του νομού Μαγνησίας και δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες βροχές άνευ σημασίας.

Λάρισα: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους τις μεσημεριανές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στις Σποράδες με εξασθένηση και από το απόγευμα παντού νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου στη Μαγνησία από 4 έως 17 με 18 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη όπου δεν αποκλείεται λίγες σποραδικές βροχές κατά περιόδους έως και αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί και εκεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα τμήματα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 20 με 21 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρώτικα και το Αιγαίο ενώ στα δυτικά τοπικά θα φτάσει τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ στις Σποράδες και το μεσημέρι και το απόγευμα παντού νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 4 έως 19 με 21 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *