Ημέρα αξιόλογων βροχών και καταιγίδων αύριο 2 Μαρτίου 2023. Αναλυτική εκτίμηση για όλη τη χώρα ανά νομό και αποκλειστικός χάρτης φαινομένων.

Ημέρα αξιόλογων βροχοπτώσεων η αυριανή 2 Μαρτίου 2023 σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία που λάβαμε πριν λίγο για σας θα σημειωθούν αξιόλογες βροχές στις περισσότερες περιοχές της δυτικής Μακεδονίας το νομό Ημαθίας Πιερίας Πέλλας ενδεχομένως τμήματα του νομού Κιλκίς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής στην περιοχή της Μακεδονίας.

Η περιοχή της Θεσσαλίας θα επηρεαστεί στο σύνολο της από βροχές ενώ ενδεχομένως σε κάποια τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και στα βόρεια και ανατολικά του νομού Λάρισας και τα ανατολικά του νομού Μαγνησίας τα φαινόμενα να είναι και ισχυρά. Θα επηρεαστούν με πιο ασθενή φαινόμενα και οι περιοχές των Σποράδων.

Για την περιοχή της Στερεάς Ελλάδας θα σημειωθούν αξιόλογα φαινόμενα στα βόρεια τμήματα της Εύβοιας και σποραδικά και στους υπόλοιπους νόμους Φθιώτιδας Αιτωλοακαρνανίας Φωκίδας Ευρυτανίας Βοιωτίας και πιθανόν στα δυτικά του νομού Αττικής.

Για την περιοχή της Πελοποννήσου θα εκδηλωθούνβροχές και πιθανόν καταιγίδες στους νόμους Αρκαδίας Αργολίδας Κορινθίας  Μεσσηνίας και Λακωνίας κατά κύριο λόγο και δευτερευόντως Ηλείας και Αχαΐας.

Τέλος για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας σποραδικές βροχές μικρότερης έντασης και έκτασης θα σημειωθούν σε τμήματα της Θράκης στα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων στα ορεινότερα τμήματα της δυτικής Κρήτης στην ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου.

Για το νομό Αττικής δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα εκτός ισως από κάποιες σποραδικές μπόρες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια του νόμου.

Για το νομό Θεσσαλονίκης προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές μπόρες κατά περιόδους κυρίως τις πρωινές ώρες στο σύνολο του νομού ενώ τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας και της νύχτας κυρίως στα δυτικά τμήματα και τα ορεινότερα.

Για την περιφέρεια Θεσσαλίας σποραδικές βροχές θα ξεκινήσουν ήδη από τις επόμενες ώρες να σημειώνονται πρωτα σε τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και στα βόρεια της Λάρισας και σταδιακά και σε άλλες περιοχές στα ανατολικά της περιφέρειας. Αν και θα υπάρχουν πρόσκαιρες βελτιώσεις του καιρού τις πρώτες πρωινές ώρες από κει και μετά εκ νέου ο καιρός θα καταστεί άστατος με τοπικές βροχές και μπόρες οι οποίες φαίνεται να είναι περισσότερες στο εσωτερικό της πεδιάδας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ενώ αργά το βράδυ στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας Μαγνησίας και τις Σποράδες. Φαίνεται να πέφτει αξιόλογο νερό σε όλες τις περιοχές της περιφέρειας αλλά όχι έντονο.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *