Εκτίμηση βροχοπτώσεων για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα

Παρασκευή 10 Μαρτίου.

Φαινόμενα στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο αξιόλογα κατά τόπους ενώ λιγότερο θα σημειωθούν και στα νησιά του Ιονίου τη δυτική Μακεδονία τα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας και στην περιοχή των συνόρων της Μακεδονίας και της Θράκης. Διάσπαρτες μπορές- καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα βορειότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τη Σάμο και βορειότερα.

 

Σάββατο 11 Μαρτίου.

Φαινόμενα κατά τόπους αξιόλογα στη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα ενδεχομένως σε κάποιες περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της δυτικής Κρήτης. Εντονότερα τα φαινόμενα στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο ενώ λιγότερα θα σημειωθούν και στα νησιά του Ιονίου.

 

Κυριακή 12 Μαρτίου.

Τοπικά φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη τα Δωδεκάνησα τα ανατολικά της Εύβοιας και την κεντρική και νότια Πελοπόννησο με τάση βελτίωσης.

 

Δευτέρα 13 Μαρτίου.

Τοπικά φαινόμενα στα βορειότερα και τα ορεινά τμήματα της Κρήτης.

 

Τρίτη 14 Μαρτίου.

Δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας. Λίγα τοπικά φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο αργά το απόγευμα.

 

Τετάρτη 15 Μαρτίου.

Τοπικά έως αξιόλογα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της δυτικής κεντρικής ανατολικής και βόρειας χώρας. Πολύ λίγα από το ύψος της Εύβοιας της ανατολικής Στερεάς και νοτιότερα.

 

Πέμπτη 16 Μαρτίου.

Τοπικά έως αξιόλογα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα τμήματα της ορεινής κυρίως Κρήτης ένα λιγότερο θα σημειωθούν στις Κυκλάδες στο κεντρικό Αιγαίο και τη Θράκη.

 

Παρασκευή 17 Μαρτίου.

Λίγα τοπικά φαινόμενα στη βόρεια Κρήτη.

 

Σάββατο 18 Μαρτίου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα σε καμία περιοχή.

 

Κυριακή 19 Μαρτίου.

Δεν ανάμενονται φαινομενα σε καμία περιοχή εκτός ενδεχομένως από μεμονωμένα στο βόρειο Ιόνιο.

 

Δευτέρα 20 Μαρτίου.

Τοπικά φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο πιθανός αξιόλογα στα δυτικότερα τμήματα.

 

Τρίτη 21 Μαρτίου.

Τοπικά φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου σχεδόν όλες τις περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και του ανατολικού κεντρικού και βορείου Αιγαίου. Ενδεχομένως αξιόλογα στη δυτική Ελλάδα και τα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

 

Τετάρτη 22 Μαρτίου.

Τοπικά φαινόμενα γενικά μικρής έντασης στις περισσότερες περιοχές του Ιονίου της ηπειρωτικής χώρας και των Αανατολικού Αιγαίου. Δεν προσδιορίζονται αυτή τη στιγμή περιοχές εντονων φαινομένων.

 

Πέμπτη 23 Μαρτίου.

Πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στα ορεινά της Μακεδονίας της Θράκης της δυτικής Θεσσαλίας καθώς και στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

 

ΣΥΝΟΨΗ.

Διαταραχή θα επηρεάσει στις 11 και 12 Μαρτίου τη δυτική χώρα το ανατολικό Αιγαίο και κατά περίπτωση τμήματα των νησιών του Ιονίου και της ανατολικής Μακεδονίας της Θράκης ενώ οι υπόλοιπες περιοχές δεν θα δεχτούν σχεδόν καθόλου φαινόμενα.

Δεύτερη διαταραχή αρχίζει να φαίνεται στους προγνωστικούς χάρτες για τις 15 και 16 του μήνα που θα διασχίσει τη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά με τα εντονότερα φαινόμενα στο Ιόνιο τα ηπειρώτικα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα λιγότερα στην ανατολική Στερεά τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Τρίτη διαταραχή φαίνεται να μας επηρεάζει την περίοδο 20 με 22 του μήνα που ακόμα δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε την ένταση αυτής και τις περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο.

Φαίνεται λοιπόν ότι θα μπούμε σε μία συνεχή πορεία των χαμηλών από τα δυτικά προς τα ανατολικά ευνοϊκή αρχικά για τη δυτική χώρα το ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη και σε δεύτερο χρόνο πιθανόν και για άλλες περιοχές της χώρας.

Συνεχίστε την καθημερινή μελέτη των τελευταίων άρθρο μας είτε με τη μορφή πρόγνωσης είτε με τη μορφή μακροπρόθεσμων εκτιμήσεων.

 

ΥΕΤΟΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ 10-12/3/2023 ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *