Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 8-10/3/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες ενώ πρόσκαιρα φαινόμενα για λίγο θα σημειωθούν και στη δυτική Στερεά τη δυτική και νότια Πελοπόννησο στα ανοιχτά της Κρήτης και ενδεχομένως στις Κυκλάδες αλλά σταδιακά τα φαινόμενα από τις πρωινές κιόλας ώρες θα αρχίσουν να εξασθενούν και ως αργά το βράδυ θα έχουν σταματήσει σε όλες τις προαναφερθείσες περιοχές. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας προβλέπεται καλύτερος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στη δυτική χώρα και τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά. Επισημαίνεται ότι δεν θα υπάρχουν έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα βόρεια πελαγη και 4 με 5 στη θάλασσα Κυθήρων.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Ιονίου όλη τη δυτική χώρα και τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά καλός καιρός σε όλη την περιφέρεια και τις Σποράδες με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας περιορισμένη ορατότητα κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Πίνδου τις πρωινές ώρες ενώ μέχρι το μεσημέρι δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές με γρήγορη βελτίωση. Λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες δεν αποκλείονται και στις πεδινες περιοχές.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ το μεσημέρι θα υπάρξουν για λίγο τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και τα ορεινά και 2-4 τις μεσημεριανές ώρες στα πεδινά με γρήγορη εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου και Αλμυρού στο νομό Μαγνησίας από 5 έως 17 με 19 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους με μικρή πιθανότητα λίγων τοπικών βροχών άνευ σημασίας τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ κυρίως στη δυτική Ελλάδα και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας από ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στα πελάγη και πρόσκαιρα για λίγο θα ενισχυθούν το μεσημέρι στα 4 με 5 μποφόρ και στα ηπειρώτικα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου έως 20 με 22 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια πεδινά παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις βραδινές ώρες στην Πίνδο και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και στις πεδινές περιοχές άνευ σημασίας.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια και τα ορεινά και πρόσκαιρα το μεσημέρι και στις πεδινές περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα περσινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 5 έως 18 με 20 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του Νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 9 έως 18.

++++++++++

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που δεν αποκλείονται λίγες ασθενείς μπόρες έως και τις απογευματινές ώρες. Σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στη Θράκη τις μεσημβρινές ώρες καθώς και σε όλη την Ήπειρο ,δυτική Στερεά, νησιά Ιονίου και μετά το μεσημέρι και στην δυτική και κεντρική Μακεδονία τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία τη κεντρική Στερεά και ως αργά το βράδυ και σε άλλα τμήματα της Μακεδονίας της Θράκης της υπόλοιπης Πελοποννήσου και πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά με τοπικές βροχές και από το απόγευμα και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο βόρειο Αιγαίο και όλη τη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου. Επισημαίνεται ότι τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά στις περιοχές της Άρτας της Πρέβεζας πιθανώς της Αιτωλοακαρνανίας των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και τη θάλασσα Κυθήρων νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση με μικρή περαιτέρω ενίσχυση στο Αιγαίο αργά το βράδυ στα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου ενώ στα ανατολικά τα νότια πεδινα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα θα φτάσει τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου και πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 23 με 24.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται αρχικά λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά σταδιακά στην περιοχή της Πίνδου οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημεριανές ώρες ενώ σταδιακά τοπικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στις πεδινές περιοχές κυρίως των περιοχών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και αργά το βράδυ για πολύ λίγο στη Μαγνησία και τις Σποράδες. Υπαρκτή η πιθανότητα ανάπτυξης κάποιων σύντομων καταιγίδων.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ενώ στις γυρω ορεινές ημιορεινές περιοχές δεν αποκλείεται και πρόσκαιρη καταιγίδα ενώ προς το βράδυ θα υπάρχουν τα ανοίγματα του καιρού.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα θαλάσσια τμήματα 3-4 και αργότερα 5 μποφόρ και από νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα ορεινά και τα πεδινά τμήματα αρχικά 3 και μετά το μεσημέρι και 4 με 5 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά του νομού Λάρισας Τρικάλων Καρδίτσας και περιοχή Βελεστίνου της Μαγνησίας από 7 έως 19 με 21 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *