Ύψος βροχόπτωσης για το τριήμερο 15 έως 17 Μαρτίου 2023 στη Θεσσαλία.

Ύψος βροχόπτωσης για το τριήμερο 15 έως 17 Μαρτίου 2023 στη Θεσσαλία.

Βαρομετρικό χαμηλό κινήθηκε γρήγορα από τα βόρεια προς το κεντρικό και νότιο Αιγαίο επηρεάζοντας πρόσκαιρα και τη Θεσσαλία.

Όπως τονίσαμε τις προηγούμενες μέρες θα υπήρχαν κατά τόπους αξιόλογα ποσά υετου αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα λυνόταν το πρόβλημα με τις βροχές που έχουμε το τελευταίο διάστημα.

Συγκεντρώσαμε το ύψος βροχής που μετρήθηκε σε χιλιοστά  ή τόνους νερού ανά στρέμμα το τελευταίο τριήμερο από αξιόπιστους μετεωρολογικούς σταθμούς της περιφέρειας μας.

Φαίνεται ότι μέσα στην πεδιάδα κυμάνθηκε κατά μέσο όρο στα 3 με 13 χιλιοστά ενώ σε περιοχές κοντά σε βουνά αλλά και στα βουνά ξεπέρασε κατά τόπους και τα 15 με 20.

Πρέπει να αναφερθούμε και στον βορειοανατολικό άνεμο που δρα ως καταβάτης και νεφοδιαλύτης από την περιοχή του Κισσάβου για αυτό και τμήματα υπήνεμα προς την πεδιάδα δέχτηκαν τα μικρότερα ποσά υετού ( Λαρισα-Συκουριο-Νεσσωνας-Γοννοι). Αντίθετα κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πεδιάδα επικράτησε δυτικό ρεύμα με αποτέλεσμα να σημειωθούν αξιόλογες βροχές σε πολλές περιοχές από τη Λάρισα και δυτικοτερα, βορειοδυτικότερα και νοτια.

Η περιοχή των Σποράδων και τα ανατολικά του νομού Μαγνησίας ήταν τα πιο ευνοημένα αφού ο υετος ξεπέρασε ακόμα και τα 30 με 40 χιλιοστά.

Τέλος να τονίσουμε ότι με τα τελευταία βραδινά στοιχεία επικαιροποίησαμε την πρόγνωση καιρού για τις 17 Μαρτίου και τονίσαμε το ότι τα χιόνια τελικά θα κατέβουν σε αρκετά χαμηλά υψόμετρα όπως και αυτό συνέβη. Αυτά άγγιξαν τα 250 μέτρα υψόμετρο για τα δυτικότερα τμήματα της περιφέρειας και τα 400 με 600 για τα ανατολικότερα τμήματα αυτής.

Για όλα αυτά είχατε ενημερώσει από τις τακτικές διήμερες και τριήμερες προγνώσεις του weather group.gr

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *