Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 11-13/3/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023.

Προβλέπεται στην Ήπειρο τη δυτική Μακεδονία τη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο και διάσπαρτα στην υπόλοιπη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία τη βόρεια Στερεά και την κεντρική Πελοπόννησο νεφώσεις με σποραδικές μπόρες ή και λίγες καταιγίδες αρχικά, φαινόμενα τα οποία νωρίς το πρωί θα έχουν επεκταθεί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Προς τις μεσημεριανές ώρες ο καιρός θα συνεχίσει να είναι άστατος τις προαναφερθείσες περιοχές της δυτικής Ελλάδας του ανατολικού Αιγαίου και σποραδικά και στην υπόλοιπη χώρα με πολύ λίγες βροχές ή μπόρες οι οποίες όσο πάμε προς το βράδυ θα σταματήσουν σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας εκτός από τη Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού νοτιοανατολικού Αιγαίου. Θα υπάρχουν και πολύ μεγάλα ανοίγματα του καιρού στον άξονα από τη Θεσσαλονίκη την ανατολική Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στον Έβρο νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπως η Λήμνος η Λέσβος η Χίος και πιθανόν σε κάποια ορεινά κυρίως τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις αρχικά 5 με 7 μποφόρ στα πελάγη με σημαντική εξασθένηση από το απόγευμα και στροφή στο βόρειο Αιγαίο σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 21 με 23 βαθμούς Κελσίου στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια την ανατολική και νότια Πελοπόννησο  και τη βόρεια Κρήτη και εως 17 με 20 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές μπόρες και λίγες καταιγίδες στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου που ενδεχομένως για λίγη ώρα να επηρεάσουν και κάποια πεδινά τμήματα κοντά στα βουνά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας της περιοχής Ελασσόνας Φαρσάλων και Αλμυρού. Στις υπόλοιπες ανατολικές παραθαλάσσιες και πεδινές περιοχές άλλα και τις Σποράδες δεν αναμένονται φαινόμενα σχεδόν καθόλου.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους και πάρα πολύ μικρή πιθανότητα για ασθενή βροχή άνευ σημασίας τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ τα πεδινά ορεινά και παραθαλάσσια τμήματα  αλλά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα και μετά και αργά τη νύχτα στα ανοιχτά του νομού Λάρισας θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 έως 19 με 21 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 21.

++++++++++++++++

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023.

Προβλέπεται τις πρωινές ώρες σύντομες βροχές ή μπόρες στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα ενώ πολυ διάσπαρτες θα είναι και στην δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου τη Θεσσαλία τη Στερεά την Εύβοια τις Σποράδες και κυρίως στην Πελοπόννησο όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημεριανές ώρες. Φαινόμενα σύντομης διάρκειας θα σημειωθούν από το μεσημέρι και μετά και στην Κρήτη ενώ όσο οδεύουμε προς το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας εκτός από την Κρήτη τη νότια Πελοπόννησο και ενδεχομένως στην ευρύτερη περιοχή του νομού Μαγνησίας στα ανατολικά του. Δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας εκτός ίσως από κάποια ορεινά της νότιας Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν παντού από βορειοδυτικές έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο με σταδιακή επέκταση και στα υπόλοιπα τμήματα και από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 13 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά τις Σποράδες την Εύβοια το βόρειο Αιγαίο και τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και έως 17 με 20 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας με περαιτέρω πτώση από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά άστατος καιρός με τοπικές νεφώσεις αρχικά ενώ τις μεσημβρινές και μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν σύντομες βροχές και ενδεχομένως στα ορεινά και καταιγίδες οι οποίες αργά το απόγευμα και νωρίς το βράδυ θα έχουν σταματήσει σε όλες τις περιοχές. Πρόσκαιρα φαινόμενα αναμένονται και στις Σποράδες ενώ αργά το βράδυ δεν αποκλείονται εκ νέου κάποιες τοπικές βροχές στο Πήλιο και την ευρύτερη ορεινή περιοχή στα ανατολικά του νομού Μαγνησίας.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά γενικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σύντομες βροχές στην πόλη ή γύρω από αυτήν με γρήγορη βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ το πρωί και 4 με 5 το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 μποφόρ στις Σποράδες και από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις στα πεδινά 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σημαντική πτώση θα κυμανθεί στα πεδινά όλης της περιφέρειας από 6 έως 11 με 13 βαθμούς Κελσίου και στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 10 έως 13.

++++++++++++++++

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός κυρίως στο νομό Μαγνησίας τις Σποράδες την Βοιωτία τη βόρεια Εύβοια την Φθιώτιδα την Κρήτη και ενδεχομένως στην Κορινθία την Αργολίδα και τα βόρεια της Αττικής με σύντομες βροχές και λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά φαινόμενα τα οποία το μεσημέρι θα σταματήσουν και θα παραμείνουν έως αργά το βράδυ μειωμένα μόνο στην Κρήτη. Δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις με έως το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση και στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 8 και πιθανόν έως το μεσημέρι και 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση στα βόρεια το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 14 με 15 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής χώρας και του Αιγαίου ενώ στα Δωδεκάνησα και όλη τη δυτική χώρα και τα νησιά του Ιονίου έως 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά καλός καιρός στις περισσότερες περιοχές με λίγες τοπικές νεφώσεις ενώ στο νομό Μαγνησίας αρχικά νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις πάνω από τα 800 με 1.000 μέτρα κατά μέσο όρο αλλά τα φαινόμενα ήδη από το μεσημέρι  θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί και σε αυτές τις περιοχές. Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα εκδηλωθούν και στις Σποράδες έως το μεσημέρι.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στη συνέχεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 και το πρωί 7 με 8 μποφόρ στις Σποράδες και βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ νωρίς το πρωί στα νότια του νομού Λάρισας και τη Μαγνησία με γρήγορη εξασθένηση από το απόγευμα και μετά παντού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 2 έως 11 με 13 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 4 έως 12.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *