Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Αστάθεια και σχετική ζέστη

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 8 Μαρτίου 2023.

11 και 12 Μαρτίου.

> 95% πιθανότητα προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά κύριο λόγο στη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και δευτερευόντως σε τμήματα της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της βόρειας Στερεάς και της δυτικής Ελλάδας. Θερμοκρασίες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα οχι πάνω από 15 βαθμούς λίγο υψηλότερη στα ανατολικά και νότια.

+++++++++++

13 με 15 Μαρτίου.

80% πιθανότητα για τοπικές βροχές στην ανατολική και νότια ηπειρωτική και θαλάσσια χώρα με πρόσκαιρη βελτίωση και εκ νέου φαινόμενα στο Ιόνιο τα ηπειρώτικα και τα νησιά του Ιονίου στις 15 του μήνα κατά τόπους αξιόλογα. Θερμοκρασία οχι πάνω από 15 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας υψηλότερες τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου έως 17-18 με μικρή τάση ανόδου.

20% πιθανότητα για πολύ λίγα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια θαλάσσια τμήματα στην αρχή της περιόδου και αρκετές βροχές και καταιγίδες στις 15 του μήνα στα νησιά του Ιονίου όλη τη δυτική χώρα τη Μακεδονία τη Θράκη και ενδεχομένως σε κάποια τμήματα της βόρειας Στερεάς και της Θεσσαλίας. Θερμοκρασία αρχικά έως 15 με 17 βαθμούς Κελσίου από τα ανατολικά προς τα δυτικά ενώ θα σημειωθεί άνοδος στα ηπειρωτικά στις 14 και 15 του μήνα που θα φτάσει τους 17 με 20 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερες στα δυτικά και βόρεια.

++++++++++++

16 με 18 Μαρτίου.

78% πιθανότητα γία σημαντική αλλαγή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με αρκετές βροχές και καταιγίδες με περισσότερα φαινόμενα στο ανατολικό Αιγαίο στη στην Θράκη Θεσσαλία τη Στερεά την Ήπειρο την Πελοπόννησο τα νησιά του Ιονίου στις Κυκλάδες την Κρήτη τα Δωδεκάνησα και δευτερευόντως στη Μακεδονία. Θερμοκρασία στα δυτικά και νότια έως 18 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη στα ηπειρωτικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας με μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά στις 18 του μήνα.

22% πιθανότητα  για άστατο καιρό με τοπικά φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της χώρας περισσότερες στη Θράκη το ανατολικό Αιγαίο τα Δωδεκάνησα την Κρήτη και λιγότερο στις υπόλοιπες περιοχές. Θερμοκρασίες αρχικά έως και 18 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά θα πέσει σημαντικά στις 17 και 18 του μήνα όπου η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς νότο.

+++++++++++++++

19 έως 22 Μαρτίου.

32% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές μπόρες που θα ενισχυθούν στις 22 του μήνα στη βορειοδυτική Ελλάδα. Θερμοκρασία στα ανατολικά και βόρεια και πάνω από 15 βαθμούς αλλά τα ηπειρώτικα και τα δυτικά έως 18 με μικρή περαιτέρω άνοδο στις επόμενες ημέρες.

26% πιθανότητα για σταδιακή σημαντική αλλαγή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με έντονες βροχές και καταιγίδες στη δυτική κεντρική ανατολική και νότια χώρα. Θερμοκρασίες έως 18 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά με μικρή κάμψη τις επόμενες ημέρες λόγω των φαινομένων.

22% πιθανότητα για σημαντική αλλαγή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με έντονες βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Θερμοκρασία 14 με 18 βαθμούς Κελσίου από τα βόρεια προς τα νότια με άνοδο από τις 20 του μήνα κοντά στους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

22% πιθανότητα αρκετές βροχές και καταιγίδες στη δυτική και βόρεια χώρα στην αρχή της περιόδου και στο τέλος Τα φαινόμενα στα δυτικά θα είναι έντονα. Θερμοκρασίες χαμηλές στη δυτική και βόρεια χώρα αρχικά με σταδιακή μικρή άνοδο από τις 20 του μήνα και μετά στα ανατολικά και νότια που θα φτάνει τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Για τις 11 και 12 Μαρτίου θα υπάρχουν βροχές στα δυτικά τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο πήγες δεν αποκλείονται και στην περιοχή της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Θερμοκρασία σε ανοιξιάτικα επίπεδα κοντά στους 15 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια λίγο υψηλότερα στα νότια.

Για τις 13 έως 15 Μαρτίου νέα διαταραχή φαίνεται να υπάρχει από τα δυτικά προς τα ανατολικά με αξιόλογα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Θερμοκρασία σε κανονικά γενικά επίπεδα κοντά στους 15 βαθμούς στα βόρεια 18 με 20 στα νότια.

Για τις 16 έως 18 Μαρτίου υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες για κάποια διαταραχή να επηρεάσει περιοχές της χώρας από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Θερμοκρασίες και πάλι σε κανονικά η λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα 15 με 20 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς νότο.

Τέλος για την περίοδο 19 έως 22 Μαρτίου υπάρχει πιθανότητα κοντά στο 65% για εκ νέου αλλαγή του καιρού από τα δυτικά προς ανατολικά με αξιόλογα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Κρατάμε όμως και ένα σημαντικό ποσοστό της τάξης του 35% ο καιρός γενικά να παραμείνει καλύτερος στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Θερμοκρασίες και πάλι σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα 15 με 20 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς νότο.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *