Που θα βρέξει το διήμερο 15 και 16 Μαρτίου 2023 στη χώρα. Αναλυτικοί χάρτες με επίπεδα κινδύνου.

Διαδοχικά μέτωπα κακοκαιρίας θα διέρχονται από τα δυτικά προς τα ανατολικά την χώρα μας τις επόμενες τρεις ημέρες.

Για το επόμενο διήμερο θα υπάρξει σταδιακή αλλαγή του καιρού πρώτα στη δυτική χώρα και σταδιακά στις περισσότερες περιοχές αυτής κατά περιόδους.

Επισημαίνεται ότι στα νησιά του Ιονίου και περισσότερο στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα η πιθανότητα χαλαζόπτωσης η και υδροστρόβιλων είναι αυξημένη.

 

Στους επόμενους χάρτες μπορείτε να δείτε επίπεδα κινδύνου από 1 έως 3 για το επόμενο διήμερο στη χώρα μας.

Στον πρώτο χάρτη φαίνονται οι περιοχές που θα σημειωθούν από 2 έως 10 χιλιοστά βροχής.

Στον δεύτερο χάρτη φαίνονται οι περιοχές που θα σημειωθούν από 10 έως 25 χιλιοστά βροχής.

Τέλος στον τελευταίο χάρτη φαίνονται οι περιοχές που θα σημειωθούν από 25 έως και 50 χιλιοστά βροχής.

Έχουμε λοιπόν να πούμε ότι βροχοπτώσεις έστω και ασθενούς έντασης θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας εκτός από κάποια τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας.

Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι τα περισσότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου στα νησιά του Αιγαίου σε τμήματα της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και ενδεχομένως της Εύβοιας και της νότιας Κρήτης. Αυτές οι περιοχές μπορούμε να πούμε θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος της κακοκαιρίας και ενδεχομένως σε κάποιες περιοχές να σημειωθούν κάποιες παροδικές πλημμύρες και ραγδαίες καταιγίδες.Για την ημέρα της Παρασκευής θα έχουμε νεότερη ενημέρωση αφού θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία και άλλες περιοχές.

Δεν υπάρχουν έντονα φαινόμενα για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και έκδοση έκτακτο δελτίου καιρού. Μόνο στις παραπάνω περιοχές του επιπέδου 3 δηλαδή στον τελευταίο χαρτη χρειάζεται μία σχετική εγρήγορση του τοπικού πληθυσμού.

Για το νομό Θεσσαλονίκης και την ευρύτερη περιοχή θα σημειωθούν κάποιες παροδικές βροχοπτώσεις τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης και ενδεχομένως πάλι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης με σχετική γρήγορη βελτίωση. Γενικά ασθενή φαινόμενα.

Για το νομό Αττικής προβλέπεται παροδική σύντομη καταιγίδα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Τετάρτης και πιθανότητα σύντομων ποτιστικων βροχών τις πρωινές και βραδινές ώρες της Πέμπτης. Γενικά ασθενή φαινόμενα.

Για την περιφέρεια Θεσσαλίας θα σημειωθούν σύντομες μπόρες το πρωινό της Τετάρτης και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής και Ββόρειας Θεσσαλίας ενώ και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών καταιγίδων κυρίως στον ευρύτερο χώρο του νομού Μαγνησίας και της περιοχής Φαρσάλων στο νομό Λάρισας και λίγων εκ νέου βροχών ή και μπόρες στο εσωτερικό της πεδιάδας. Περισσότερα και αξιόλογα τα φαινόμενα στην Πίνδο διάσπαρτα και όχι μεγάλης διάρκειας στην πεδιάδα. Την Πέμπτη αρκετά φαινόμενα θα σημειωθούν στο εσωτερικό της πεδιάδας τις πρωινές έως και μεσημεριανές ώρες ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα καταστεί άστατος με ανοίγματα του καιρού αλλά και κάποια φαινόμενα με τη μορφή βροχών στα πεδινά και χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές. Προς το απόγευμα θα επηρεαστεί από αξιόλογα φαινόμενα και το παραλιακό κομμάτι αλλά και οι Σποράδες ειδικά προς αργά το βράδυ όπλα φαινόμενα θα ενταθούν εκ νέου στις περισσότερες περιοχές. Επισημαίνεται ότι την Πέμπτη το βράδυ χιονοπτώσεις στη δυτική βόρεια και ανατολική Θεσσαλία θα πλησιάσουν τα 600 με 700 μέτρα υψόμετρο.

Τονίζουμε για μία ακόμα φορά ότι δεν υπάρχουν τοπικές προγνώσεις στη μετεωρολογία για κάθε χωριό και κάθε πόλη οπότε τέτοιες ερωτήσεις δεν γίνεται να απαντηθούν και καλό είναι να διαβάζετε πολύ καλά τα άρθρα που αναρτούμε.

 

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *