Επικαιροποιημένη πρόγνωση για τις 17 Μαρτίου 2023. Χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

Δελτίο χιονοπτώσεων για τις 17 Μαρτίου 2023.

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν μία ένταση της ψυχρής εισβολής σε τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας με αποτέλεσμα την αναπροσαρμογή των υψομέτρων χιονόπτωσης για αύριο Παρασκευή.

Συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειώνονται χιονοπτώσεις στην δυτική και κεντρική Μακεδονία πάνω από τα 300 μέτρα κατά μέσο όρο και πάνω από τα 500 με 700 στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη αλλά ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί πριν από τις μεσημεριανές ώρες.

Έως τις μεσημεριανές ώρες θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις και στα ανατολικότερα τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς πάνω από τα 600 μέτρα κατά μέσο όρο με γρήγορη βελτίωση.

Για την περιοχή της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν τις αμέσως επόμενες ώρες έως και αύριο το μεσημέρι οπου ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά και χιονοπτώσεις θα πλησιάζουν σε περιοχές των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και την ευρύτερη περιοχή Φαρσάλων τα 300 με 400 μέτρα και τα 500 με 700 στις υπόλοιπες περιοχές της περιφέρειας και την βόρεια Στερεά και βόρεια Εύβοια. Στους νόμους Αττικοβοιωτίας οι χιονοπτώσεις θα βρίσκονται σαφώς σε μεγαλύτερα υψόμετρα κοντά στα 700 με 1000 m όπως και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου με ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 με 900 μέτρα. Τα φαινόμενα και σε αυτές τις περιοχές θα παρουσιάσουν σημαντική ύφεση από το μεσημέρι ενώ θα παραμείνουν σχετικά αξιόλογα σε τμήματα της Εύβοιας και της Βοιωτίας έως και αργά το απόγευμα όπου σταδιακά θα σταματήσουν παντού.

Για την περιοχή της Κρήτης τις Κυκλάδες.και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν κατά περιόδους βροχές πιθανότητα για λίγες σύντομες καταιγίδες ενώ οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται στο νησί της Κρήτης σε πολύ μεγάλα υψόμετρα πάνω από τα 1.400 με 1.600 μέτρα κυρίως στα δυτικά και κεντρικά έως και αργά το βράδυ.

Για την περιοχή του νομού Αττικής Θα υπάρξουν κάποιες τοπικές βροχές μέτριας έντασης τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες ενώ από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα παραμείνουν πολύ εξασθενημένα στα δυτικά και βόρεια του νόμου.

Με την περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης τις αμέσως επόμενες ώρες προβλέπονται νεφώσεις με βροχοπτώσεις ενώ οι χιονοπτώσεις θα αρχίσουν να κατεβαίνουν σε αρκετά χαμηλά υψόμετρα έως και νωρίς το πρωί κοντά στα 300 μέτρα  στα δυτικά τμήματα του νόμου και στα 500 με 600 στα ανατολικότερα κατά μέσο όρο αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Για την περιφέρεια Θεσσαλίας τις αμέσως επόμενες ώρες οι ασθενείς βροχοπτώσεις κατά περιόδους στα πεδινά πιθανόν να ενισχυθούν ενώ οι χιονοπτώσεις θα αρχίσουν σταδιακά να κατεβαίνουν από τα 700 με 800 αυτή την ώρα στα 300 με 400 το ξημέρωμα στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων της Καρδίτσας των Σοφάδων της Καλαμπάκας των Φαρσάλων της Λάρισας και του Κισσάβου και σε λίγο μεγαλύτερα υψόμετρα στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Λάρισας και το νομό Μαγνησίας αλλά σταδιακά πριν από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν, θα περιοριστούν στο νομό Μαγνησίας και στις Σποράδες και προς το απόγευμα θα σταματήσουν παντού. Αξιόλογα τα φαινόμενα στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Μαγνησίας στα ανατολικότερα του νομού Λάρισας στην περιοχή Φαρσάλων Καρδίτσας ενώ λιγότερα στις υπόλοιπες περιοχές της περιφέρειας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *