Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 19-21/3/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023.

Προβλέπεται στην Κρήτη και τις Κυκλάδες τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κατά περιόδους που πιθανόν επηρεάζουν για λίγο και κάποια νησιά από τη Χίο και νοτιότερα αλλά ο καιρός μετά το μεσημέρι θα αρχίσει να βελτιώνεται και ως αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει σε όλες τις περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως στα ανατολικά παραθαλάσσια τμήματα τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 6 και στα νότια 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά και στις υπόλοιπες περιοχές από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 16 με 17 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και του Αιγαίου και ενδεχομένως στην περιοχή των Δωδεκανήσων 18-19.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στις Σποράδες και στα ανατολικά του νομού Λάρισας και Μαγνησίας τις πρωινές ώρες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες αρχικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και στροφή σε βορειοδυτικούς 2 με 3 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου και Αλμυρού στο νομό Μαγνησίας από 0 έως 15 με 16 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια της περιφέρειας και τις Σποράδες από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις μόνο στη βόρεια Κρήτη όπου δεν αποκλείεται στα βουνά να σημειωθούν για λίγο κάποιες σύντομες βροχές με γρήγορη βελτίωση. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο αιγαίο βόρειοι 5 και στα νότια 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 19 με 22 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και παροδικά στην ανατολική Ρόδο και 22.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και περιορισμένη ορατότητα στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά και τα ορεινά τμήματα νοτιοανατολικοί ασθενείς και στα θαλάσσια νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ κυρίως τις μεσημεριανές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνο της Μαγνησίας από 2 έως 19 με 21 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 8 έως 16.

++++++++++++++++

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και αργότερα στην Ήπειρο τη δυτική Μακεδονία και ενδεχομένως στη δυτική Στερεά και την δυτική και νότια Πελοπόννησο όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Μετά το μεσημέρι λίγα φαινόμενα δεν αποκλείεται να σημειωθούν και στην Θεσσαλία την κεντρική Στερεά την Αανατολική Πελοπόννησο, Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία και ως αργά το βράδυ ενδεχομένως να επηρεαστούν και κάποια τμήματα του ανατολικού Αιγαίου των Κυκλάδων της Κρήτης και των Δωδεκανήσων. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ασθενή και μικρής διάρκειας σε όλες τις περιοχές που θα εκδηλωθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 4 και κατά τόπους 5 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο και τη θάλασσα Κυθήρων ανατολικοι 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 και αργότερα 4 μποφόρ στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 21 με 22 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και παροδικά στα πεδινά της Πελοποννήσου την Αττικοβοιωτία και την ανατολική Ρόδο έως 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες και δεν αποκλείονται σύντομες βροχές στην Πίνδο που ενδεχομένως να επηρεάσουν για λίγο και κάποια τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας μακριά από τη θάλασσα με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πολύ μικρή πιθανότητα ασθενούς βροχής και γρηγόρης βελτιώσης.

Οι άνεμοι θα πνέουν για τις πεδινές περιοχές ανατολικοι ασθενείς και το μεσημέρι 2 με 3 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στα θαλάσσια τμήματα και κατά τόπους βόρειοι 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 5 έως 18 με 21 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *