Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 6-7/3/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023.

Προβλέπεται στο ανατολικό Αιγαίο τις Κυκλάδες τα Δωδεκάνησα και τη βόρεια Κρήτη άστατος καιρός με τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες κατά περιόδους έως και τις μεσημεριανές ώρες με σταδιακή βελτίωση του καιρού. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός με τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά αλλά σταδιακά προς το μεσημέρι στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά και την δυτική και κεντρική Πελοπόννησο οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες που πιθανόν να επηρεάσουν αρκετά λιγότεροκαι τα νησιά του Ιονίου έως και τις βραδινές ώρες. Δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στα πελάγη και 2 με 4 στα ηπειρωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 18 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές ενώ πρόσκαιρα στην Ήπειρο τη Θράκη και τη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες το πρωί αλλά μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στη συνέχεια. Στην περιοχή της Πίνδου θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους από τις μεσημεριανές ώρες και μετά και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές μπόρες μικρής έντασης και διαρκείας που ενδεχομένως να επηρεάσουν και κάποια τμήματα περιοχών της Ελασσόνας.

Λάρισα: προβλέπεται περιορισμένη ορατότητα και πιθανότητα ομίχλης το πρωί ενώ στη συνέχεια θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ στις πεδινές περιοχές ενώ στα ορεινά και τα παραθαλάσσια από νοτιοδυτικές έως νοτιοανατολικές 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 5 έως 16 με 17 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 9 έως 17.

+++++++++++++

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τα δυτικότερα τμήματα της δυτικής Μακεδονίας τη δυτική Πελοπόννησο και εως τις μεσημβρινές ώρες και κάποια τμήματα της δυτικής Θεσσαλιας και κεντρικής Μακεδονίας τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές περισσότερες στα δυτικά και πυκνές χιονοπτώσεις στα βουνά της ραχοκοκαλιάς της Πίνδου πάνω από τα 1.200 με 1.400 κατά μέσο όρο. Λιγότερα φαινόμενα θα αρχίσουν να επηρεάζουν τα μεσημέρι και το απόγευμα και κάποια τμήματα του ανατολικού Αιγαίου των Δωδεκανήσων και της Θράκης πολύ μικρής έντασης και διάρκειας. Από τις απογευματινές ώρες φαινόμενα θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου και με τη μορφή καταιγίδων ενώ πρόσκαιρα αργά το βράδυ ενδεχομένως να επηρεαστούν κάποια τμήματα των Κυκλάδων και της δυτικής  Κρήτης. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα σε πολλές περιοχές της Ηπείρου της ευρύτερης περιοχής Κέρκυρας της Αιτωλοακαρνανίας της Ευρυτανίας και πιθανόν στα ορεινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στα πελάγη με μικρή εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 17 με 18 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά αλλά και τα νησιωτικά τμήματα και πρόσκαιρα στην Ήπειρο το βόρειο Ιόνιο τη δυτική Στερεά τη δυτική κεντρική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται άστατος καιρός στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου τοπικές βροχές στα χαμηλότερα υψόμετρα και πυκνές χιονοπτώσεις από τα 1.300 μέτρα κατά μέσο όρο και ψηλότερα κατά περιόδους έως και αργά το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι καλύτερος με κατά τόπους νεφώσεις και εκδήλωση σποραδικών βροχών και στις πεδινές περιοχές τις μεσημβρινές και μεσημεριανές ώρες με βελτίωση αργά το απόγευμα. Δεν αποκλείονται και λίγες καταιγίδες κυρίως στον ορεινό όγκο των Τρικάλων της Καρδίτσας και των Φαρσάλων. Η περιοχή των Σποράδων δεν θα επηρεαστεί καθόλου. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι έντονα στις ορεινές περιοχές των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας με τη μορφή χιονοπτώσεων σε μεγάλα υψόμετρα και με τη μορφή βροχοπτώσεων στα χαμηλότερα κοντά στα βουνά.

Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός με νεφώσεις που θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και μεσημβρινές ώρες όπου και θα εκδηλωθεί σποραδική μπορα η οποία από αργά το απόγευμα θα σταματήσει.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα ορεινά 2 με 4 μποφόρ και νοτιοανατολικοί στα θαλάσσια τμήματα με την ίδια ένταση ενώ πρόσκαιρα το μεσημέρι νότιοι άνεμοι 2 μποφόρ θα επικρατήσουν και στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 6 έως 14 με 16 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 11 έως 17.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *